Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 5 juli 2011

Undersökningar

Idag är det KUB. Tjohooo! Jag bryr mig verkligen inte alls om några värden från undersökningen. Vill bara se Mini.

Det är jobbigt att vara konstant sugen på brie och leverstuvning när det ska undvikas... Morr. Måste hitta något annat att sukta efter.

Jo, jag stör mig på någon undersökning som presenterats på ESHRE's kongress, som säger att de som får missfall har precis lika stor chans att bli gravida som de som aldrig fått missfall. Det kanske stämmer om man kollar vilka missfallstjejer som är gravida efter några år, men frågam är väl HUR de blev gravida? För behöver man utredning och hjälp så är ju inte chansen lika stor på vanligt sätt.
Därför stör jag mig på att det låter som att har man fått missfall så är det bara att köra på, förr eller senare funkar det. Dessutom kan missfall medföra ingrepp som sänker fertiliteten.
Dum undersökning. Eller dumt att pressen inte presenterar mer fakta om och ifrån den.

Lite hattigt inlägg men det är så mycket på jobbet nu...

Kram

6 kommentarer:

  1. Lycka till med KUBen! Härligt att få se underverket!

    Jag fick höra att man visst kunde äta Brie, bara den var tillverkad på pastöriserad mjölk och det finns faktiskt flera i butikerna. Det jag tyckte var jobbigast att avstå från var alla goda lufttorkade skinkor, som serrano och coppa och alla andra godingar... Men det är ju sådant man mer än gärna står ut med under några månader, man får ju faktiskt något för det!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Tittar in för att se om bild på Mini kommit - näh, inte än. Men snart hoppas jag!

    Pressen brukar ofta vara rätt klantig och inte rapportera korrekt fakta tycker jag. Läste någonstans en artikel om ivf där beskrivningen av processen avslutades med typ att "man sätter in det befruktade ägget och så blir kvinnan gravid". Va? Tänk att min kropp hela tiden missar den där sista detaljen?

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Och vad håller DN på med?? Läs denna oerhört märkliga artikel:
    http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ny-metod-hjalper-barnlosa

    Vad menar de? Att paret lyckades bara för att man satte in 1 embryo istället för 2? Ser ut som en förtäckt reklam för CvL-kliniken mest. Jag skickade in en rättelse av artikeln, återstår att se om journalisten (som verkar fått sin utbildning på en lunchfika i ämnet grävande journalistik)svarar. Jag har god lust att åka ut till den där konferensen och peta ner vissa proppmätta individer från sina skyhöga piedestaler. Kalla mig rabiat because I am!

    Kram igen.

    SvaraRadera
  4. Uuuh, leverstuvning!? Mår lite illa bara jag tänker på det faktiskt =) Lite järnbrist kanske?

    Hoppas få se en underbar bild på en Mini snart!!

    SvaraRadera
  5. Såna där undersökningar stör mig också och stämmer överhuvudtaget inte. Det är svårare att bli gravid efter missfall är min tro. Hoppas vi också får se mini snart <3

    SvaraRadera
  6. Vad goa ni är! Tack! :o)
    Nu ska jag lägga upp en bild på Mini.

    Kram

    SvaraRadera