Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 19 januari 2011

Skit-korrespondenter

Jaha, så har man glott på Korrespondenterna på SVT då'ra. "Jakten på barnet". Inte tusan handlade det om barnjakten i Sverige i alla fall. Förresten, vad är det för jäkla titel? Det får oss som kämpar i åratal att framstå som hyenor. Skitprogram.

I min enfald trodde jag att det skulle handla om IVF:er, äggdonationer och surrogatmammor som fenomen. En slag sammankoppling med Nobelpriset eller liknande. Hur kunde jag vara så dum?
Programmet drog upp de värsta exemplen som finns; Tyskland (som har stränga lagar kring embryon för de är livrädda för att nazihistorien ska upprepa sig), Ukraina (som är skitfattigt och som fortfarande inte har släppt greppet kring sitt gamla bolsjevikstyre) samt Indien (som har en business kring surrogatmammor vilket knappt utnyttjas i Sverige, en person var det väl de senaste tre åren, typ...).
Jävla skitprogram. Taffligt gjort utan faktakoll var det också. Har ingenting med Sverige att göra och nu känns det som att vi som gör ÄD här i Sverige eller utomlands ska få försvara vår barnlöshet och handlingar ÄNNU mer än tidigare inför de oinsatta och oförstående människor som finns.

Så tack så jävla mycket säger jag till skit-korrespondenterna på SVT. Ni kan fara och flyga. Gör ett sakligt och informerande program som är relaterat till Sveriges verklighet istället. Eller ät *här-stod-det-förut-en-omogen-svordom-som-jag-valt-att-ta-bort när-mitt-förnuft-slog-till*

Fy, fan, vad arg jag är.

5 kommentarer:

  1. Såg inte programmet, men förstår din frustration. En hel del sk fakta-program är gjorda i för stor hast och med för mycket slarv. Fler fördomar behövs inte!

    SvaraRadera
  2. Vilket jävla skitprogram. Så upprörd jag blir. Snacka om att döma oss som inte har nåt val.

    Inte en enda gång tänkte de på oss som kämpat, gråtit, slitit ut kroppen och vill nu ha hjälp på traven.

    Där fick vi ännu en kil mellan oss och de oinsatta.

    SvaraRadera
  3. Ja, jag blir verkligen genomupprörd! Har funderat på att ringa upp redaktionen och fråga vad tusan de ville uppnå med ett sånt uselt program.
    Jag ska faktiskt ta och göra det. Jag är arg ända in i benmärgen.
    Och var jag undrar var alla "fantastiska" föreningar för barnlösa finns i de här sammanhangen? Jag hoppas VERKLIGEN att de ställer sig upp och gör något konkretare än att ordna t.ex. luciatåg. Suck....

    Kram

    SvaraRadera
  4. Korrespondenterna sökte visserligen folk till denna dokumentär. Och misslyckades. Delvis för att en del av "oss" inoficiellt kom överens om att inte ställa upp i samband med att Dokument utifrån sändes. Vilket för mig känns som en seger när de inte kunde få folk, det hade inte blivit mindre vinklat av det.

    Jag hade på något vis väntat mig något värre, och var väl liksom överraskad av hur sakligt korrekt det ändå blev. Men vad jag önskar att de någon gång vågade redovisa förförståelsen, med vilka ögon de går in i en dokumentär. Inte bara göra det med de där svenska självklarhetsglasögonen, så självklara att de inte behöver definieras. Som inte ser bristerna i det egna perfekta Sverige (det är det jag diskuterar hos mig) och inte ser den press som finns här.

    SvaraRadera
  5. Precis. Det har du så rätt i och jag gissar att det är därför jag blir så upprörd. Det är som att det bara finns svart eller vitt.
    Lite mer nyanserade reportage vore så mycket mer givande. Som det är nu så trampas det i onödan på de som kämpar.

    Tack och kram

    SvaraRadera