Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 20 juni 2010

Avrapportering

Vilken stämning det var! Underbart! Kärlek i överflöd!
Inte en bil i stan. Folk cyklade mitt i gatan. Alla log. Alla gick lugnt och strosade. Tyskar i mängder. Norrmän, finnar, japaner, italienare och MASSOR av svenskar. Åååh, vad Stockholm kan vara vackert!

Vi stod vid Stureplan när kortegen kom. Medan vi väntade spelade orkestern musik, militären placerade ut alla sina finniga "försvarare" i långa led längs med gatan och polisen hjälpte turister att ta kort på turisterna själva. Alla stod och småpratade och vinkade in i tv-kameror då och då. Det var riktigt hemtrevligt.

Det här är nog den konstigaste arbetsuppgiften under bröllopet:


Ja, han plockar upp hästbajs från gatan. Gissar att det är för att det ser trist ut på bild när kortegen väl kommer. För han som plockar upp det är kameramannen, hahahaa!

Några killar som var så stiliga och uppklädda:



Och om ni tittar noga så ser ni att det står en polis på "Svampen". Det skulle jag också vilja göra någon gång....



Och så en liten förväntansfull tjej bland alla dessa militärer:



När kungen och drottningen skulle komma ut framför slottet så indikerades det nog åt vilket håll man skulle titta:



Lååångt där borta, högst upp i trappan, kan man skymta en vit hatt. Den sitter på Carl Philips huvud. Bredvid honom skymtar en ljusblå klänning. Den sitter på Madeleine. Och till vänster om den vita mössan står en stor kruka med lila blommor i. Bakom den står kungen och Siliva och trycker. De väntar på Vickan och Daniel. Som resten av oss markarbetare framför trappan....



Jag vet, galet trist att se på bilder där man inte ser vem som är med... Men längs med räcket framför slottet stod alla bröllopsgästerna. De som man kände igen direkt var Fredrik och Filippa Reinfeldt som hängde med Anders Borg. Anders stod och fotograferade med mobilen och visade bilderna för Fredrik och Filippa. Någon i publiken skrek "Filippa!!" för full hals. Då vinkade hon och alla började jubla. Så vi skrek en gång till och så stod hon där och vinkade. Lekte medan de väntade liksom. Det var faktiskt interaktion mellan alla. Vi i publikhavet stod och försökte lista oss till vilka de andra vid räcket var. Vi lyckades urskilja prinsen av Danmark och hans fru också.



Och här kan man skymta en vit klänning högst upp på trappan. Eftersom folkhavet jublade så misstänker jag att det var Vickan och Daniel som stod där:



Förutom den stackars kameramannen som plockade hästbajs så var det här en annan rolig liten händelse. När gästerna gick in i slottet efter brudparet så dröjde sig en av gästerna kvar vid räcket. Han vinkade till folkmassan. Och vinkade igen. Och gjorde segertecknet. Han spexade lite liksom. Alla jublade och vinkade tillbaka och skrattade massor. Clowneriet var uppskattat. Vi försökte se vem det var och misstänker att mannen som stod kvar och lekte kung för några sekunder var Ulf Adelsohn.


Ja, varför inte passa på? Hur ofta står man vid ett slott med hundratusentals människor som vinkar tillbaka till en? Jag hade nog gjort samma sak.

Till sist avrundar jag med lite italienskt mode. Modemaffian:


Jo, de kan sitt mode de kära italienarna...erhm...

Nu kan man ju fundera på varför jag inte har någon bild på brudparet. Jo, ni förstår, kortegen travade fram så fort att jag var upptagen med att titta på den i sju tusendels sekunder så jag fick liksom inte tid till att ta kort. Som tur är så hade bästisens man sinnesnärvaro nog att stå redo med kameran så när jag får en bild av honom så slänger jag upp den här. För fy, tusan vad snygga brudparet är! Victoria är ju faktiskt galet vacker.

Bröllopskramar till alla

3 kommentarer:

  1. visst var det härligt...vi var också där flera timmar kom hem ingen ork i benen..inga bra bilder blev för min del...hehe..

    SvaraRadera
  2. alltså glömde jaG SKRIVA
    KÄNSLIG

    SvaraRadera
  3. Hahaha!

    Ja, mina fötter var lite ömma när jag väl kom hem igen. Men det var det värt!

    Kram

    SvaraRadera