Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 10 juni 2010

Pelvic massage

Igår var jag på besök hos gyn. En speciell upplevelse men kul. Hon var en lite galen, på ett positivt sätt, ryska från Uralbergen. Väldigt pratsam!

Körde ett VUL och en vanlig undersökning. Jag undrar fortfarande hur noga hon egentligen var men jag var ju huvudsakligen där för att få till lite recept. Så vad gör man inte.
till skillnad från alla läkare jag någonsin träffat så vädrade hon sina åsikter helt fritt. En ny upplevelse! Hon berättade sin syn på ÄD och den var bara helt positiv. Hon tycker att det är en fantastisk behandling och man ska aldrig tvivla på att göra den om man kan, sa hon.
Vi pratade (läs: hon) om kärlek till barn. Hon menade att kärlek är universell. Man älskar sina djur, sin man, sina syskon och sina barn. Alla på sitt sätt. Så att göra ÄD har inget med kärlek till det kommande barnet att göra. ÄD-barn är precis lika älskade som vilket annat barn. Klok kvinna.
Hon berättade massor om hur IVF och ÄD fungerar i Ryssland. Hur de forskar kring förtidiga födslar. Hur det har utvecklats i olika länder. Ja, hon pratade massor och det var kul att höra en läkare ventilera sina åsikter för en gångs skull.

Men det ABSOLUT roligaste hon berättade var att hon utför och förespråkar Pelvic Massage. Det hade jag aldrig hört talas om men i korta ordalag så handlar det om att få igång blodflödet i livmoderna så att embryot får det syre med blodet som det behöver. Får det inte det så överlever det inte och då spelar inte tjocka slemhinnor någon roll. Hon visade bilder på blodkärl och underliv och jag fick en lång lektion i allt det här. Jag blev nästan lite fnittrig. Tänk att massera underlivet liksom...

Jag vet inte vad jag ska tro om det där men ska nog läsa på lite mer och se vad jag hittar. Det kanske hjälper. Men som jag skrivit tidigare så är det så lätt att känna sig sårbar när man är i den här situationen. ALLT ska man göra för om man INTE gör det så ångrar man sig om IVF-/ÄD-behandlingen inte fungerar. Så känns det i alla fall ibland. Och det kan bli vääääldigt dyrt om man ska prova allt. Det gäller att hålla i sina pengar och verkligen kolla upp alla dessa metoder som finns där ute. Och välja det som känns rätt och bra för sig själv.

Så vi får se hur jag gör med det där. Jag ska nog ringa och boka akupunktören igen i alla fall. Jag känner att jag måste göra något mer utöver själva ÄD liksom... Påverka lite extra. Om det går.

Vi pratade också om skillnader i kulturer när det gäller acceptans av ÄD. Det är faktiskt fortfarande väldigt många som tycker att ÄD är något konstigt och lite fult. Det kan jag bara inte förstå och inte läkaren heller. Det var kul att diskutera lite och höra vad hon hade att berätta av sin erfarenhet från andra länder.

Hon skrev sen ner lite saker i en kort journal som hon mailade på en gång (medan jag satt där) till mig och min läkare på AVA. Så nu har hon all info. Ska nog ringa till AVA igen på måndag och fråga hur det går med planeringen... Kan inte hålla mig! Hahahahaa!

Många kramar till er alla därute

2 kommentarer:

  1. Tuff tuff, det går som på räls.. :)

    SvaraRadera
  2. Ja, än så länge... Håller mina tummar för mig själv och alla andra som försöker allt de kan.

    Hoppas att allt går bra för dig. Nu ska jag surfa in på din sida och uppdatera mig.

    Kram

    SvaraRadera