Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

lördag 7 maj 2011

Plusoro

Jodå, plusset är kvar. Påskägget/n finns kvar därinne. Plusset var dessutom starkare. Nu känns det ännu bättre trots att det enda symptom jag har är tröttheten. Jag har bara mått illa någon gång.
Det är nämligen inte helt lätt att förstå att jag är gravid efter alla andra misslyckade försök och år av kämpande. Det är lite som Peter och vargen. Min hjärna vill liksom inte tro på det riktigt.
Samtidigt så tänker jag stundvis på missfall och bävar inför att oron ska eskalera. Jag vill glädjas av det här, inte vara livrädd. Jag måste nog jobba lite på att försöka slappna av när de där tankarna dyker upp. Det här SKA bara gå bra helt enkelt.
Men ibland är det nog bara naturligt att känna sig liten och rädd. Konstigt egentligen. Efter allt kämpande så borde jag känna mig starkare. Det borde jag vara med tanke på allt känns det som. Men så är det visst inte.

Jag har också funderat på om vi kan bygga ut huset. Det vore en dröm i så fall. Den extra plats vi skulle få skulle betyda så mycket, speciellt med barn i huset. Hahahaa, de flesta tänker nog på helt andra utlägg när de blir gravida. Barnvagnar och sånt. Så jag kanske inte ska fundera på husutbyggnad ännu... Men det är alltid kul att dagdrömma lite.

Idag blir en strålande dag. Jag ska lämna och hämta bästaste bästisens barn på ett kalas. Sen blir det hänga i trädgården och prata med knopparna som gäller. Inte bara påskäggen som behöver lite kärlek med andra ord.

Njut dagen och kramas allt vad ni är värda!

5 kommentarer:

  1. Detta att du funderar på att bygga om är ju ett av de allra starkaste graviditetstecknena som finns! Jag jobbade i en badrumsbutik förr och våra allra bästa kunder var gravida kvinnor med mannen i släptåg. ;-)

    Och att du oroar dig och känner dig liten och rädd i detta är ju en helt sund reaktion! Det gör nog nästan alla och vet man dessutom att det krävs ett jättejobb för att bli gravid igen så...

    Försok att ta en dag i taget och njut så mycket du bara kan! :-)

    SvaraRadera
  2. Det är typiskt gravidtankar att bygga ut huset :) Men det brukar komma senare in i graviditeten, så jag tror fortfarande att det är två som bor där inne. Inte undra på att du är orolig, du har ju gått igenom ett helt helvete för att hamna här! Men oroa inte bort hela graviditeten nu! Njuuuut också :) Kram

    SvaraRadera
  3. Men hur tidigt är du uppe egentligen? :)

    SvaraRadera
  4. Det är väl ett tecken när man är lättrörd också? För nu skriver ni så snälla saker att jag får tårar i ögonen. Lite väl mesigt kanske men så är det.... Ni är såååå bra!
    Hahahaaaa, kul att du reagerar på tiden, Evelina! Jag tänkte faktiskt att folk måste tro att jag är galen som skriver nu. Men jag var uppe på toan och använde det sista testet som låg här hemma. Sen var det så ljust och maken snarkade så jag blev klarvaken. Men jag skrev från mobilen liggandes i sängen i alla fall, hahahaaa!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Japp, att man är lättrörd är ett supersäkert tecken! Jag såg "Men in black" på bio när jag väntade Ludvig och tårarna sprutade filmen igenom!? Folk tittade lite undrande på mig, där jag satt och snyftade, skrattade och snörvlade, tills de såg magen... ;-)

    SvaraRadera