Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 13 juni 2011

Inget UL

Sjukt besviken. Det blev inget UL. Både jag och Fina M måste ha missuppfattat BM men med tanke på att hon var så dålig att vi bytte till en bättre, så är det kanske inte så konstigt att det blev fel.
Nu var det bara ett samtal. Nya BM var jättebra och trevlig men jag förstår fortfarande inte riktigt vad vi gjorde där. Jag berättade att jag inte mår lika illa längre och att vi inte fått kallelse till spec-mvc. Och så noterade hon det.
Ok, vi småpratade lite också men inget som sas var något allvarligt eller något vi inte redan vet. Undrar om det är så här det är? Det kanske är vi som är galet pålästa och ovana vid denna slags sävlighet (min egen tolkning)? Har vi för höga krav? Jag har ingen aning så jag undrar verkligen. Jag blir bara stressad av att sitta där och prata om ingenting. Min gissning är att det kanske bli mer "action" längre fram. Just nu verkar allt bara vara en enda lång väntan med förstoppning och trötthet som sidokompanjoner. Det höll i och för sig BM med om, hahaha! Och jag kanske bara är hormongnällig (well, snarare förstoppningsgnällig...)?
Hur som helst, så var det kul att träffa nya BM i alla fall! Hon är bra.
Vi ska på UL i början av augusti. Då får vi i se Mini.
Och spec-mvc ska jag nog ringa i slutet på veckan om ingen kallelse har kommit. Då har vi väntat i tre veckor.

Kram!

14 kommentarer:

  1. Kan säga att minst 80% av tiden hos BM var meningslös och lika gärna kunde tagits över telefon. SÅ nu vet du vad du har att vänta dig

    SvaraRadera
  2. Jag håller med. Tror att vi kan för mycket så vi har inte de "vanliga" frågorna. Vi har aldrig fått göra ul hos bm. Jag fick heller aldrig gå till spec mvc trots att enn dr tyckte det. Nästa dr tyckte inte att det behövdes så det vart tre besök på förlossningen istället.
    Vet dock inte om det ger mer hos spec mvc...

    Kram Wallan

    SvaraRadera
  3. Men, så frustrerande!

    kram

    SvaraRadera
  4. Ja, och det är så svårt att veta hur det ska vara. Kan man välja bort vissa träffar och bara välja ut russinen i kakan så skulle vi ju också spara in på en del kostnader för landstinget. Nästa gång ska jag fråga vad som ska avhandlas på nästa träff. Är det inget av vikt kanske vi lika gärna kan ta det vid någon viktigare träff eller vid ett UL.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Känner igen det du skriver. När man har för mycket kunskap blir nog de där BM träffarna lite lätt löjliga. Jag är nog som du å vill ha hård fakta. Blodprov, urinprov och UL mm står högt i kurs hos mej me å allt det andra är blaha blaha :-) Vid en normal graviditet så får man ju i stort sett inte veta något förns RUL i v18. Hjärtljud fick jag inte höra förns v 24. Jag var konstant arg första halvan av graviditeten mycket pga den stress det blev att inte få bekräftelse på att allt stog rätt till. Jag var livrädd att något skulle äventyra min efterlängtade graviditet.(och då har jag har inte behövt kämpa så som ni men hade oron ändå) Ni borde ju definitivt få komma till Spec mödravården så fort som möjligt med tanke på er historia och räknas inte alltid IVF/ÄD som risk graviditeter??! som ska övervakas extra noga.

    SvaraRadera
  6. nej vilket antiklimax att det inte blev UL!!! men vilken vecka är du i i augusti då? känns ju långt fram...
    BM-besöken är inte speciellt givande, jag är fascinerad över att mötena tar 40 min och att inget väsentligt avhandlas. känner också att jag kan allt, har läst eller hört förut. fast test så att värdena är bra (urin, järn, blodtryck) är ju värdefullt. lite längre fram kommer BM att börja mäta din mage och den är bra att hålla koll på! vi var på 3,5 h föräldrakurs och det var absolut inget nytt och förvånansvärt lite fakta.suck. det är ju UL.en som är spännande.
    du vet för mycket helt enkelt!

    SvaraRadera
  7. Åååh, tack! Ni bekräftar det jag känner. Skänt att veta att jag inte är helt ensam i mina tankar.
    Längtar till jag får kontakt med spec-mvc. Det känns som att jag kommer att känna mig mer "hemma" med dem. Jag hoppas det i alla fall. :o)

    KRAM

    SvaraRadera
  8. Fy vad surt att det inte blev någon kik! Ni har inte funderat på ett privat UL? Jag skulle aldrig kunna hålla mig mellan VUL och RUL.:-)
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jo, Sara! Visst funderar vi på det! :o)
    Det är ju olidligt att vänta....

    Kram

    SvaraRadera
  10. Vilken bra blogg du har WildaMathilda!!
    Här kommer ett litet tips angående förstoppning.. Ett recept på gröt som du kan prova om du kan äta gröt vill säga, annars kan man äta det som müsli också.
    Man blandar pumpakärnor, sesamfrön, psylliumfrön, linfrön, solroskärnor, kokosflingor, nötter, russin och vatten, jag tar 8 msk av blandningen kokar upp och låter sedan puttra några minuter medan man rör om. Det går förstås att byta ut och lägga till andra ingredienser också.
    Jag har haft otroligt mycket besvär med förstoppning och vet hur jobbigt det är, nu när jag äter den här gröten får jag gå på toa två ggr per dag!
    Såg att du redan tar psylliumfrön, jag har hört att det är bättre att ta fröna på en sked direkt i munnen och skölja ner med vatten för då passerar dom fortare ner i tarmen. Om man däremot har problem med magen tex magkatarr så är det bättre att blanda med vatten först för då fungerar "slemmet" som skydd för magslemhinnan. Det gäller förstås att dricka mycket också annars får man kramp i tarmarna istället.. (Jag dricker 2 liter per dag. Lycka till med allt! Sara

    SvaraRadera
  11. Vilka bra tips, Sara! Jag älskar gröt så det där kommer jag absolut att prova.
    Idag tog jag psylliumfrön på filen med müslin och det funkar nog också bra. Tror att de har samma funktion som linfrön? Det borde ordna sig. Jag gillar all slags gröt och frön så nu ska jag knaårs i mig massor.
    Och vad kul att du gillar bloggen. Tack! :o)

    Kram

    SvaraRadera
  12. "knaårs"???
    "knapra" skulle det stå...

    SvaraRadera
  13. Hejsan,
    Som jag sagt tidigare - tyvärr är min erfarenhet av besök hos BM med "vanliga" graviditeter många minuter utan större innehåll. Jag har alltid försökt trösta mig med att det är säert för att jag är aldeles för strukturerad, påläst och fyrkantig (ingenjör som jag är :-) och att det finns säkert en hel massa människor som vill prata om känslor och luddigheter... Ha inga superhöga förväntningar helt enkelt! (eftersom du verkar vara lagd åt mitt håll:-)

    Kramis

    SvaraRadera
  14. Vad tråkigt att det var ett missförstånd och att ni inte fick se Mini idag! Jag tror inte alls att ni har för höga förväntningar, bara helt normala förväntningar. Hoppas att spec. mödravåren hör av sig i slutet av veckan så att det inte blir ännu längre väntan!

    Kram

    SvaraRadera