Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 28 februari 2011

Blodgruppspyssel

Wow! En följare till! Välkommen Hjärtats längtan!

Idag kom blodgrupperingssvaret med posten. Maken har B+ och jag har O+.
Så vad gör vi nu?
Vi har möjligheten att önska vilken blodgrupp donatorn ska ha. Men saken är att vi inte riktigt vet hur och om det spelar någon roll. Finns det någon därute som är bra på sånt här och har lust att vägleda oss på något sätt?
Just nu sitter jag med Wikipedia och Internet och försöker komma underfund med om det verkligen spelar någon roll. Men det skulle vara skönt att maila kliniken idag och få det gjort eftersom vi bett om att få återkomma. Bara de får vårt mail så kommer vi att få förslag på donatorer.

Humdidum, nu ska vi se... plus här och match där....blod hit och blod dit... hm, hmmm.

kram

3 kommentarer:

  1. Om ni vill så att det matchar er...då är det 0(I) som du har eller B(III) som din man har. Eftersom nin båda är positiva då är det väl bra med positiv donator. Men annars om ni tänker att berätta för barnet...spelar det ju ingen roll. Du har ju positiv grupp så även bebis blir negativ borde det inte påverka något. Det är mer besvärligt för negativ kvinna och positiv bebis. Vet inte om jag besvarat din fråga!? Lycka till i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Miljarders tack! Det var det där jag var ute efter! Det där med vad donatorn då borde ha och om det där med minus och plus mellan barn och mamma.

    Kanonbra! Taack igen!

    kram

    SvaraRadera
  3. Det är bara "problematiskt" om mamman är - och barnet +. Vice versa spelar ingen roll.
    Anledningen till att det är "problematiskt" är att mamman kan utveckla antikroppar mot +:et om bloden blandas vilket kan innebära problem i efterföljande graviditeter. Men i Sverige är det inga problem så..

    SvaraRadera