Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

fredag 1 juli 2011

Listeriapanik

Jag fick lite panik när jag insåg att vi åt en pastasallad vid teatern igår som innehöll Pecorino. Det är en italiensk fårost. Listeriaklockorna började ringa i huvudet på mig. Nu har jag surfat på Listeria och blev bra mycket lugnare. Läs HÄR.
Och så hittade jag en lista på Babycenter på "säkra" resp. "osäkra" ostar.
Jag tar nog det säkra före det osäkra ändå och undviker en hel del ost. Jag vill inte bli ett av de där tio fallen gravida med Listeria per år. Men nu behöver jag inte få panik om jag klantar mig i alla fall....

Kram

4 kommentarer:

  1. Åh, det där med ostar gör också mig nervös när jag är gravid. Jag undviker allt utom vanlig, hederlig hushållsost haha :o) Med nr 3 fick jag dock lite besvär eftersom jag vart supersugen på Brie.... Kram

    SvaraRadera
  2. Skönt att höra att jag inte är ensam... Jag är galen i ost så jag tycker att det är jättejobbigt!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag var jättenervös också när jag var gravid, men samtidigt är det så pytteliten risk för att bli smittad i Sverige. Här är allt så rent och välskött. Man behöver vara mer försiktig utomlands.
    Självklart man satsar på att vara försiktig, men jag tror att det inte är någon fara om man råkar ibland äta något som inte står på "godkända" listan.
    Du har inte fått listeria, jag är säker på det :-).
    Stora kramar!
    Tonci

    SvaraRadera