Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

fredag 18 februari 2011

Morsa

Ok, nu kanske vi börjar komma någonstans.
Fina M har en husläkare.
Jag har tydligen en i en kommun jag bodde i för sjuhundra år sedan. Därför har inte Bitte ringt till mig och meddelat priset. Logiskt...
Men nu har jag pratat med den otroligt trevliga sköterskan hela förmiddagen och hon sa att jag kan komma över när som helst och skriva på pappret (det där som inte gick att posta) så ändras min husläkare till Bitte på en gång och hon kan skriva remiss till labbet på måndag morgon. Puh!

Ringer till maken för att stämma av allt med honom. Jo, hans husläkare tyckte att det var konstigt att han ville veta sin egen blodgrupp. Varför vill han det? Han sa bara att han ska genomgå en behandling så han behöver veta. Vad är det med husläkare? Hursomhelst, så var hon tvungen att kolla priset på det i så fall. Ska tilläggas att Bitte och M's läkare jobbar vägg i vägg. På samma mottagning... Hon skulle ringa tillbaka till M idag.

Hur snurrigt får det bli?!
Jag ringer genast upp till mottagningen igen. Meddelar den nya sköterskan som nu sitter och svarar att jag har pratat med sköterskan X hela förmiddagen och berättar allt för henne. Får be henne att meddela labbpriset på 150 kronor till M's läkare. Vill hon dubbelkolla priset så kan hon prata med Bitte i rummet brevid. Ber henne också att meddela M's läkare att ringa till min man.
Fina M ska meddela att jag kommer att komma in till mottagningen och skriva på att jag får samma husläkare som honom och sen be sin läkare, när hon ringer, att skriva en remiss till oss båda. Om hon nu gör det så kan jag kanske t.o.m. få remisserna i handen i eftermiddag.

Ni ser, jag är morsa redan. För en hel husläkarmottagning. Aleris. Lägg namnet på minnet. Det är företaget som driver mottagningen.

Kram

3 kommentarer:

  1. Upplys denna Bitte om vilka summor många av oss är uppe i. Människan behöver uppenbarligen lite perspektiv.

    Bra jobbat!

    SvaraRadera
  2. PS
    Jag fick Sophiahemmet att hjälpa oss med remisser på HIV-prov och TSH. Det var inte helt utan knorr, trots att vi pytsat in för 7 hela och 2 halva försök a´ 35.000:- de senaste åren.

    Nu sitter jag med de här labblanketterna och är bra sugen på att själv kryssa i lite extra prover som jag är nyfiken på. Undrar vad som skulle hända... mouhahah.

    SvaraRadera
  3. Kryssa, Kalimero! Kryssa!
    Vi tänkte samma tanke men såg att remisserna för blodprov såg annorlunda ut. Hehe.
    Be om journalutdrag från Sophia också förresten (men det har du nog redan tänkt på).

    Kram

    SvaraRadera