Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

fredag 15 februari 2013

Mini och maten

Ikväll har vi ätit tacos som resten av ca 99% av den svenska befolkningen, hehee.
Mini älskade det!
Men eftersom tacokrydda innehåller MASSOR av socker så kryddade vi hennes köttfärs med lite spiskummin bara. Tacokrydda är smaksatt med spiskummin så det smakar väldigt lika, bara med mindre socker i.
Till det fick hon finhackad tomat, finhackad gurka, turkisk yoghurt (hon gillar den lite sura smaken), riven ost, mosad avocado med lite vitlök i (hemgjord förenklad guacamole) och så lite tacobröd i handen. Fullt ös vid matbordet! Hon åt så hon fick paltkoma, hahaa!
Och så ett glas mjölk till det och några majskorn att knapra i sig när hon var färdig. Sittandes i mammas knä.
Det är verkligen härligt att se att hon äter och blir glad och mätt. En av en mammas bästa stunder.

Fina M, som varit vän av Nestlés färdiga burkmat har sen en tid tillbaka börjat med att göra en hel del egen mat till henne nu. Han har som jag fått den där viljan att veta vad hon stoppar i sig.
Så det mixas massor av hemmagjord yoghurt i massor av olika smaker (den där Philis-ångkokarmixern är helt ovärderlig!) och det görs potatis- och morotsmos och blomkålsmos. Och kyckling i ugn och fisk i ugn och ris och broccoli och massor av annan god mat. Är vi lata blir det köttbullar eller falukorv men alltid med potatis och grönsaker till.
Eftersom jag själv gillar broccoli något vansinnigt så blir det mycket sånt. Till min glädje så gillar Mini det också. Tjohoo!
Och hon äter själv. Så härligt att se när det mosas runt allting! Vi tror alltid att massor hamnar utanför tallriken och på golvet, men när Mini ätit klart så konstaterar vi att visst är det kladdigt, men hon har alltid fått i sig det mesta. Fina lilla tjej! Det kladdas men hon KAN verkligen äta själv. Stort!

Ja, det handlar mycket om mat numer. Hon gillar allt och ska smaka på allt. Själv. Alltid själv. Hon kan vända bort huvudet och skaka på det om vi försöker mata henne med något, för att sekunden efter ta tag i skeden eller maten själv och stoppa i munnen. Hon bestämmer.
Så liten, så mycket makt.
Fina unge.

Helgkramar

2 kommentarer:

  1. Har recept på egen tacokrydda, skickar det sen!

    SvaraRadera
  2. Helt klart växer mammahjärtat när barnen piper efter mer mat och för första gången stoppar en bit lax i munnen. :-) Har aldrig känt så enkel och ren glädje förut.

    SvaraRadera