Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 14 november 2013

Hjuligt

Jahapp, jag är hemma idag också. Lika bra att ta det lite lugnt när det ändå är ganska lite att göra på jobbet. Jag fnular med en del småuppgifter som legat och väntat på att bli lösta. Perfekt att göra hemma.

Idag ska jag ringa Fru Gyn och höra om hon har fått provsvaren. Det känns spännande och lite läskigt. Jag hoppas vid Universum att hcg-halten inte har sjunkit eller att något är knas. Med åren har jag verkligen fått lära mig att aldrig ta något för givet, även om jag så klart försöker att hålla hoppet uppe så mycket jag orkar.
Allt borde vara ok, tycker jag. Brösten ömmar (men väldigt lite) och har blivit större, jag kissar varje natt, jag drömmer lite underliga saker och jag blir dåsig och trött på eftermiddagen. Och så det där lilla illamåendet som dyker upp lite då och då. Inget allvarligt än så länge, bara ett lite obehagligt illamående.

Inatt när jag låg vaken (ja, jag vaknar på nätterna ibland och kan inte riktigt sova, förmodligen för att jag är på spänn och nervös över vårt lilla plus....) så surfade jag runt och tittade på nya bilar. Vår "stora" bil kommer att vara för liten för två små barn. Vi har en liten också men den använder vi bara för att köra till och från dagis med eftersom Fina M åker kommunalt till jobbet från dagis. Helst vill vi bara ha en bil, men numer bor vi på en ö (med bilfärja) så logistiken går bara inte ihop om vi inte har två bilar.
Hursom, den "stora" bilen var det, ja. Vi har konstaterat att vi inte får plats med allt vi behöver i den bil vi har nu utan en större är ett måste. Det känns just nu som ett oövervinnerligt projekt eftersom jag inte orkar fokusera på sånt, men vi måste. Ska vi få något i inbyte för den nuvarande bilen så behöver vi sälja den nu innan den har gått för långt och räknas som "gammal". Suck, liksom.
Så jag googlar till vansinne. Jag konstaterar krasst att det som det fokuseras på när det gäller bilar, är nästan alltid motorn. Det är ju för sjutton det enklaste! Det förstår väl alla att mer hästkrafter och större motor ger lite mer ös.
Det jag vill ha är storleken på bagageutrymmet (utan fällda baksäten, familjebil liksom...dough!), finns det mugghållare (ställer vällingflaskan där och en kaffe när barnet har somnat och jag åker runt, runt för att inte behöva lyfta ur henne så att hon vaknar och inte kan somna om så att hela eftermiddagen sen blir en katastrof) så det räcker, vilka bilbarnstolar funkar bäst till modellen (finns det isofixfästen?) hur hög är den (är såååå trött på att vika mig dubbel, vrida ryggen och försöka få Mini att sitta skönt i stolen!) och finns det andra fiffiga vardagslösningar?
Jag har hittat Familjebilsbloggen som är himlans bra med input, men det känns ju sådär när det finns betalreklam på den... Men det kanske är ett nödvändigt ont när man har en så omfattande blogg på ren och skär fritid. Den suger nog åt sig en hel del tid, gissar jag.
I övrigt så blir jag galen på att försöka hitta rätt bil. Och när jag tror att jag är något på spåret så är den alltid så förbenat dyr. Men en bättre begagnad bil blir det i alla fall. Vi ska leva, inte sitta i en bil på vår fritid. Så ett "lagompris" vore trevligt.


En annan pryl vi funderar på om vi kommer att behöva är en dubbelvagn. Där verkar det bara finnas ett alternativ: Babytravels Dublin. Det finns förstås en attraktiv Bugaboo Duo, men den kostar alldeles för mycket mot hur mycket vi förmodligen kommer att använda vagnen.
Kanske behöver vi inte ens en dubbelvagn? Eller, jo..? Näe? Ursvårt!
Och OM vi behöver en så måste vi ha måtten på den så att vi köper en bil som kan sluka den också. Tillsammans med en massa packning (eftersom vi har släkt och vänner utspridda i landet).

Jahapp, det går att fördriva tiden i alla fall i väntan på om det blir bebis eller inte. Många tankar snurrar runt och som vanligt handlar det om logistik också.
12:30 ska jag börja ringa till Fru Gyn för då börjar hennes telefontid. Jag ska hänga på låset/luren.
Och ikväll ska jag åka och hämta en på Blocket fyndad vinteroverall åt Mini. Älska Blocket!

Höstkramar


9 kommentarer:

  1. Kolla "baby city select" vagnen. Den tar inte mycket plats.

    SvaraRadera
  2. Vi köpte Carena double swing. En enkel modell men eftersom M kommer vara 2 när bebisen kommer har vi tänkt att hon kanske inte kommer vilja åka vagn jättelänge till och ville därför inte lägga en förmögenhet på en vagn. Det var den eller babytravel Dublin vi kollade på.

    SvaraRadera
  3. Tack för tips!
    Vi är ungefär i samma sits. Mini är 2,5 år när bebisen kommer så det är precis som du säger, hon kanske inte vill åka så länge.
    Ska kolla!

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Har dock för mig att den ska utgå snart. Men den finns på tex lekmer.se till bra pris! Vi var på "köpbarnvagn" och klämde på den innan. Ett annat tips är att hålla utkik på blocket där man kan göra riktiga fynd!

    SvaraRadera
  5. Såg att den kostar 3500 på kampanj istället för 6000, med en liggdel till. Nackdelen är att man inte kan ha sitsen vänd mot sig när det är dags att plocka bort liggdelen. Men jag tänker att man kanske kan använda en enkelvagn och ståbräda till storasyster eller nåt. Det brukar lösa sig. :-)

    SvaraRadera
  6. Kolla hur många barn du har i magen innan bilbytet är en stark rekommendation. :-) Vi har gott om plats i en subaru outback med tvillingar + vagn.

    SvaraRadera
  7. Vi köpte ny bil i somras som jag fullkomligt älskar! VW Sharan! 7-sitsig men de två sätena längst bak har vi nedfällda så vi har enooooormt bagage! Som syskonvagn är vi inne på tredje nu och vi har Bugaboo Donkey (beställd från Babyplus.nl och jag fick vår för 9500kr). Tänk bara på att om du köper typ en Dublin så måste du ha bebisen framåtvänd direkt den börjar sitta vd 5-6 månader. :) Elmer är 2,4 nu och vi klarar oss inte utan syskonvagn och vi lär nog ha den minst ett år till. Det praktiska med Donkeyn är att man kan ha den som singelvagn så vi säljer vår Emmaljunga. :) Lite tips från mig bara. :)

    SvaraRadera
  8. Vilka suveräna tips ni kommer med! Tack!
    Jag tycker verkligen att det är ursvårt att komma på vad man egentligen behöver, så all input är varmt välkommen.

    Tusen tack!

    kram

    SvaraRadera