Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

fredag 6 maj 2011

Frågor

Jag har överraskat fina M med en iPad. För vi är såna, jag och han, i-fanatiker. Så jag har köpt en till mig själv också. Tro nu inte att jag är stenrik för så är inte fallet. Det är mitt lilla pluttföretag som betalat. Sen var den årsbudgeten avverkad kan man säga.
I alla fall, jag är sååå glad över den. Materiellt men roligt. Men jag vill prenumerera på tidningar. Hur sjutton gör man för att få till det? Köper man "centralt" från en distributör på nätet? Svårt det här.
Det blir inte lättare av att jag är så trött och yr hela tiden. Undrar när det ska gå över? Jag gillar t.ex. inte att vara yr när jag kör bil... Kan det vara kortisonet som gör mig extra yr månne? Eller progesteronet?
Undrar om man kan se på hcg-nivån om det kan vara tvillingar? Nivån borde väl vara högre då? Eller öka mer eller nåt? Ska fråga gyn när jag pratar med henne igen.

Förresten var det någon som skrev en klok kommentar när jag oroade mig över att jag inte känner något i magen. Hon skrev att så länge jag inte känner något så gör det inget.. Det är värre om det känns massor för då kan det sluta i missfall. Och det har hon ju rätt i. Så var det för mig förra gången så jag ska vara glad faktiskt! Så jag är det. Strålande glad!
Och nu är det äntligen helg också!

Kram

5 kommentarer:

  1. Jupps, man kan se det på hcg, man kan misstänka det, och man måste ha värden att jämföra med.
    Det finns ovnligt höga värden=kan var tvilling.
    Men det kan också vara att man har litet högre och snabbare stegring.

    Men man kan få en hyfsat korrekt uppfattning som tyder på att det är tvillingar.
    Gör du ett VUl nu borde man kunna se två uppklarningar eller så tar det ca nån vecka till.

    Två svarta hål i livmodern med varsin blinkande prick i :)
    Blinkande pricken/pulsen kommer ca-vecka 7-8.
    Ibland kan man se det lite tidigare. Men ovanligt att vul görs då.

    Minns jag rätt kommer uppklarningen vecka 5-6 och pulsen ser man säkert vecka 7-8.

    *rörig*

    Stor stor kram! Dubbelkram!

    SvaraRadera
  2. Tack, tack! Precis vad jag trodde men inte riktigt fått bekräftat. Men det är ju anska logiskt att hcg borde vara högre så det borde jag ha förtått.
    Vid ÄD så är VUL i v.7-8 standard. För vi är så vanligt ovanliga, hihihii! Man brukar generellt göra lite fler koller då också. :o)

    Kram!

    SvaraRadera
  3. om paddan: Om du känner någon som är lite "hacker" så kan de jailbreaka den, vilket innebär att du kan ladda ner allting (nästan) i gratisversionen. Inte lagligt, men billigare. Min ajfån och vår padda här hemma är jailbreakade båda två o det funkar fint att ladda på båda (vet inte eg om det svarade på din fråga visserligen...)

    SvaraRadera
  4. wilda, ja ibland visar hcg väldigt tydligt att det antagligen är tvillingar via hcg.

    Jag var bara rörig och vet att vi får tidigare VUL hela bunten (IVF/ÄD osv), men de flesta har inte alltid koll på hcg eller prover tas inte heller så ofta i Sverige. Mest för att se om det är utomkvedshavandeskap på gång.

    Jag tror att du har två blinkers därinne som dansar i takt :)

    Dubbelkram! och dubbeltrevlig helg!
    med dubbla regnbågar på.
    Noap, jag ser inte dubbelt :)

    SvaraRadera
  5. Just det, det var jag som skrev att du inte behöver vara orolig när du inte har massa känningar. För så gick det till med mitt missfall. massa ont i magen och blödningar även om det var så tidigt. Jag har skrivit till dig via min mail också tidigare i år.
    Håll tummarna för dig. Du är GRAVID ;)

    SvaraRadera