Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

lördag 11 september 2010

Insättning

Äntligen hemma igen!
Åbo är nog en fin stad men för mig är den världens tråkigaste. Det finns inte alltför mycket att göra och det som finns att göra har vi gjort.
Båten över var lugn och trevlig. Vi åt buffén så att jag kunde frossa i prosciutto. Och så blev det inköp av godis och Amarone i taxfreen sen bums i säng.

Väl i Åbo gick vi till hotellet. Det ligger på vägen till Salutorget och AVA och en morgonpromenad kändes bra.
Vi lämnade in väskorna i hotellets bagageutrymme och fortsatte färden till AVA där maken fick göra sitt. Jag passade på att skriva i klinikens gästbok så åker ni dit kan ni kika på datumet (8/9-2010) så ser ni vad jag skrev. Jag noterade att de hade samma blomsort på bordet som jag hade i min brudbukett.
"It's a sign", tänkte jag. "Det här komer att gå vägen."



När maken gjort sitt gick vi till Roberts Coffee runt hörnet av samma hus som kliniken ligger i. Resten av dagen gick vi på stan och kikade i en del butiker. Vi besökte även domkyrkan som är riktigt pampig.



Såg ytterligare ett tecken på att vår ÄD kommer att gå strålande. En kungörelse om att instifta Mors Dag. Herregud, det är ju ett givet tecken på att jag äntligen ska få bli mamma! Det förstår väl vem som helst?



Eftermiddagen ägnade vi åt att sova och bada bastu på hotellet och på kvällen strosade vi längs med Aura å för att hitta ett bra middagsställe. Det gjorde vi. Ett ställe som jag varmt kan rekommendera, Tintå. Tyvärr verkar de inte ha någon hemsida men här är en tjej som har lite bilder därifrån - Tintå. Stället ligger på Västra strandgatan (Rantakatu) 9.
Jag tog faktiskt två sista glas vin och njöt till fullo.



Torsdag morgon åt vi frukost på Café Elvina som ligger till höger om porten till kliniken. Det är ett trevligt, tyst och lugnt café som bakar alla sina pajer och bakelser själva. Mums! Ett stort plus för att de har en del svenska tidningar vi kunde bläddra i.



Vi skulle tacka stjärnorna för dessa tidningar eftersom vi satt några timmar och fördrev tiden på samma fik på fredagen i väntan på färjan hem...

Efter frukosten besökte vi några museum som finns i Åbo.

- Aboa Vetus & Ars Nova
- Konstmuseum och medeltidsmuseum byggt ovanpå arkeologiska utgrävningar. Man går bokstavligen runt i 1200-talets Åbo.
- Konstmuséet - Vackert!
- Åbo slott - Stort, häftigt och mycket historia. Väldigt fint.

Tipsar eventuella Åbo-resenärer att kika i förväg på lite olika museialternativ. Tiden kan gå långsamt när man väntar på att få göra äggdonation nämligen... Första morgonen i Åbo lämnade vi (eller snarare min man) sperma sen är det alltså en hel dag emellan som består av väntan. Bara väntan.

Min man fick för sig att de skulle ringa redan på onsdagen och berätta hur befruktningen gått och hur många ägg vi fått. Gissa om vi blev oroliga när de aldrig ringde?! Och gissa vad jag gjorde när jag slog upp ögonlocken på torsdag morgon? Jag ringde.

En litet missöde bara, de hade menat att de skulle ringa på torsdagen... Det fanns tolv ägg. Av dessa befruktades 7 (de andra fem var lite omogna). Av dem klarade sig hela 6 stycken embryon! Fem ligger i frysen och alla är av god kvalitet.
Ett ligger i mig.

Själva insättningen gick på en kvart. Om en ens det. Och efteråt har jag bara känt mig oövervinnerlig. En fantastisk känsla.

Nu ska vi till min käraste lillebror och hans sambo och få frukost. Skriver mer sen eftersom jag inser att hela det här inlägget är alldeles förvirrat.

Jag titulerar mig numer "ruvare".

Många varma oövervinnerliga kramar från mig!

6 kommentarer:

  1. Grattis grattis grattis till ruvarstatus!!! Så skönt att allt hittils gått vägen! :)

    SvaraRadera
  2. Äntligen!

    Ska du hålla dig 12 dagar?

    SvaraRadera
  3. äntligen grattis
    känslig

    SvaraRadera
  4. Tack fina ni!!!
    Det känns verkligen galet bra. Jag njuter av känslan så länge jag orkar.

    Jo, jag ska hålla mig till testdagen. T.o.m. lite senare! Men det är vad jag säger nu, det. det kan mycket väl ändra sig, hahahaaa!!

    Kramar till er

    SvaraRadera
  5. Gud vad roligt! Jag håller tummarna för att allting går vägen :)

    SvaraRadera