Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 13 december 2010

Plan C

Nästan inget blod alls idag (än så länge, peppar, peppar...) så imorgon ska jag nog gå till gymmet. Äntligen!
Sen är det bara att invänta mensen inför nästa FET.
Då tar vi de två sista embryona. Funkar det inte den gången då blir det till att betala ca 7.500 EUR igen för en helt ny ÄD-behandling. Kakelugnsdrömmen är ett minne blott då. Det känns ganska oviktigt i sammanhanget liksom...

Undrar hur det går med min ansökan hos FK? I veckan tänkte jag skicka in kvittot på FET också, 1.025 EUR. Ska bli sååå intressant att få svaret!

Kram

9 kommentarer:

  1. Vad menas med "en ny ÄD-behandling"? Är det med donatorn och så? Att man betalar för äggen nästan? Och att det sedan kostar varje gång man gör FET och om man sen gör FET 3 eller 6 gånger per "donator" spelar ingen roll?

    SvaraRadera
  2. Helt vansinniga priser! Hoppas verkligen FK tar sitt förnuft tillfånga!

    SvaraRadera
  3. Du har en award att hämta hos mig om du vill...

    Kram

    SvaraRadera
  4. Vilken underbart vacker blogg du har! Och jisses vad spännande att följa - jag lägger till mig direkt!

    SvaraRadera
  5. Borde absolut finnas något att söka hos FK ;) och jag tycker du är riktigt stark, som planerar för nästa FET ;)) pået igen bara, ni måste ha turen med er nästa gång ;) jag blåar Mona tummar och tår tills det går vägen ;)
    Kramiz

    SvaraRadera
  6. vad spännande med FK. har du sökt ersättning för ÄD där? vet ju att du har skrivit om det tidigare. hur var det nu, är det för att du har rätta åldern (under 38) för att ha rätt till vård?
    ja det är ju galet mkt pengar. fast hellre en bebbe än en kakelugn;)
    läste du i fredags om Posten som nu erbjuder bruttolöneavdrag för anställda som gör ivf? fantastiskt. hoppas fler arbetsgivare får upp ögonen för att de skulle kunna göra en STOR insats för sina medarbetare.
    låter bra att träna och satsa på välbefinnande inför nästa FET. blir det januari/februari då? spännande och perfekt att ni har två frysisar kvar.

    SvaraRadera
  7. Fru Kohl: Ja, för själva äggdonationsbehandlingen betalar äggmottagaren, d.v.s. jag och min man, hela behandlingen (7500 EUR), både för donatorn och för vår/min. De ägg som inte används vid ET (embryo transfer, "färskt" ägg sätts in) fryser man in. Då får vi också betala en årsavgift (kommer inte ihåg hur mycket det är) för att hålla äggen infrysta, men alla ägg som donatorn producerar är dedikerade till enbart oss.
    Om ägget vid den första insättningen inte leder till graviditet så gör man en FET (frozen embryo transfer) nästa gång. Då tinar man ägg från frysen och ser till att de börjar utvecklas och så sätts de in. Den proceduren betalar vi också för (1025 EUR) men alltså inte lika mycket.
    När alla ägg/embryon är slut så får man börja om. En ny donator tas fram om inte den förra ställer upp igen och så betalar men 7500 EUR igen o.s.v.. Det är alltså den kostnaden som de som är under 40 år (i Stockholm) får betalt av landstinget. Är man 40 år och en dag så får man betala själv. Utomlands.
    Nu ska jag tillägga att AVA i Åbo är lite dyrare än i andra länder men det beror nog på nationalekonomin. Alla länder har olika prisnivåer på allt. Finland är inte ett så billigt land.
    Oj, vad långt svar det blev! :o)

    Smulan: TACK! Och hjärtans välkommen hit! Tokkul att du hakar på! :o)

    Flerbarnsliv: Tack för allt stöd! Du är kanon!

    Paltkoma: Jag önskar att jag hade rätta åldern men tyvärr har jag inte det. I korta drag så söker jag ersättning hos FK för att jag faktiskt ringde i tid men eftersom köerna är så långa så kunde de inte garantera att jag skulle hinna påbörja min behandling innan jag blev 40 år (som är gränsen i Stockholm men den varierar beroende på var man bor i landet) vilket är ett måste. Jag ringde alltså bara några månader för sent enligt kliniken. Så de hänvisade mig utomlands trots att jag hade åldern inne när jag ringde och ville ställa mig i kö. Blir irriterad bara jag tänker på det... Morr!
    Jo, jag såg om Posten! Underbart! Skrev ett inlägg om det också (för nu vill jag jobba på Posten, hihihi!). Du kan läsa det här: http://ivfdagar.blogspot.com/2010/12/mattias-och-posten.html

    Många kramar till er alla!

    SvaraRadera