Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 16 februari 2011

Framtidsplanering

Helt fantastiskt. När jag kollar min mailbox så har jag vunnit totalt 477.450.000 kronor.
Jag ska bara skicka all mitt kontonummer, passnummer och lite andra detaljer så får jag pengarna på mitt konto.
Lika fantastiskt att läsa varje gång...

Jag har också haft en mailkonversation med AVA i Riga. De har inga köer och eftersom vi redan varit mitt uppe i en behandling så ser de inget hinder för att vi skulle kunna gå hos dem på en gång. Dock vill de veta vår RH-faktor. Jag har ingen aning om vad det är men jag gissar att det är ett blodprov vi måste göra. Eller så har AVA i Åbo dessa värden. Det löser sig hur som helst. Eftersom vi bara läst och hört gott även om AVA i Riga så blir det nog dem vi kör på.
Jag ska bara ringa en gång till till AVA i Åbo och prata om det här med egen donator. Jag vill försäkra mig om att de får all min information kring det innan de förkastar det förslaget helt och hållet. Och så ska jag kontakta en klinik i Danmark också.
Men de samtalen får vänta till på fredag. Då sitter jag lite bättre till på jobbet och så har jag det inte lika stressigt då.
Allt måste kollas upp och kännas på innan vi bestämmer oss. Men det lutar nog en hel del mot Riga just nu... Praktiskt och lite tryggt på något sätt att det är AVA-kliniken även där.

Kontakten med IVF-kliniken i Umeå är under all förväntan. Trots att vi stått i kö där i ett år redan så kan de inte ta emot oss förrän om ett år även om vi har en egen donator. Det går bara inte så det alternativet är uteslutet.
För att vara en privat klinik som kör ÄD så verkar det inte gå så bra där. Undrar hur många ÄD de gör per år egentligen? De får underkänt i marknadsföring av mig i alla fall.

Så ligger det till just nu. Vi tar inget för givet, jag och fina M. Vi har lärt oss den hårda vägen att inget kan man ta för givet.
Nej, jag är inte bitter. Jag bara konstaterar att det är så det är i den här branschen. Men vi ska lyckas slå världen med häpnad trots det. Vi ska ha en bebis i vår famn. Så är det bara.

KRAM

7 kommentarer:

  1. RH-faktorn är om man är RH-positiv eller RH-negativ. Om man blir gravid och är RH-negativ måste man kika på vad barnet i magen är (görs med vanligt blodprov på mamman) och om det är positivt så måste man ta några sprutor så att man inte immuniserar mot barnet. Går att hitta bra info om du söker på RH-negativ på google.

    Jag antar att det även spelar roll när man ska göra ÄD, Lycka till!

    SvaraRadera
  2. TACK!! Åååh, vad bra!
    Jag ska absolut googla på det.

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Jag och Roger har samma. Det är det vanligaste. :)Linnea hade samma som oss.

    Gissar nästan att ni med har det så bra :D
    Alltid skönt att slippa extra sprutor. :D

    Hoppas du har en fin kväll!

    SvaraRadera
  4. RH är btw inget att oroa sig för alls. Man har numera stenkoll på RH- mammor i Sverige.

    SvaraRadera
  5. Vad vore jag utan er tre just nu? :o)
    Vi kan nämligen matcha donatorns rh och blodgrupper för att minimera immunförsvarets inverkan på ÄD:n. Om jag förstått det hela rätt. Det kan minska risken för missfall om jag förstått allt rätt. Ska kolla mer om detta imorgon.

    Tack för delade kunskaper!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Skönt att höra att ni är igång igen! En liten undran, jag trodde att man inte fick göra äd privat. Är Umeå ett undantag?

    SvaraRadera
  7. Tack!
    Ja, IVF-kliniken i Umeå kör privat tillsammans med universitetssjukhuset där. ÄD i Sverige får bara utföras av universitetssjukhusen men eftersom de samkör i Umeå så kan de göra så. Tyvärr är väntetiden många år även där så att det är privat gör liksom inte så stor skillnad rent kö- och tidsmässigt.

    Kram

    SvaraRadera