Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 17 februari 2010

Akupunktur

Jag har läst en hel del kring det här med IVF vid det här laget. Jag har skaffat mig en hel del IVF-kompisar också. Jättekul är det!
I allt IVF-surfande och i samtal med andra i samma situation som jag, så kommer ofta prat kring akupunktur upp. Jag brukar inte direkt fråga kring ämnet för jag har inte ens övervägt att prova det själv. Men idag pratade vi om det hemma till och med.

Maken kom hem och berättade om en tjej på jobbet som gjort IVF och fått en liten kille. Tjejen i fråga gick på akupunktur under sin IVF-behandling och blev med barn "på en gång". Hon hade gått till en "jääättekänd" akupunktör som finns på Stora Essingen i Stockholm. Hon är specialist på att få folk gravida.
"Säääkert", tänkte jag och såg framför mig hur jag skulle ligga i ett rum tillsammans med Charlotte York (Sex & the City) fullproppad med nålar samtidigt som jag kikar på klockan för att se till att jag hinner med att kila ner på en trendkrog och dricka en Cosmopolitan.
Istället drog jag fram Mac:en och surfade på "Stora Essingen" och "akupunktur". Jodå, akupunktören heter Dr. Nie och driver Shanghai Akupunktur. Och hon ÄR världskänd. Och hon har tydligen fullt upp. Konstant. Läste en blogg om en tjej som varit där fem gånger. Det verkar ta en hel del tid. Allt mellan 1 timme till 4 timmar. Det låter lite krångligt.
Men hjälper det? Är det någon som vet? Finns det statistik? Finns det folk som lyckats och är helt övertygade om att akupunkturen hjälpte?
Jag vet i alla fall en tjej som kört med akupunktur vid IVF och hon har fått ett plus nu i dagarna. Grattis!

Hursomhelst, jag har börjat fundera på att testa akupunktur. Om inte annat så kanske jag får en liten energikick i alla fall. När till och med min "oflummiga" man (ursäkta uttrycket men jag ser mig själv som mer accepterande av alternativmetoder än vad han är) tycker att det låter bra så kanske det ändå kan vara något för mig.
Det skulle vara så kul att höra vad folk tycker och tror. Släng gärna in ett inlägg här så får fler än jag lite input. Det måste finnas fler än jag som undrar... Både bu och bä är välkommet så klart.

Jag är ett oskrivet blad.

2 kommentarer:

  1. Jag provade för jag känner två som gjort IVF och de båda är gravida as we speak.

    Vidare så tänkte jag att ska jag ändå igenom hela baletten (IVF) så kan jag lika gärna testa allt som finns. Inte lägga så mycket värderingar på om det är flum eller inte osv. Bara gå hela vägen. Annars skulle jag kanske fundera sen..tänk om det hade fungerat om vi lagt till det där osv.. noap. Allt. Hela paketet. På IVF-falun erbjuder det de före ET/FET och efter. Direkt innan och direkt efter. Direkt som inom en timma innan.

    Vi gjorde ET en lördag då jobbade inte de två som kan göra det. Så, det innan lades på fredagen, ET på lördag kl 11 och sen bokade vi en privat i Falun innan vi for hem.

    Tror inte ni behöver gå till en speciell eller känd. Räcker med en duktig.

    Vad gäller statistik så ska det finns en viss del dokumenterad i Danmark. Det ska fungera bättre med akupunktur. Ingen undersökning eller forskning i Sverige.Det var hon på IVF i Falun som sa det när jag frågade om forskning på det. Jag ville ju ha dokumentation.

    IVF-falun ska vara bäst i Sverige. Om de använder det så tror ju jag naturligtvis att de gör det av en anledning. Och då använder jag mig i min tur av det de erbjuder eftersom deras och vårt mål är ju att bli gravida till vilket pris som helst :)

    Så ring och boka en tid.

    SvaraRadera
  2. Hehehee, det var dig jag tänkte på när jag skrev om en tjej som fått plus nyligen. Grattis igen!

    Ja, det är ju faktiskt så att om jag INTE skulle göra akupunktur så är det som du säger; jag skull eångra mig om jag inte provat. Det är så jag tänker om allt anat så varför skulle jag inte göra det nu? Helt rätt, Jenny!
    Och kändis eller ej, det bryr jag mig absolut inte om! Bara det inte är krokiga nålar... Då går jag därifrån.

    Så nu är det bokat.

    Kram och tack!
    WildaMathilda

    SvaraRadera