Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 6 juli 2010

Hjärtinfarkt

Senaste tiden har jag varit så förundrat trött på dagarna. Jag började undra vad som är fel med mig. Sen insåg jag... min äggreserv är nästintill slut, jag svettas på nätterna ibland och jag får oförklarlig trötthet på dagarna - klimakteriet. Kul. Jag har pratat med min gynekolog om det här i våras och hon berättade en hel del för mig om vad som händer i kroppen. Så nu vet jag.
En annan intressant aspekt i det hela är att det också gör att kvinnor som är som jag har lättare att få hjärtinfarkter, speciellt om de stressar.
Med tanke på att jag själv och många av mina vänner jobbar en hel del (antingen är det "karriärsjobb" eller så är det stressfyllda lågbetalda jobb) och samtidigt har barn eller kämpar för att få barn så är det inte konstigt om vi får hjärtinfarkt allihop. Vi borde falla ihop som furor. Klappa igen helt enkelt.

Gubbar får hjärtinfarkter av för mycket god mat, öl och mättat fett.
Tanter får hjärtinfarkter av den biologiska klockan.
Fy, vad orättvist.

(ja, jag vet, de tre senare raderna är helt och hållet min egen ovetenskapliga slutsats, men det struntar jag i)

Jag får hjärtinfarkt av att längta och vänta.

Men kramas, det gör jag!

kram

2 kommentarer:

  1. Meh, det går ju inte.
    Hur blir det då med ÄD om du hamnar i klimakteriet?

    Ska vi bli ledsna nu? :(

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Jag ÄR i klimakteriet! Precis i början. Det är man när man inte har någon äggreserv kvar, är 40 år, svettas på nätterna och inte kan sova. ;o)
    Just därför blir det ÄD och som tur är det just det som är den enda utvägen för oss efter IVF-försöken. Vi är för gamla för att adoptera enligt de flesta adoptionsbyråer. Kanske inte nu men eftersom det är några års väntetid också så...

    Så gråt inte över mig inte! Inte än i alla fall.
    Tackar dig för allt stöd. Du är fantastisk! Glöm inte det!

    KRAM

    SvaraRadera