Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 8 juni 2011

BM-mätning

Kom på en sak som den första barnmorskan gjorde när vi skrev in oss. Hon vägde mig med jacka, jeans, två tröjor och scarf på mig. Full mundering. Vikten hamnade på ett halvkilo och då avrundade hon det uppåt. Sen räknade hon ut mitt BMI och jag har faktiskt aldrig haft så högt BMI som när hon räknade ut det. Min vikt visade på 4 kg mer än på hemmavågen. Varför gjorde hon så? Finns det någon förklaring eller spelar det liksom ingen roll? Och BMI, förresten, tänk om jag var muskelbyggare då? Då hade BMI varit ännu högre. Konstig mätmetod det där.

Hur som helst så ska det bli intressant att väga sig igen på måndag. Då ska vi träffa nya BM och då ska jag ha shorts och en t-shirt på mig. Undrar vad hon säger när jag då har gått ner säkert 3 kg sedan förra gången...?

Hoppas att nya BM är bra.

kram

5 kommentarer:

  1. Jag kan inte låta bli att fundera över om jag är den enda som inte blev vägd en enda gång på mvc. Min bm var så cool och sa att det inte spelade någon roll, att sf-måttet sedan var lite viktigare. Sak samma - huvudsaken att bebisen mår bra och utvecklas som den ska.

    Fråga varför de tycker det är så viktigt med vikten och med bmi!

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tycker också att det är lite intressant. Varför vill de veta det liksom? Och mitt BMI kunde hon ju se är ok bara genom att titta på mig.
    Lovar att fråga! :o)

    kram

    SvaraRadera
  3. Jag hade nog blivit väldigt sårad (eller en dag som denna) väldigt sur. Vad har det med saken att göra? Håller med ahns det viktigaste är väl att bebisen och mamman mår bra?

    BMI säger ju egentligen ingenting, bara ett fånigt mätvärde..

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Ja, vem vill väga mer än vad man gör liksom? Måste de ha vikten kan de väl bara fråga. Uppenbarligen spelar det ju ingen roll om jag ljuger om min vikt några kilo eftersom BM inte bryr sig att det blir rätt ändå, heheheee...
    Och BMI är skitfånigt.

    KRAM

    SvaraRadera
  5. jag trodde att de hade slutat att väga på bvc. läste det ngnstans, orsaken var att blivande mödrar blev så nojjiga av fokus på vikten. min bm har inte vägt mig en enda gång. tror hon frågade om längd o vikt vid inskrivning men därefter har hon aldrig tagit upp vikten.

    SvaraRadera