Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 22 juni 2011

Från mitt hjärta

Jag har en tanke som inte släpper mig riktigt. Jag vet så väl att jag inte ska tänka en del av den tanken och jag hoppas att det går över snart.

Hela tiden som vi kämpat och som jag har bloggat om vår kamp om en liten bebis så har jag i min vilsenhet, tomhet och ensamhet, träffat så många fina och bra människor som också kämpar. Jag brukar kalla oss "Familjen", vi som kämpar och stöttar varandra.
När jag har varit nere och förvirrad så har så många människor kommenterat, mailat och stöttat. Det har varit helt fantastiskt och ibland har jag blivit chockad över människors godhet. Chockad och oerhört glad och tacksam mitt i all sorg har jag blivit. Det är det, förutom min och Fina M:s tro på varandra, som har fått mig att bibehålla hoppet.
Varje liten kram, varje litet tips, varje vänligt ord har verkligen gått rakt in i hjärtat på mig. Min "Familj. Utöver denna "Kämparfamilj" så finns det människor som är minst lika viktiga. Ni betyder så klart precis lika mycket för mig. Det är ni som inte nödvändigtvis behöver kämpa för att bli gravida men som står där och stöttar och förstår likförbannat. Smulan, Kajalis, ja, ni är många. Och ni är helt ovärderliga. Glöm inte det.
Elin, äggdonatorn, t.ex.. En blogg med en helt underbar inställning till livet och med kul inredning och snygga foton på köpet.
Ååh, ni är så många! Nu kom jag av mig....
Till saken. Nu när jag äntligen lyckats bli gravid så känner jag mig...skyldig?...nja, kanske mer i ingenmansland. Jag ser mig fortfarande som ofrivilligt barnlös och vill göra allt för att vi får bättre vård och rättigheter. Samtidigt så är jag ju gravid. En ofrivilligt barnlös största skräck. Att se alltså. En gravid, lycklig tjej. Såna spyr jag ju av att se. Jag kan se mammor med barnvagnar eller stora magar och tänka "din lyckliga jäkel" och få den där krampen i hjärtat. För jag har svårt att förlika mig med faktumet att jag själv är gravid. Det går i vågor. Så jag känner mig lite vilsen. Lite svävande.
Jag vet att det förmodligen är en ganska normal tankegång och att det blir bättre när magen börjar bukta och alla undersökningar visar att allt är ok. Men det är då. Just nu är det bara vilsenhet. Även om jag tror att allt ska gå vägen så klart. Något annat vill jag inte tänka.
Det är en märklig känsla. Mitt emellan-känsla.
Jag förstår om "Familjen" inte vill läsa det jag skriver här eller har svårt att prata med mig. Herregud, jag vet verkligen hur det känns.
Jag vill bara inte tappa de fina människor som gjort att jag nått mitt och Fina M:s mål. Utan min kämparfamilj och allt stöd från alla hade vi kanske gett upp för länge sedan och då hade Mini varit en Nada istället. Inget.

Jag hoppas, nej, jag vet, att den här känslan går över, men jag vill också tacka ALLA en gång för alla. Ni som läser och kommenterar här har fått mig att gråta av tacksamhet och glädje. Ni berikar verkligen mitt liv. Bara så att ni inte glömmer det och fortsätter att vara de fantastiska människor ni är.

Ba' så ni vet.

Kram

17 kommentarer:

  1. vilket fint inlägg! jag känner igen mig massor. identifierar mig fortfarande som ofrivilligt barnlös trots graviditet. o känner som du också skuld över att vara gravid eftersom jag vet hur jobbigt det är att se gravidmagar överallt! men framför allt hoppas jag att du njuter också!! det gör jag.
    midsommarkram!

    SvaraRadera
  2. Jag befinner mig på andra sidan planket men är genuint glad för din skull. Jag hänger fortfarande omkring på din blogg och så kommer det nog förbli. För du är ju liksom på "vår" sida. Ändå..Lite grann i alla fall:)

    kram

    SvaraRadera
  3. Dina känslor är helt normala, den här "mittemellan" känslan, och den ska minska ju mer din mage växer och ju mer verklig gravidkänslan blir.
    När jag blev gravid tappade jag några här i bloggvärlden, tyvärr, vilket jag kunde förstå helt och hållet. Det är "med paketet" tror jag, men samtidigt är jag övertygad om att de som är verkligen viktiga för dig och du är viktig för dem ska du inte tappa pga att du lyckades bli gravid.
    Jag i alla fall hänger kvar även om jag inte kommenterar så ofta, men jag är glad för din skull, glädjas med dig och håller tummarna hela tiden att allt går vägen.
    Stora kramar
    "Tonci" (http://vivillockshabarn.blogspot.com/)
    (jäkla blogger, det går fortfarande inte att kommentera med google-kontot...)

    SvaraRadera
  4. Du är så bra och fin. Trots att jag inte är med i familjen så har jag fått en helt annan insikt och ödmjukhet sen jag började följa din blogg. Det är stort att kunna påverka andra på det sättet! Kram

    SvaraRadera
  5. Bra och fint inlägg!
    Jag känner likadant som du. Man känner skuld på något sätt.
    Men jag tror att just "familjen" är dom som kan "acceptera" att vi andra ofrivilligt barnlösa har lyckats bli gravida. För dom vet vad vi gått igenom och hur mycket/länge vi kämpat.

    Varma kramar

    SvaraRadera
  6. åh men sådär kände jag med, dessutom blev jag gravid vid andra inseminationen och kände mig dubbelt "skyldig". Gravid och snabbt (1,5 år iof) gick det. Jag tror att det tar ett tag att lägga om, men det gör man. Eller jag gjorde, men samtidigt så känner jag oändligt med de som ännu inte lyckats.

    SvaraRadera
  7. Fäller några tårar, du skriver alltid så gripande å ärligt. Håller med Elin det du skriver gör skillnad för många. Jag tillhör inte kämparfamiljen men känner igen många av dina känslor ändå, glädjs så för din graviditet och vill inget annat än att fler ska förstå både hur det känns inuti och hur snedvriden vården är både vad gäller ivf/äd mm för par och ensamstående. Tror det är viktigt att försöka förstå och lära sig hur människor fungerar, lever och om vilka svårigheter vissa tyvärr stöter på. Jag har tipsat om din (å flera andras) blogg till flera vänner och försöker öppna ögonen på så många jag kan.

    SvaraRadera
  8. Så otroligt fint skrivet!!! Jag känner precis likadant gällande "Familjen". Man får ett otroligt stöd av alla när man som mest behöver det. Jag är också rädd för att bli kluven när det bär av, rädd för att känna mig skyldig...
    Men du, jag går ingenstans. Jag kommer fortsätta läsa din blogg, dina tankar och funderingar, för du verkar vara en av de finaste människor jag haft turen att möta. Du berikar mitt liv med, ska du veta, på många sätt men inte minst genom att ge mig hopp om att jag en dag kanske kan bli gravid .
    Tack för det.

    Hoppas du får en bra kväll.
    Kramar/
    Luiza (www.mellanhoppochfortvivlan.blogspot.com)

    SvaraRadera
  9. Känner igen mig i dina ord.

    SvaraRadera
  10. Vad fint skrivet :)
    Känner mig lite skyldig fast jag förstår att det absolut inte är din avsikt med detta inlägg. Det är så fantastiskt att ni lyckats och att du delar med dig av er historia för det ger hopp till oss andra, även fast livet känns fruktansvärt tungt emellanåt. Men du ska absolut inte känna någon skuld eller vad man ska kalla det, men jag kan förstå att det kan vara svårt att inte göra det eftersom du/ni befunnit er på "våran sida". Njut av att vara gravid :) Stor kram
    /Elle
    www.oforklarligtbarnlosa.blogspot.com

    SvaraRadera
  11. Du, jag tänkte mig en grön och turkos nalle. Passar det i minivärlden?

    SvaraRadera
  12. Känslorna flödar så nog är du gravid alltid :o) Du är så fin.... Förstår faktiskt att tanken inte slagit rot att du är en sådan där "lycklig jäkel", men det kommer! När lilla mini börjar röra sig och så, ja du vet :o) Och att känslorna åker berg och dalbana är en del av resan, så jag hoppas inte att dessa tankar och känslor stör/skrämmer dig. Puss och kram fina du :o)

    SvaraRadera
  13. Det gör ont att se gravida magar, och det ser man ungefär precis överallt här i stan. När jag promenerar för att försöka tänka och andas - överallt mammor med barnvagnar. -Men JAG DÅ!?? vill jag bara skrika. Fast inte hjälper det, och jag har ju ingen aning, någon av alla dessa lyckliga har säkert kämpat mer än att bara "ha gjort det" hemma och glidit fram på en räkmacka. Det jag ju att att det så kan vara.

    Men jag är verkligen uppriktigt glad för alla som jag vet kämpar och äntligen lyckas. Det ger ju hopp! Och ni vet hur vidrigt tungt det är till skillnad från hon som blev gravid bara av att titta på sin man och egentligen inte ville ha barn, hon som lägger huvudet på sne och säger att "-Har du hört talas om akupunktur?" när man i åratal har googlat sig vansinnig efter nya rön, nya metoder. Men för dig min kära Wilda Matilda är jag bara så GLAD!

    Kram

    SvaraRadera
  14. Åååh, det är det här jag menar! Ni är bara så fantastiskt bra! Jag bli galet glad av varje ord. Miljarders tack! (tror att jag kan säga det en miljon gånger).
    Kajalis, det är toppenfina färger! :o)

    Kram till alla

    SvaraRadera
  15. Det är så dubbelt, det där.
    Det är jobbigt att se och läsa om, samtidigt som jag är outsägligt lycklig för din skull.
    Jag ser verkligen fram emot att följa hela vägen fram till att er efterlängtade bebbe kommer, men vet att det kommer att finnas dagar när jag bara inte orkar.
    Och just nu är jag ju dessutom mest i min egen lilla tystnad ändå.
    Och jag kan skriva det här med vetskapen att du förstår precis vad jag menar.

    Jag går ingenstans.
    Du är min bloggsyster och jag håller av dig.
    Kram.

    SvaraRadera
  16. Jag önskar att alla barnlösa kämpar där ute skulle bli md barn - dt är ju dt vi vill vi som kämpar!!! Men dina känslor är fullt förståeliga. Du är verkligen gravid!!!
    Jag följr dig hela vägen och jag 'är så nyfiken och förväntansfull! Kramis

    SvaraRadera
  17. Nu börjar jag gråta. Fan, ni är såååå bra allihop!
    Och Loba, jag förstår dig så väl, så väl. Fokusera på dig. Det måste man göra ibland.

    Kraaam!

    SvaraRadera