Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 8 januari 2013

Ruvardag 1 och mediciner

Och så en liten summering om hur det känns första dagen som ruvare.
Det bränner lite i nedermagen och det tror jag är bra. Dr Fodina har nog borrat in embryona rejält. Det är min teori till varför det bränner, hihi! Och idag är det vecka 1+2 enligt doktorn. BF är 30/9-2013.

Testdag är måndag den 21/1. Då och den 23/1 ska jag ta Hcg- och Progesteron-prov. Jag tror att jag ska  ringa min gyn om remiss till blodproverna redan nu (eh, imorgon). Får jag ett plus på stickan så kan jag åka direkt och ta proverna.

Och så har jag fått en lista på mediciner som ska tas. Det är samma som förra gången men jag lämnade två blodprover som ska analyseras innan den mer detaljerade behandlingsplanen skickas till mig via mail.
Här är medicinlistan:

-Progynon 2mg (tabl), 3 ggr/dag t.o.m. dag 7 av graviditeten (vad som nu menas med det...)
-Progesteron 400mg (vag), 2 st, kl 8:00 och kl 22:00
-Utrogest 200 mg (tabl), 1 st, kl 16:00
-Prednisolon 5 mg (tabl), 2 st, kl 22:00 t.o.m. 17/1 och fr.o.m. 18/1 1 st kl 22:00
-Fragmin 2500 IE (spruta), 1 st, morgonen
-Folsyra 1000 mikrogram

KRAM

10 kommentarer:

  1. Åh, vilken dag du har haft! Så många känslor fram och tillbaka. Ta hand om dig ordentligt nu (onödig uppmaning till en av de förnuftigaste människor jag vet men ändå...), så håller vi både tummar och tår för er!!

    Massvis med kramar!

    SvaraRadera
  2. Nä men åh vad jag har missat när jag varit dålig!!! Du är ju på G! Åååååh vad roligt :-) Kraaam

    SvaraRadera
  3. Grattis till ruvandet! :)

    Kram

    SvaraRadera
  4. Här är man borta några timmar, eller nån dag å vad händer? :O
    Massor! Vilken dag du haft, stackare! Skulle vilja ge dig en stor kram ❤
    Jag håller tummar, tår och allt jag har nu för att det går som det ska gå.
    Otroligt bra bf oxå ;) min födelsedag!
    Stor stor kram ❤

    SvaraRadera
  5. Gud så spännande!!

    Kram och lycka till kära Wilda!!!!!!

    Jagvilljagkan

    SvaraRadera
  6. Äntligen kan jag skriva en kommentar från min mobil. Fy fasiken vad glad jag är att du har två vackra embryon i dig. Gråter av glädje!!!!! Tänk dig, snart har förhoppningsvis Mini ett syskon. Men vilken resa dit, konstigt om du inte är helt slut när du kommer hem. Förstår din trötthet inför ruvandet/"behandlingen"....känner igen den inför vår Lilla M. Nu kniper jag tummar så de knakar!

    KRAM

    SvaraRadera
  7. Åååå vad spännande!! Nu hoppas vi järnet på ett fett plus!:) Kram!

    SvaraRadera
  8. Men vilken omtumlande dag! Paniiik o missa flyget, men skönt att allt löste sig!!:) snälla embryon, väx fint o fastna hårt i mammas mage nu! Ni kommer få en fantastisk storasyster o det är helt klart värt att fastna för! Och en mycket klok mamma. :)

    SvaraRadera
  9. Åh men du beskriver din dag så oerhört bra att det känns som man e där med dig. Jag lever mig verkligen in i det du gör. Dricker kaffe, sitter i väntrum och äter choklad , dricker mer kaffe =). Jag rynkar på näsan när du beskriver hur äcklig salladen var och jag fnissar när du skriver att du har jobbets telefon så du inte kan svara. Direkt kommer jag på att du måste radera sms: en jag skickade imorse så de inte syns om de skulle behöva " låna " din telefon på jobbet hehe.
    Jag håller tummarna. Tänk nu ruvar du igen. Och tänk. Bara tänk. Om det blir 2.
    Kramar

    SvaraRadera
  10. Vad snälla och bra ni är! Tusen tack!
    Ibland behöver man lite extra stöd, speciellt när man missar ett plan till något så viktigt. Hela dagen blir liksom snurrig efteråt, hehe...

    Ingen fara med sms:et, Luiza! De läser aldrig i telefonen, men de får så klart telefonräkningen och samtal till och från Lettland blir lite svårt att förklara bort när jag har sagt att jag är hemma och är sjuk. Ska nog skaffa en privat telefon också så att jag kan göra som jag vill i såna där situationer. Ett privatliv vill jag ju gärna ha. :o)

    KRAMAR

    SvaraRadera