Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 21 juni 2010

Känna efter

Nu börjar det igen. Jag hade nästan glömt hur det är.
Jag känner efter.

Den där medvetenheten om min kropp jag konstant har när jag verkligen försöker att bli gravid. Varenda liten konstig känsla i magen kan ju vara något. Mens som är på väg, ett ägg som fäster, ett ägg som släpper... Så går jag där och känner efter och känner efter.
Just nu känner jag efter om jag har mens snart. Idag har jag varit galet trånande efter cambozola. Det kan jag bli ibland när jag ska ha mens. Så naturligtvis inbillar jag mig att jag får mens om två dagar. Vilket betyder att jag ska starta med medicinen om 17 dagar.

Och så där håller jag på.

Jag ska inte alls ha mens ännu. Det är bara önsketänkande.
För någon vecka sen lite drygt kände jag efter om ett ägg lossnade. Ärligt talat, hur ofta KÄNNER man när ett ägg lossnar? Inte så ofta.
Men känner efter gör man.

Så nu har det börjat igen. Den där "skaffa-barn-processen". Den som innebär väntan, längtan, hormoner, känna efter, oron och oförmågan att koncentrera sig.

Men det får det väl vara värt helt enkelt.

kramas där ute!

3 kommentarer:

  1. Jo, så är man. För man vill.

    Jag är/var lika, tror de flesta kvinnor är så.
    Det är tufft. Jag brukade säga:

    "Varför gör jag såhär mot mig själv?"

    Det hjälpte inte det heller.

    Så kasta dig handlöst in i det, var där och stanna där och bejaka det allt du kan :)det kan fungera. :)

    Tänker på dig, kram!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Har varit borta på länge för att jag ville ta ledigt från allt det här. Kom in hit bara för att se hur det går för dig. Väldigt vad jag kom i tid. :-) Så STOR GRATTIS. Jag följer spänt hur det går för dig.
    Till din "fråga" så: Förut kände jag ägglossning då och då men nu sen ägg uttagningen känner jag precis varenda äl och det känns MYCKET. Läkaren berättade att det är ganska vanlig att man börjar känna varenda äl när man når 40. Kollade med andra tjejer och riktigt nog så är det flera som började känna det kring 40. Så det är rätt vanlig faktiskt.
    Sedan ägguttagen så känner jag till och med när de växer (känns som vid IVF när man har flera stora) så jag vet redan innan läkaren tittar i vilken sida sitter den/de största. :-) (och min känsla stämmer varenda gång).

    Så ju, det kan man absolut känna!!!

    Ha det så bra.
    Kram,
    Eden

    SvaraRadera
  3. Tack Jenny! Tänker MASSOR på dig med och hoppas att allt ska gå väl för er. Du anar inte vad jag önskar er det! Kramar till er!

    Eden!! Sjuuukt kul att "se" dig här! Hoppas att allt är bra med dig.
    Ta mig tusan, så man kan alltså känna det så väl? Helt fantastiskt! Själv känner jag bara när jag ska ha mens. Det "drar" liksom i nedre magdelen. Men det har jag ju ingen nytta av... Vill hellre känna ägglossningen!

    Hmm, nu kommer jag att gå runt och känna efter ännu mer. För det skulle vara så praktiskt om det kändes så väl som på dig.
    Lyllo!! :o)

    kram på er

    SvaraRadera