Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 14 juni 2011

Jo, det knallar...

Psylliumfrön funkar! Äntligen! Alla som haft förstoppning vet vilken lycka det är att få gå på toa som en normal människa. Lycka! Två gånger igår! Om ni vill veta, hehehee....
Så nu har jag fått mersmak på det här med fibrer. Mer müsli, katrinplommon och linfrön har inhandlats. Här ska're bli sprutt på tarmarna ser ni! Om ni vill veta...
Och i helgen ska jag baka glukosfritt bröd. Det är proppat med goda linfrön och jättebra inte bara för magen. Det är bra även för själen.

Idag har jag också pratat med blivande chefen som frågade hur jag mår och hur det går. Orkar jag jobba? Jag sa som det är, att jag åker hem på eftermiddagarna ibland och sover lite för att sen jobba igen, men att jag börjar känna mig mycket bättre. Han tyckte det lät jättebra att det fungerar och att jag är helt öppen med allt för honom. Ja, annars funkar det ju bara inte, svarade jag. Skönt att vi är så ense och överens. Efter semestern ska vi fixa anställningen och detaljerna med allt. Det blir skoj och jag ser fram emot jobbet i höst.

På lördag ska jag äntligen börja trappa ner medicinerna. Det känns urbra! Det enda jag undrar lite över är om jag ska fortsätta med Fragminet längre än de andra medicinerna. Jag har fått för mig att det brukar vara så men har ingen riktig koll.
Att sluta knapra kortison, progesteron och östrogen ska bli en fröjd! För att inte tala om vaggisarna med kletigt progesteron...
Och åksjukepillrena börjar jag nog trappa ner redan imorgon. Tjohooo!

En sak jag har funderat på är det här med folsyra. Varför rekommenderar man i Sverige att man ska ta 500 mikrogram per dag när kliniker utomlands rekommenderar den dubbla dosen? Av allt jag läst och fått höra av läkare så lagras folsyra i levern och gör ingen skada. Det är bara bra med höga värden inför en graviditet. Så varför så låg rekommendation på dos? Hmmm, hittar jag svaret så lägger jag ut det här så klart, men om någon vet så får ni gärna hojta till! Jag är lite nyfiken av mig.

Jag som tycker att tiden står stilLa men det gör den inte alls. Jag har fullt upp och det händer massor inser jag! Imorgon är det fest med jobbet och Fina M och jag boar oss med spackel och tapeter på övervåningen på all annan tid. Det ska bli kontorsrum och barnrum där.
Och i helgen ska jag leka med bästaste bästisen fyraåring hela dan. Bara hon och jag. Åååh, vad jag ser fram emot det! Vi ska busa! Men det skriver jag mer om då.

Nu måste jag nog äta något och ta ett åksjukepiller. För säkerhets skull...

Kramelikram!

2 kommentarer:

  1. Verkar vara ungefär samma sak man hittar lite överallt om överdosering med folsyra:

    Det är svårt att överdosera folsyra, eftersom kroppen uttrycker överskott folsyra när den inte kan använda den. Dock med en hel del folsyra kan ibland dölja tecknen på en brist i B12, en annan viktig vitamin. B12 brister kan orsaka hjärnskador, vilket gör dem viktiga att identifiera och korrigera. Överskott av folsyra kan också påverka malariabehandling. (http://www.nimade.info/laka/2011/05/Vad-ar-folsyra.html)

    Verkar ju ändå som om kroppen inte tillgodogör sig mängder över 0,4 mg, vad jag kunnat hitta.

    Och det andra - skitbra!!!

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Superbra att du börjar må bättre (både med magen och sömnen)- kul. Toppen med privat UL! Jag håller som vanligt alla tummar. Kramis

    SvaraRadera