Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 18 november 2010

RD 3

Det finns en tjej på morgonradion i Stockholm (P4) som jag inte kan med. Jag tror att hon heter Mia och hon är programledare.
Varje morgon så yppar hon orden "Vi som har barn...". Någon gång och ofta flera gånger i samma program säger hon så. När hon intervjuar någon, när hon pladdrar om vad som helst.

"Vi som har barn, är det något för oss att besöka?"
"Vi som har barn, för det har ju du också, vi..."
"Vi som har barn, vi kan ju alltid..."

Jag SPYR! Vad är det för jävla uttryck?!
Är de som har barn helt handikappade i huvudet? Ja, jag menar det jag skriver.
Är det "vi som har barn" och "vi som inte har barn" mot varandra? Är det så "de som har barn" ser på världen? "Vi" och "De"?
Usch, det låter sååå tråkigt när hon säger så där! Jag som INTE har barn kan faktiskt också vara intresserad av t.ex. aktiviteter för barn. Och om Mia försöker "bonda" med de hon intervjuar så gör hon det på ett uteslutande vis när hon säger så.
Och, jo, även om jag hade fem barn skulle jag störa mig på det hon säger. Om någon säger "vi som inte har barn, vi vet ju blablabla" så stör jag mig på det PRECIS lika mycket. Jag vill inte utesluta mammor med barn i ett allmänt samtal. Alla ska få känna sig delaktiga. Blä för Mia.

I övrigt mår jag strålande denna RD 3. Molar bara lite, lite grann i nedermagen och det tror jag är bra. Jag VILL känna någonting men inte för mycket. Inga ömmande bröst längre. Skönt.
Och nu är det bara 11 dagar kvar.
Jag försökte att övertala maken att vi ska testa varje dag. Tänkte att det kan vara kul, men det ville han inte alls. För honom kändes det viktigt att få vänta med att testa. Det kan jag förstå så vi håller på oss. Jag funderar på att kanske vänta några extra dagar t.o.m.. Testdag är den 30/11. Det är en tisdag. Med tanke på hur ledsna vi blev förra gången så kanske det är lika bra att vänta med att testa till på lördagen efter, den 4/12. Då har vi hela helgen på oss att gråta ut. Det kan nog vara vändans tungt att gå till jobbet med ett minus på näthinnan.
Jo, vi väntar nog till den 4/11 med att testa...

Kram

6 kommentarer:

  1. ja, fy för exkluderande prat som det där! känner också ofta att "de med barn" bildar ett läger, en samhörighet som "vi utan barn" inte ingår i. jag håller helt med dig, jag är jätteintresserad av barnfrågor utan att ha några. lyssnar på knattetimmen varje måndag, läser recensioner av barnlitteratur, följer med i barnuppfostran och skoldebatter. bra rutet!

    topp med lite molvärk! o testa inte i förväg, nejnejnej;) håller med maken där!

    SvaraRadera
  2. Mupp-Mia! Helt sjukt.

    Hehe, jag skulle aldrig kunna hålla mig.
    Det hade känts för viktigt för mig.. att jag inte klarat av det. Det är starkt, coolt och ballt gjort att låta bli. Samtidigt är jag sjukt nyfis så jag vill ju du ska testa varje dag.*Ego* Jag vill det ska gå och bli två streck och här sitter jag som på nålar.
    Jag är så imponerad. Du spar på en del känslomässiga bergochdalbanor, tror jag.
    Jag kan inte ens leva mig in i det alls.
    Hur du klarar av att hålla dig, menar jag.

    Massa kram och omtanke!
    känns som jag har foten i munnen när jag skriver-hittar inte rätt ord. Men du vet vad jag menar, hoppas jag.

    SvaraRadera
  3. åh så kul ännu en cool tjej (har smygläst i dinblogg den senaste halvtimmen på jobbet ;-) att hålla tummarna för! Gissar att du har massa bra åsikter och tips om AVA så jag läser vidare sen. Jag är rätt övertygad om att det kommer att bli vår sista utväg eftersom våra embryon inte har varit så pigga... Så jag återkomemr och tills dess; Lycka till!

    /jenny

    SvaraRadera
  4. Skönt med medhåll! "Vi som ska ha barn"-klubben, hahahaa! ;o)

    Det är svårt att hålla sig och bara gå och vänta på att få testa, kan jag lova. Men som du, Jenny, skriver, det är skönt att slippa berg-och-dalbanekänslorna ibland.

    Kul att du hittat hit Jenny-Maria! Även om jag egentligen vill att ni ska lyckas och att ni aldrig behöver åka till AVA. Men kan jag vara till hjälp så är det bara att fråga på! Lovar att försöka svara om jag kan.
    Mer om AVA kan du nog också hitta om du kikar i april (tror jag att det var) då vi var där första gången.

    Kramar!!

    SvaraRadera
  5. Flisan86, förresten heter jag också Jenny haha!18 november 2010 kl. 21:42

    Kikar in bara och säger hej! Håller också tummarna som bara den!! Förstår hur svårt det måste vara att inte tjuvtesta! (jag gjorde det, varje dag i två veckor hahaha!! Tur att det finns storpack med stickor!)

    Apropå "vi med barn" - kan bara hålla med, även från andra sidan "lägret". Vadå "vi"? Jag är i alla fall på DITT lag, som hejarklack! Heja AVAtaren och Wilda Mathilda!! :D och vad din man nu kan kallas! ;) Kram!

    SvaraRadera
  6. Hahaa! Vad kul med så många Jenny! Det kanske är ett tecken på att jag ska döpa en tjej till Jenny? ;o)

    Tusen tack Flisan!! Hmm, min man kallas inte riktigt för något. Får komma på något.

    Kram

    SvaraRadera