Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

lördag 6 februari 2010

Chilla

Idag är 35% av Proverakuren avverkad. Tjohoo!

Tur att man har kompisar. Tur att de stoppar en ibland. Som med mitt tidigare resonemang om Endometrios. Klart att jag inte har det. Och jag vill inte göra någon titthålsoperation! Jag vill slutföra min IVF och få barn. Inget annat.
Konstigt hur man kan tänka för en kort stund ibland. Hur snabba små slutsatser bara kan hoppa ur en så där. Nej, jag ska nog hålla mig ifrån sånt där. Jag fortsätter som vanligt och resonerar mg fram med sunt (hrm, nåja) förnuft istället. Slutsatser brukar bli bättre och tydligare då...

Igår drog jag slutsatsen att det är jäkligt kul att få släppa loss ibland. Jag och maken träffade en kompis på kompisens kontor. Där satt vi och lyssnade på musik, drack några öl, åt jordnötter och tittade på kompisens nya idéer och alster. Han är designer och har sjukt bra idéer jämt.
Hur som helst så gick vi ut på "lokal" för att hänga lite i en bar och snacka strunt. Stället vi gick på har jag inte varit på sen...ja, sen Luther dog. Typ. Och det var nog minst 15 år sedan.
När vi kom in så fick vi en informationsstund av en hovmästare/dörrvakt. Han sa åt oss att de hade en sittning och skulle vi inte äta fick vi hålla oss i baren eller i ett litet utrymme till höger. Och så pekade han på ett litet kyffe med hela handen.
"Jaha", sa jag.
"Tänk att ni som är en restaurang serverar mat. Vi ska bara ta någon öl och hänga i baren. Sådär som man gör i en bar." Så gick vi in.
Vad trodde han? Att vi skulle anfalla matgästerna och sätta oss i deras knä? Vilken korkskalle. Dessutom så tycker jag att det är trist när någon ska berätta hur man ska bete sig. Så länge man är normalt funtad i huvudet alltså. Och jag råkar tycka att jag och min man ser helt normala och städade ut. Ja, ja...
När vi kom in och hängde i baren som sig bör så såg jag en konstig tavla hänga på väggen. Texten på den förklarar varför dörrvakten sa som han sa. Klientelet på det här stället verkar normalt sett vara apor. Och såna måste man ju säga till. Stackars dörrvakt:



Vi hade i alla fall trevligt och för första gången på myyycket länge drack jag drinkar. Whiskey Sour. Tusan, vad gott!

När det börjat bli lite apstämning på stället gick vi till ett lugnare ställe dit vi även lyckades lura med två andra kompisar samt min bror och hans tjej. Där satt vi och skrattade och pladdrade om livet, universum och allt tills de stängde.
Visst, jag drack alkohol halva natten men Gud, så trevligt jag hade! Ingen som pratade om barn. Inga tankar på att undvika alkohol. Inga tankar på IVF. Inga närgågna frågor.
Bara riktigt, riktigt trevligt i fantastiskt umgänge. Huvudvärken idag visar att det var en toppenkväll. Bara att släppa loss och umgås som "vanligt" folk.

Jag tror att det är väldigt sunt att kliva ut ur "IVF-världen" då och då. Jag behöver verkligen det för det är så lätt att bli helt insnöad (passande ordval i det här vädret) i sin egen lilla värld. Alla behöver slappna av då och då och bara vara.
Men snart ska det vara slut med det. Då är det dags att fokusera på sprutor, hormoner, humörsvängningar, ÄP och barn igen. Åh, vad jag längtar!

13 dagar kvar....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar