Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 5 januari 2015

Sådär, ja!

Nu, go' vänner, nu börjar ett nytt slut för mig. För nu sitter de där. Två små dunderfina embryon. Så nu är det nästan slut på "syskonjakten". Snart vet vi. Det är bara två veckor kvar av ruvningslidande sen så. Dr Fodina var väldigt bekymrad över att vi inte lyckats få till det de senaste gångerna. Jag föreslog lite antibiotika (med tanke på tipset i kommentarerna tidigare. Tack förresten!) och det var precis vad hon tänkt föreslå. Så jag fick en dos injicerat. Precis som när man ska opereras, sa hon, och jag tänkte att "jaha, ja det får man nog" och så blev det med det. Så antibiotika it is.
Och så fick jag lite blodförtunnande injicerat också.
Så här ska jag medicinera (för mitt eget minnes skull..):
- Progynon 2mg, 3 ggr/dag
- Utrogest 2 piller sväljes kl 8
- Utrogest 2 piller sväljes kl 16
- Utrogest 4 piller där nere kl 22
- Prednisolon 5mg, 2 piller 1 ggr/dag till den 14/1, därefter 1 piller per dag
- Fragmin 2500IU 1 ggr/dag i 5 dagar, därefter 1 ggr/varannan dag
- Folsyra 1000mg per dag
- Omega 3 varje dag

Förresten lyckades jag att äta grönmögelost till middagen. Vad är det med mig egentligen? Har tappat all koll!
Men på hotellet ingick visst både frukost imorgon och middag idag till det facila priset av ca 580 kr. Galet bra för hotellet är verkligen trevligt och bra. Visst, middagen var en mindre buffé med varmrätten pasta med köttfärssås. Inte flådigt, men absolut ätbart! Och mycket sallad och grönsaker till. Och ost... Och dessert. Men den lyckades jag hålla mig ifrån. Hotellet heter förresten Clarion Collection Waldemars. Ligger nära IVF Riga (f.d. "nya" AVA) också.

Ett annat tips för de som ska hit: en buss för 1 EUR. Den kanske har funnits tidigare men gått från en hållplats jag inte sett, men nu är hållplatsen nära utgången från terminalen. Jag gick automatiskt till hållplatsen där Airport Express går ifrån men när jag stod där och väntade så såg jag, snett till höger vid parkeringsplatserna, en liten buss som det stod "241 Centrs" på. Jag frågade hur lång tid den tog till centrum och den tar 30 min, ungefär lika lång tid som 5 EUR-bussen jag väntade på med andra ord. Så jag hoppade på och det var hur smidigt som helst. Och så blev det lite sightseeing i betongförorterna istället för bilköer på stora vägen. Lite kul! 
Bussen stannar strax innan Elisabete iela och även vid Radisson Blue Hotel Latvija och därifrån är det inte långt att gå till Clarion eller kliniken. 

Ja, det är nog allt för idag. Slänger med lite text från Clarion eftersom jag tycker att det är kul med hotellets svensk-anknytning. 

Och så lite fyndig och trevlig text på rummets skohorn. En liten hint om att man inte ska ta med det hem. För där har man ju redan ett... 
 

Nu ska jag göra en ansiktsmask, se på film, ära godis och vila. Jag har dessutom en sen utcheckning imorgon så jag ska slappa fram till kl 15. Gaaah, så skönt!
Och sen ska jag hem och krama på Fina M och Mini. Längtar redan!

Kram på er så länge!

3 kommentarer:

  1. Så otroligt spännande, Wilda! Lycka till <3

    Kram
    JVJK

    SvaraRadera
  2. JA nu ska det bara fungera och med antibiotika injektionen som säkert gör susen!
    Ruva lugnt nu vännen och lycka till!
    Här mås det riktigt illa i v 10 med mina små embryon!

    SvaraRadera