Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 14 februari 2013

Turbulent

Det har varit turbulent på AVA Riga. Minst sagt.
Jag fick ett mail för någon vecka eller två, sedan där vår kontaktperson på kliniken informerade om att vår doktor ska flytta den 1:a mars. Om vi ville fortsätta gå till henne så skulle vi maila om det.
Sagt och gjort, jag mailade och frågade samtidigt om det är hela kliniken som flyttar eller om doktorn startar nytt.
Jag fick ett kryptiskt svar om att doktorn startar nytt men att det är AVA fortfarande. Och så fick vi ett formulär som vi skulle fylla i där vi skulle godkänna en flytt av våra embryon. Kontaktpersonen bedyrade att flytten skulle gå säkert till.

Nu är ju jag vän av marknadskrafterna av vilka jag även anser mig tillhöra. Speciellt när jag betalar en förmögenhet för vården jag erhåller. Så någonstans i bakhuvudet ringde en klocka. Jag ville nog ha mer info innan vi skrev på.

Idag gick jag in på klinikens hemsida och där står att AVA inte varit medvetna om vad som skett. Doktorn och två personer till har alltså brutit sig ur och öppnar en ny klinik men med AVA Ryssland som ägare. AVA Riga ägs av ett stort, finskt företag.
Det förklarade en del.
Jag mailade den person som stod som kontaktperson i det här ärendet. Jag skrev om hur jag känner och hur jag resonerar. Jag skrev om min oro och om alla oklarheter som finns kring mailen jag fått.
Kontaktpersonen, Päivi, svarade på en gång och hon svarade sakligt på alla mina frågor, samtidigt som hon beklagade mitt utomkveds och sa att det var bra att jag slutade med medicinerna vid den tidpunkt jag slutade. Och då slog det mig att hon som varit vår kontaktperson tidigare inte frågat något om hur det gått. Hon har bara pratat om nya kliniken och flytt av embryon...

Jag förstår självklart att man vill följa med sin läkare, speciellt när det gäller att försöka bli gravid. Att få förtroende för läkaren är verkligen viktigt och hittar man någon man tror på och som man gillar, ja, då släpper man inte taget i första hand.
Men för oss blev det annorlunda nu.
Först och främst vill jag inte flytta embryona och speciellt inte när det verkar vara en schism (stavas det så?) på gång.
För det andra så föll mitt förtroende för den läkare vi haft. Att gå bakom ryggen och försöka sno med sig kunder i smyg är inte snyggt och ganska omdömeslöst, tycker jag.
Läkaren som slutar borde veta hur mycket hon betyder för sina patienter. Det hör till yrket. Hade hon spelat med öppna kort så hade jag som patient sagt, på helt eget bevåg, att jag ville följa med henne.
Nu vill jag inte det. Mitt förtroende för henne försvann och det känns som om jag och mina pengar endast är brickor i spelet om de barnlösas gunst för att maximera aktieutdelningarna åt klinikägarna. Eller nåt liknande.
Det känns smutsigt.

Men, som sagt, det är absolut ett eget val som vi gör. Vi väljer att stanna kvar som patienter och kunder hos AVA Riga. Kanske baserar vi vårt val felaktigt och kanske blir det inte bra, men just nu känns det mest rätt i maggropen om vi gör så. Vi har fått en ny läkare och en ny kontaktperson. Och vi kan alltid kontakta Päivi om vi vill. Det känns bra.

Jag hoppas att vi inte ångrar oss den dagen vi kör på igen. Nu ska det väntas på mens. Och efter det ska det väntas på en till och då kör vi!

Kram

2 kommentarer:

  1. Ojoj, vad skönt ändå. Att få klarhet. Jag tror också det där blir jättebra.

    SvaraRadera
  2. Jag hade reagerat likadant!! Tycker sånt där är så himla fult...

    Tråkigt att det blivit så!! Hoppas ni blir nöjda med ny dr!

    Kram
    JVJK

    SvaraRadera