Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 27 juli 2010

Magont

Nyss hemkommen från akupunktur hos Dr Ma konstaterar jag att jag inte har ont i magen.
Igår kväll och i morse hade jag ont, en molande dundervärk, i magen. Självklart beror det på medicineringen av Primolut och Procrensprutan men på väg till Dr Ma mådde jag t.o.m. illa. Allt det är som bortblåst nu. Skönt.

Maken frågade också om jag fick skäll av doktorn. Anledningen är att jag fuskat sjukt mycket med de där äckliga örterna jag gjorde ett avkok på som skulle drickas två gånger om dagen. Fusket innebär att jag inte druckit dem alls. De smakar så illa att jag får kräkreflexer.
Det berättade jag för Dr Ma som tipsade mig om att spä ut avkoket med mer vatten och blanda i brunsocker (inte farinsocker). Brunsocker stimulerar även slemhinnorna så det är bara bra att äta lite sånt. Gissa om jag ska köpa brunsocker?!?! Hahahaaa!

När jag låg där på rygg med nålar i hela kroppen och små elpulser kopplade till två av nålarna (vid livmodern, typ), kom jag på att det skulle vara intressant att se alla nålarna "live". Jag lyfte på huvudet och kikade ner mellan brösten, längs med magen och ner mot tårna. Jag såg ut som Frankenstein. 18 st 10 cm-nålar i hela kroppen som stod rakt ut från kroppen. Intressant syn. Nästa gång ska jag ta kort med mobilen och lägga ut här. Lovar! Det blir på torsdag.

Ikväll ska vi åka Finlandsbåt igen men av helt andra anledningar än ÄD och AVA-kliniken. Nu blir det med bästisen, hennes man och deras lilla tjej och anledningen är Mumintrollet.
Egentligen hade vi tänkt att åka till Nådendal och Mumindalen men efter efterforskningar och kostnadsberäkningar så hamnade vi på ca 5-6000 spänn (med båttur, inträde och mat) för ett dygn. Man kan få magont för mindre! Vi kanske räknade fel alla fyra men så kom vi på att lilltjejen blir lycklig bara hon får åka "den stoooora båten" och träffa Mumintrollet. Eftersom Silja Line har levande Mumintroll och Lilla My på båten som går runt och pratar med alla barn så får ju lilltjejen sitt lystmäte mer än mättat bara av det. Så vi tar en dygnskryssning á 250 kronor hytten (A Premium-hytt med fönster) istället. Det fullkomligt kryllar av aktiviteter för en 4-åring på båten så lyckan blir nog fullständig ändå.
Ett litet spartips till alla småbarnsmammor därute.

Det finns olika magont man kan undvika.

Kramas mer!

2 kommentarer:

  1. WildaMathilda, tack för kramen =)
    Jag försökte länka tillbaka till dig, men det gick inte, det har nog med dina inställningar att göra. Men genom bloglovin kunde jag komma tillbaka till dig.
    Hör gärna med din vän, jag känner mig ganska ensam om detta då jag inte känner någon som har samma. Och jag vill ju inte tråka ut mina läsare helt =)
    Frågor som snurrar i huvudet, och ingen att fråga just nu. Tänkte passa på rasa av lite frågor under nästa undersökning på sjukhuset.

    Du är tuff du, jag skulle aldrig fixa akupunktur då jag är så himla nålrädd =(

    Kram

    SvaraRadera
  2. Konstigt med länkningen. Det borde fungera för mina inställningar är helt "öppna". Skumt...
    Du får prova igen någon annan dag kanske?

    Jag har i alla fall mailat min kompis så får vi se vad hon svarar. Hoppas att hon har lite tips och råd.

    Kram

    SvaraRadera