Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 5 december 2010

Värde

Var och handlade och stod och suktade vid den här hyllan....



Sånt här äter jag hellre än godis i normala fall...
Ok, jag kan fortfarande ha det i maten om det kokar men inget går upp emot en redig ostbit. Eller, jo...erhm, det gör det väl. Att äntligen få vara gravid slår ju faktiskt det.

När jag tänker på det så är det ju helt galet. Att vi, hittills, har lyckats. Att det har satt sig därinne. Helt, helt galet. Tänk att jag får sitta här och blogga om att vara gravid. Klart att jag har hoppats att få göra det en dag men jag har lärt mig att inte få ta något för givet i hela den här processen.

Nu gäller det också att bibehålla förståelse och ödmjukhet mot de som sitter i samma sits som jag har gjort, att inte kunna få barn, att få kämpa konstant.
Det är min stora skräck att jag ska glömma vad vi fått gå igenom för att få det här. Vi är trots allt ganska lyckligt lottade som "bara" kämpat i några år, inte sex till tio år som en del andra. Herregud, låt mig aldrig, aldrig tappa förståelsen för hur andra människor mår när de kämpar. Aldrig.

Fan, livet är orättvist. Så är det verkligen.

Samtidigt tänker jag aldrig sluta njuta av den här stunden och den här tiden. Jag tänker insupa varenda känsla jag får till 1000%. Jag tänker njuta av varje sekund.
Because I'm worth it.

5 kommentarer:

  1. Ja, njut allt du kan, hela tiden! Och visa för oss alla att detta faktiskt ÄR möjligt

    SvaraRadera
  2. njut av det varje sekund...drömmen som blev verklig..känslig

    SvaraRadera
  3. Men jösses! Här surfar jag in på din blogg och får läsa det här! GRATTIS!!!

    Eken på Södermalm är bra och borde fatta att man inte kör standardupplägget vid ÄD. Det som är standard vid IVF är ett VUL i vecka 8 ungefär (vilket oftast görs av kliniken), erbjuda lite tätare kontroller om man är orolig och ett tillväxtultraljud i vecka 32-33. Normalt sett måste man träffa barnmorskan innan nästan någon mvc går med på att boka in VUL.

    SvaraRadera
  4. Tack på er! Tusen tack! :o)

    Ja, jag ska verkligen visa att det går!! Och jag hoppas att alla orkar kämpa lite, bara liiite till varje gång. Så kanske fler får uppleva det jag får uppleva. Drömmen som blev sann.
    Nu har jag bytt BM och där verkar de vara toppen. Det ligger ganska nära där jag bor också och de har föräldragrupper där vi kan träffa likasinnade om vi vill. Det känns också bra. :o) Och de gör VUL när vi vill så länge det är på en "normal" nivå (inte varje dag...).

    Många kramar till er!

    SvaraRadera