Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 5 februari 2013

Helknas allting

Min kropp är knasig.
Hcg:t hade gått upp från 121 till 237.
Det är inget att hurra över eftersom det sista provet togs 8 dagar efter det tidigare. Och i den här veckan (6+2) så ska värdet ligga minst över 2000.
Så det är knas allting. Jag blöder och har rejäla "menssmärtor".
Jag fick en tid till gyn imorgon kl 11:20 och jag hoppas att hon kan se något. Hon är orolig för mig och vill verkligen inte att något ska hända.
-"Blir jag det minsta osäker så skickar jag dig till sjukhuset", säger hon. "Då behöver du sjukvård."
Och det låter inte så roligt...
Jag misstänker att hon menar att det kan bli fråga om en skrapning i värsta fall, eller, ja, utomkveds också ,men det borde det väl inte vara vid ÄD? Hursom, det är inte alls vad jag vill ha. Jag vill ha syskon.
På något sätt så kan jag ta att det inte blev något, men att det ska krångla också känns lite för mycket just nu.
Om det ändå bara kunde blöda ut av sig själv.

Nu ska jag maila AVA och se vad de säger. Jag vill inte ta tabletterna längre.

Stirriga kramar


5 kommentarer:

  1. Usch vad trist. Låter som om det skulle kunna vara utomkved, har haft två... Man kan få det vid ivf (det kan åka tillbaka upp mot äggledaren) så det är kanske samma vid ÄD. Jobbigt. Jag vet vad syskonlängtan är så jag hoppas det kommer att gå nästa gång. Tänker på dig.

    SvaraRadera
  2. Fy! Jo visst kan man få X vid ÄD/IVF. Det drabbade mig, men jag hoppas verkligen du slipper!!! Dock bör du söka gynakuten om du får vansinnigt ont igen innan du träffar din gyn, X är inte att leka med.

    SvaraRadera
  3. Hoppas det inte är någon fara, tänker på dig! Kram

    SvaraRadera
  4. Det är tyvärr faktiskt så att risken för utomkveds är större vid IVF (och då även ÄD gissar jag). Jag gissar att det har att göra med att ägget kommer med "fart-riktningen" från fel håll. Alltså nerifrån och upp istället för uppifrån och ner så att säga.

    Usch, usch, usch... Jag hoppas, hoppas, hoppas att det inte är ett X. Det är skit! Från det att mitt X upptäcktes i vecka 6 ungefär tills jag fick behandling ca en vecka senare så pendlade mitt hcg fram och tillbaka mellan 400 och 900 ungefär. Jag småblödde (speciellt vid ansträngning) och det molade och drog på den sida jag hade x:et.

    Och jag håller med ovantstånde. Får du så ont igen, DIREKT in till gynakut. Jag fick sådär superont under 1-2 timmar när jag blödde ut i buken.

    KRAAAAM

    SvaraRadera
  5. Jag fick utomkveds med ÄD!

    HCGt steg, blodde vin/druvsafts liknande blod, hade ont/kramper och fick aka in akut. Visade sig att aggledaren brustit och blod runnit ut i buken.

    Lova, lova att ta det sakra for det osakra! Ak in om du har smartor. Du kommer att prioriteras och undersokas direkt.

    SvaraRadera