Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 15 mars 2011

Morgontankar

Tack på er för alla kommentarer och support!
Nu har jag vaknat och läst EUF-artiklarna.
Det står ju bara att man har rätt att köpa en tjänst i ett annat land precis som om den skulle ha sålts i sitt eget land.

Resonemanget blir alltså att eftersom den tjänsten i Sverige kostar 900 pengar och den jag köpte kostade 74.000 pengar, så ska jag ha tillbaka mellanskillnaden. Så det fick jag.
Hmm, FK-handläggaren har alltså inte tagit hänsyn till min ålder? Eller så har hon det. Jag var 40 år när behandlingen påbörjades. Undrar om jag får ersättning om jag skickar in vårt Riga-försök? Det måste jag prova! Ska då hänvisa till att det inte finns någon som helst åldersgräns i lagen. Kan inte få mer än ett nej, hehe.

Måste än en gång säga att det där med åldersgränser för ÄD och IVF känns så förlegat. Om landstingen nu har gratis preventivmedelsrådgivning för kvinnor upp till 50 års ålder så borde även det vara åldersgränsen för IVF och ÄD. Om man nu ska ha åldersgräns, menar jag.
Vad är grejen liksom? Det enda är ju att chansen för fullträff blir lägre och lägre men fertiliteten finns ju där lik förbannat. Istället för att pippa som kaniner för att öka chanserna så kan man väl få spara lite tid och köra på IVF eller ÄD? Inga konstigheter...

Nej, nu ska jag arbeta och bidra med lite skatt till min "ÄD-fond".

Kram

2 kommentarer:

  1. Det är bra att du ska ansöka om att få pengar för varje försök du gör. Du är en föregångare för detta. Var stolt.

    SvaraRadera