Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

lördag 27 februari 2010

Hvdvrk

Aj, idag är det huvudvärk som gäller. Hade en kompis på middag igår. Vi har inte setts på riktigt länge så vi hade mycket att ta igen. Vi satt vid köksbordet och åt och drack vin och pladdrade länge, länge. Det var så otroligt trevligt. Vin och sen kväll kan man få huvudvärk av.
Min kompis är singel och har inga barn men vill så gärna träffa någon. Hon vill det så gärna att hennes ögon tårades. Det känns tungt.
Vi pratade en hel del om det här med att inte ha någon partner och att inte ha barn i vår ålder. Hur omvärlden kan vara ganska oförstående och hård ibland. Förmodligen beror det ofta på avundsjuka. Att folk aldrig blir nöjda med det de har utan söker något nytt hela tiden. Då får man höra dumma saker ibland.
Min kompis har fått höra kommentarer om att hon spenderar för mycket pengar. Men herregud! Varför ska folk lägga sig i det? Hon är singel och bor i storstan. Hon bor inte så dyrt och hon har inga barn. Varför skulle hon inte få spendera sin lön hur hon vill? Det är självklart att hon ska få göra det. En vacker dag har hon en familj och får prioritera det istället. Men just nu ska hon prioritera sig själv och spendera sin lön precis som hon själv vill. Ingen får faktiskt lägga sig i det.

En fråga som dyker upp i mitt huvud är hur kvinnor kan vara så elaka mot varandra? Det låter som en klyscha och jag har aldrig trott på klyschor. Men den stämmer.
En del ska ständigt säga vad jag ska göra och hur jag ska leva mitt liv. Andra har åsikter om mitt liv och säger vad de tycker om det i tid och otid. Och det är nästan alltid kvinnor som har problem med hur andra kvinnor lever eller vad andra kvinnor gör. Det är märkligt. Att en persons liv ska vara någon annans huvudvärk.
Jag tycker att det är ett ganska intressant fenomen men jag vill verkligen inte att det ska finnas. Min åsikt är att man ska stötta varandra. Man eller kvinna spelar ingen roll men eftersom jag pratar om kvinnor just nu så tänker jag fokusera på det. Kvinnor borde stötta varandra. Inte döma varandra. Vi gör alla vardagliga val i livet och det ska man inte bli dömd för.
Och en del händelser i livet har man inte valt alls. Det ska man inte heller bli dömd för. Glöm för Guds skull inte det!

Åsikter kan man ha om allt och alla men det är inte alltid rätt att vädra dem hur som helst. Vi kan bli sårade och det vill väl ingen ha på sitt samvete? Då kan man få riktig huvudvärk.

Så låt dina kvinnliga vänner få leva sina liv som de vill. Vi vet trots allt inte alltid hur deras privatliv ser ut. Därför ska vi inte döma heller. Vi ska stötta varandra. Så slipper vi huvudvärk.

Många kramar till er

2 kommentarer:

  1. Det är mycket lättare att ha åsikter om andras liv, än att göra något åt sitt eget!! Har märkt detta fenomen (paralellt med mycket positivt) på FL. Riktigt tråkigt hur dömande människor kan vara och direkt elaka. Med åldern blir man lite mindre kantig, men det gäller inte alla - helt klart
    Kramis

    SvaraRadera
  2. Precis så är det.
    Hoppas att allt är bra med dig.

    Många kramar

    SvaraRadera