Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 15 november 2010

Tomten

Nu har jag vaknat. Känner mig som ett förväntansfullt barn dagen före julafton. Idag ska det fejas innan tomten kommer, typ.
Om dryga 13 timmar går båten. Jag får försöka att aktivera mig ordentligt hela dan för jag gissar att den blir lång.

Tänk om det fungerar den här gången? Det är så stort det här att det är ofattbart. Vi gör det för att vi vill bli föräldrar och vi hoppas att det ska gå vägen. Gör det det så kommer vi trots det att bli förvånade. Gissar jag.
Jag går runt med den där känslan att "Nu, nu är det vår tur! Nu blir det något.". Samtidigt så vet vi just ingenting. Allt kan gå fel. Men inte tänka så. Fy, fy, fy. Det här SKA bara gå vägen. För vad gör vi om det inte blir något? Bryter ihop igen? Jag orkar inte det. Det är inte så kul.
Går allt fel igen så har vi just nu tre embryon till i frysen. Fast...tänk om de inte klarar upptiningen? De två de tinar just nu? Tänk om de dör och så måste de tina upp nya och nya. Tänk om vi kommer dit och alla våra fem embryon blivit upptinade men inget överlevt? DÅ bryter jag ihop. Då ringer jag en psykolog på Kvinnokliniken. Då sjukskriver jag mig.
Men nu ska jag inte tänka så. Nu ska jag se framåt med tillförsikt. Det är nog vår tur nu. Två pigga embryon sätts in imorgon. Och vi ska behålla vårt hopp och stänga ute all förtvivlan.
Det är vår tur nu. Tomten kommer med fina julklappar i år.

Hoppfulla kramar

13 kommentarer:

  1. Håller tummarna och hoppas att det går vägen den här gången!
    Vill att du ska få uppleva samma glädje som jag känner nu med endast två veckor till bebisen kommer.
    Kramar Cookie

    SvaraRadera
  2. Nu är det nära ;)) Håller tummar och tår som vanligt ;)) Hoppas allt går som det ska nu ;))
    Kramiz

    SvaraRadera
  3. Jag har funderat. Jag står med i donationsregistret. När jag inte längre behöver mina organ ska de gå till någon som behöver dem. Varför är det skillnad på ägg? När jag inte längre behöver mina finns de det som behöver. Och varför skulle det vara skillnad mellan ägg och spermier? DET är om möjligt ännu konstigare.

    Vet ni vem som donerat era ägg?

    SvaraRadera
  4. Tackar ödmjukast!! Jag är nervös. Det trodde jag inte att jag skulle bli...

    Sååå klokt tänkt, Fru Kohl! Så har jag faktiskt inte sett på det men nu när du uttryckte det så blev det så otroligt självklart! Tokbra sagt!
    Nej, donatorn är alltid okänd om man inte har en egen. Däremot har barnet rätt att få veta namnet på donatorn när barnet fyller 18 år. Men varken barn eller donator har några mer rättigheter (som t.ex. arvsrätt, umgängesplikt och liknande). Att barnet får veta handlar endast om allas rätt att få veta varifrån de härstammar. Och vid ÄD så har barnet en biologisk härkomst samt en genetisk härkomst som skiljer sig. Så barnet har den rättigheten först vid 18 år.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hoppas det går bra nu!!! Det gör det, det känner jag på mig. Jag håller alla tummar.
    Många kramar från Tabasco

    SvaraRadera
  6. Man vill ha garantier.
    Å in i himlen vad fintfint det hade varit om man kunde betala litet extra för garantier.

    En rolig och framgångsrik dag idag/imorgon.
    Fina två dagar. Sen tycker jag inte att du ska träna lätt. Ligg ner :D
    *skojar litet*

    SvaraRadera
  7. Tack! Åh, vad jag ska ligga!! Hahahaaa! ;-)

    Jag ska inte göra något ansträngande förrän ett plus visar sig på TD. Jag ska bara fördriva tiden allt jag kan fram till dess, hihi!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Cookie!!! Du uppdaterar väl här när den kommer?!?

    Kram

    SvaraRadera
  9. Åh, vad jag hoppas att det går vägen för er nu! Träffade ett litet mirakel i helgen, i ordets rätta bemärkelse! Mirakel sker och nu är det er tur!

    Kram

    SvaraRadera
  10. önskar dig all lycka kram känslig

    SvaraRadera