Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

lördag 27 november 2010

RD12

Känner en liten spänning i nedermagen. Det känns som att det är mens på gång men mycket svagare än vanligt. Jag orkar inte ens lägga en värdering eller spekulera i det eftersom det inte har någon som helst betydelse. Det enda det gör är att irritera mig...
Jag avskyr att ruva har jag konstaterat. Jag vill testa hela tiden men ändå absolut inte. Gissar att jag är livrädd för svaret. Blir det minus så vet jag inte hur jag reagerar så det känns som att jag inte vill testa alls. Just nu. Sånt där ändrar sig från dag till dag, timme för timme. Minut för minut.

Härom dagen ville jag testa några dagar tidigare än vi planerat medan M (som jag hädanefter kommer att kalla min fina Make) ville hålla sig till vår plan. En av M'sbästa vänner som numer vet om vad vi håller på med hade ett lysande förslag på att lösa problemet:
"Strunta i att testa och bara låt tiden gå så ser ni om magen växer eller inte." HAHAHAHAAAA! Sjukt roligt!

Ikväll är det dunderfest för bästisen som har fylla-jämt-fest hemma. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska smussla med att jag inte dricker alkohol eller inte.
Inte för att jag har något problem eller är rädd att stå för det, utan snarare för att jag vill ha kul. Jag vill festa som alla andra utan att få en massa frågor, antaganden eller bara korkade kommentarer.
Vad är det med svenskar och deras relation till andra i alkoholsammanhang? I andra kulturer jag har bott i och levt med så kommer det högst en kommentar eller något litet skämt om man väljer bort alkoholen men inget mer. De flesta respekterar andras val liksom. I Sverige (ja, det kanske sker i andra länder också men JAG upplever Sverige och kanske även Norden så) ska det genast kommenteras och ältas och tjatas om det. För mig förstör det liksom hela kalaset då. Att inte dricka en kväll är liksom ingen "big deal" för mig medan omgivningen verkar tycka det jämt. Mycket märkligt.
Hur som helst, nu ska jag inte sitta här och spekulera. Det kan ju mycket väl vara så att ingen bryr sig om (yeah, right...) att jag inte dricker alkohol ikväll men ändå... Nu har jag redan gnällt av mig så får jag väl se hur jag gör ikväll.
Förmodligen återkommer jag imorgon med en rapport om korkade människor på fyllan, hahahahaa!

Nu ska jag ut och strosa. Säg det sista ordet i den meningen med dalmål så framgår innebörden av ordet så mycket mer. Strooosa. Slappt och skönt och trevligt.

Krama en snöängel idag!

8 kommentarer:

  1. Hej
    Jag måste ha tur när det gäller det där med alkhol och vänner för i vår gemenskaps krets finns det dom som aldrig dricker och dom som dricker ibland och en hel hög med andra så om jag går på fest och inte dricker reagerar inte folk då jag ibland tar både 2 och 4 glas och ibland inget alls i långa perioder skönt att slippa det problemet som annars nästan alltid leder till frågor och spekulationer :O) får se hur du löser det ikväll/ Tea75

    SvaraRadera
  2. Hej
    Samma för min del.Det finns de som dricker och de som inte dricker alls.så är det bara..hoppas du får en bra kväll kram känslig

    SvaraRadera
  3. Det låter alldeles fantastiskt bra tycker jag! Förmodligen har jag skumma bekanta som fokuserar för mycket på alkohol, hahahhaa!
    Allvarligt, talat så varierar det så klart beroende på vilket umgänge jag är i för stunden, men generellt så märker jag att folk spekulerar alldeles för lätt. Och framför allt för högt. Det vore så skönt om de behöll spekulationerna för sig själva så att jag får festa ifred liksom.
    Ikväll blir det nog bilen dit och bilen hem och cider till middagen. Spekuleras det högt så går jag nog därifrån bara. Huvudsaken är att jag har kul ikväll. Tjohoooo!

    Kram på er!

    SvaraRadera
  4. som du sa viktigast är att ha kul...men det är bra o ha bilen med eller hur...?
    kram känslig

    SvaraRadera
  5. Jo, verkligen! Skönt att komma hem ordentligt. :o)

    kram

    SvaraRadera
  6. Hej :-) Hoppas du får en trevlig kväll utan alkohol & framför allt utan tjat om varför. Det jag känt när jag varit nykter är att fulla människor är så fruktansvärt korkade! Sådan är man själv också ibland, hemska tanke! Vi var ute på premiär-pulkatur med sonen i dag. Sen gjorde jag en stor snöängel, det var lääänge sedan sist och kändes helt underbart!

    Hoppas så att ni snart får åka pulka med ert/era barn! Ruva lugnt, testdag närmar sig!

    Kram- Emmylou

    SvaraRadera
  7. håller helt med, i sverige blir alla så misstänksamma när man inte dricker alkohol o ska göra en så stor grej av det. jag dricker jättejättelite jämt o i perioder inte alls o jag har haft många diskussioner med kollegor o vänner. ibland säger jag att jag har alkoholproblem o därför avstår (vilket jag iofs har, tål alkohol dåligt), då blir folk jättenervösa o börjar skratta. förlåt, alla som har riktiga problem...
    för mig funkar det bäst att inte göra ngn grej av det, antingen dricka vatten o INTE förklara varför. eller ta vin/skumpa men inte dricka det. mannen brukar hjälpa mig att dricka upp mina glas i smyg..så snart får väl HAN riktiga a-problem. annars är ju bil-alibi alltid enkelt. ha så kul!
    håller tummarna nu när TD närmar sig. håll ut o våga titta på strecken även om det är läskigt.

    SvaraRadera
  8. Visst är det knäppt hela den grejen! Jag har blvit så less dessa senaste 4 åren på att förklara eller inte förkalra varför ajg inte dricker under perioder. Nu för tiden fräser jag åt den som frågar de inte har med det att göra (trevlig tjej!) fast andra gånger har jag för att slippa tjat faktiskt köpt antingen alkoholfritt vin eller öl och sen hällt över i vanliga flaskor - så otroligt löjligt att det ska behövas eller hur!

    Hoppas att du ahr en jättemysig kväll! Håller tummarna för att äggisen trivs bra hos dig och oxå har en mysig kväll :-)

    SvaraRadera