Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 23 februari 2011

Teorin om det krökta rummet

Det är ofta som jag är den enda som inte har barn i umgängeskretsarna. Det betyder ofta att så fort något ska fixas så hamnar det i knät på mig. När en kompis ska firas; jag fixar present. När vi ska hitta på något som ska bokas; jag bokar. När något behöver kollas upp; jag kollar.
Det tas liksom för givet ibland, vilket stör mig otroligt mycket. Ska något bli gjort så måste jag fixa det annars händer inget alls.
Vad är det med en del som får barn? Jag fattar inte. De lämnar liksom universum till sitt öde för att barnen är viktigast. Ja, jo, det är de. Men barn har man till låns. De blir vuxna och tar egna beslut en vacker dag. Då finns universum där fortfarande. Och universum är krökt så allt som lämnas där kommer en dag tillbaka. What goes around comes around...

Åååh, vad mina kompisar ska få fixa mycket åt mig när jag får barn!

Kram

7 kommentarer:

  1. Kan meddela att det går väldigt bra att ringa/boka/googla och köpa saker även när man har barn så länge man är lite grann flexibel :)

    SvaraRadera
  2. Preciiiiis! Och tack!
    Jag ska meddela alla mina kompisar det. :o)

    Kraaaam

    SvaraRadera
  3. Fast jag tror inte att det har med barnen att göra. Jag har alltid varit lite av en fixare (utom när jag var deprimerad) både innan jag fick barn och efter, ganska många har för vana att leva på att andra styr upp.

    SvaraRadera
  4. Jag har en del vänner som liksom bara lagt av med allt annat. Det blev så tydligt just efter att de fått barn, speciellt det där med att vara driftiga utanför sin egen sfär.
    Sen finns det nog en hel del av oss som är fixare ändå, med eller utan barn, precis som du säger Kattmamman.

    kram

    SvaraRadera
  5. Japp, bara luta dig tillbaka när lillen kommer och enjoy the ride ;)

    SvaraRadera
  6. Hahahaaa! Har jag sagt att jag gillar din humor? :o)

    SvaraRadera
  7. bra beskrivning i ditt inlägg, känner igen mig. jag är förvånad över hur vissa av mina vänner med barn också tycks lägga ner hela livet förutom det som har med barnen att göra. de verkar varken läsa tidningar, se nyheter el ngt som tillhör världen utanför hemmet. värsta exemplet var i början av 2010 och några barnvänner till mig sa: "va är det val i år?". men kanske blir det totalt kaos med barn??? jag har ingen aning men hoppas sååååå att jag det kommer att finnas tid för vuxentankar och intryck från omvärlden. men så blir det ju inte för oss eller hur?

    jag liksom du är nästan alltid den enda utan barn på olika kompisträffar, det är ju lätt att känna sig som ett ufo. MEN jag vill ändå absolut inte byta liv med dem!
    en annan god vän utan barn var på kompisträff häromdagen (där alla hade barn förstås) o fick frågan: "VAD gör du med all din tid?" har själv fått liknande fråga. bah! deltar i samhället och världen, kanske....

    SvaraRadera