Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 3 april 2011

Andnöd

Förutom att glo på Jimmy Choo så har jag också brutit ihop. Igår blev dagen då jag insåg att vi kanske får leva resten av livet utan barn. Igår var en bra dag ända tills jag bröt ihop.
Jag vet inte om det är hoppet som försvunnit. Jag vet bara att jag vill dö om det här inte går vägen. Tanken av att gå igenom livet utan det liv jag vill ha, får tårar stora som pingisbollar att rulla utefter kinderna. Vad är det för mening med livet om jag inte får leva det som jag vill? Jag får hålla andan och simma under ytan. Titta på fiskar och yngel som lever vant i vattnet, men jag kan inte andas själv. Jag kommer att drunkna i mitt eget liv.
Tankarna är så stora att allt snurrar och jag har ont i bröstkorgen. Andningen fungerar inte som den ska. Jag blundar i tårarna och försöker att andas lugnt. Men det går inte.

Vi har ett ÄD-försök på intågande. Jag borde vara entusiastisk men jag orkar inte. Allt jag försöker göra är att sluta tänka så mycket.

Igår var också dagen då jag visade den här bloggen för en väldans god vän. Han är underbart bra och rolig och var den som fick mig och fina M att finna varandra.
Men det är läskigt att visa bloggen för någon jag känner eftersom jag har lovat mig själv att alltid, oavsett vad, skriva allt jag känner här. Det är för min egen skull och för att dela med mig till andra som är i samma situation som jag gör det. Då kan jag inte "fuska". Jag MÅSTE helt enkelt bjuda på hela mig (förutom mitt namn och vem jag är) annars går det inte.
Nu blir jag lite rädd att han ska oroa sig om han läser här. Eller undra hur min hjärna egentligen fungerar... Men det får bli hans problem. Så här har jag det nu och jag hoppas att jag inte känner mig så här för alltid.

Vad gör man när allt rasar i ens huvud men är ganska bra egentligen? Ringer en psykdoktor? Hur fungerar sånt? Ringer man kvinnokliniken? Har de psykologer man kan prata med? Eller är det som vanligt, att man måste vara gravid för att få prata med någon? Jag törs inte ringa. Ett nej får mig att sluta andas.

Fanihelvete.

12 kommentarer:

  1. men..men.. kram!

    Och man ringer kk om man vill, de har kuratorer.
    Det brukar vara lång väntetid med, mitt tips är att försöka få tag på en psykolog privat.

    All världens omtanke till en av världens mest fantastiska kvinna, jättekram!

    SvaraRadera
  2. Nä men nej.... Jag såg det här komma lite grand... Din stackare! Du borde försöka få tag på någon att prata med, kanske kan någon av dina nya vänner funka så länge tills du får en tid? Gråt om du behöver, ut och skrik i skogen,vad som helst! Men ge inte upp nu INNAN Riga. Maila om du vill. Kram kram vännen :)

    SvaraRadera
  3. Tusen kramar till dig. Jag har också haft stunder när jag känt som du. Men de går över. Prata gärna med någon. Boka en tid hos din husläkare som kan remittera dig vidare till t ex en kurator med kbt-inriktning.

    Kram från Tabasco

    SvaraRadera
  4. Kramizar i massor. En kurator är aldrig fel, när det känns uppgivande.
    Hoppas att det känns bättre snart. Och ge inte upp än, du är ju på väg och det kommer att gå bra, känner det jag ;))

    SvaraRadera
  5. vet inte rikrigt heller vad man ska göra när hela framtiden går i kras. Med tiden tror jag att en sån tjej som du kommer att hitta mening med livet ändå, du har en positiv grundinställning och det verkar lixom vara nykeln till allt. Jag tror oxå det är bra att hitta någon att bolla tankar med, men denna någon måste vara rikrigt bra (har haft alldeles för många klantiga psykologer). Anleninge till att detta kommer nu är väl oxå för att Riga kryper allt närmare - tiden att hoppas blir allt kortare och rädslan att det ska gå åt helvete blir ju oxå starkare. Hoppet tycker jag oxå är jobbigt att stå ut med emellanåt, det blir så starkt och det gör oxå att, iaf jag, kraschar hårdare.

    Önskar att jag var hos dig så vi kunde prata på riktigt istället! Skickar några futtiga kramar...

    SvaraRadera
  6. Åh, jag har inte heller några svar, men förstår så väl var du befinner dig. Känner du att en kurator eller liknande skulle hjälpa, så absolut ring! Ibland är det ju så himla sönt att prata med någon som inte finns i situationen, utan kan vara objektiv och neutral.

    Jag önskar oxå att jag kunde krama dig just nu. Vill du ta en fika och prata, så finns jag här. Det är bara att säga till.
    Stor kram till dig på denna tunga, grå dag.

    SvaraRadera
  7. Usch vad jag lider så med dig. Jag har fått tag på min kurator genom kvinnokliniken, behövde inte vänta länge på tid. Jag tycker verkligen du ska söka hjälp, för mig har det varit värt så otroligt mycket. Att söka privat kan bli kostsamt och just nu finns det annat som kostar för både dig å mig...
    Jag önskar så att jag kunde hjälpa dig på nått sätt. Du får gärna maila på hurskadetgo@yahoo.se

    Sänder massor med hårda kramar.

    SvaraRadera
  8. Ring psyk-akuten och säg att du fått panikångestattacker (det låter som det är det du fått). De hjälper dig med det du vill ha hjälp med, allt från medicin till samtalskontakt.
    Så länge, andas in djupt, håll andan, släpp ut luften sakta, var "utan" luft ett tag. Gör varje steg och följ ramen av en fyrkant, tex ett fönster, en buss what ever.
    Försök tänka i nuet, du vet inte vad som komma ska, så tänk i nuet och försök tänka positivt.
    Lycka till. Stor kram.

    SvaraRadera
  9. Har inte så mycket klokt att säga egentligen, annat än att den där totalt bottenlösa känslan man kan få, att man inte kan andas, den går över. Alltså det där allra värsta. Och - din reaktion är väldigt normal med tanke på omständigheterna. Bara hoppas och önskar och håller tummen hårt att omständigheterna ska ändras! (Andra verkar redan ha gett tips om kuratorer och liknande så det ger jag mig inte på.) Däremot vill jag sända dig en riktigt stor varm kram och hoppas att det kan snart kännas lite bättre! Kramar!

    SvaraRadera
  10. Jag börjar även denna kommentar med fina fina du!! Jag menar det verkligen, din personlighet och din positiva utstrålning var helt fantastisk när jag träffade dig! Så klart vi alla får bryta ihop och gråta hur stora tårar som helst och hur länge som helst, men jag hoppas sååå att du mår bättre snart och att du får någon att prata med! Även om det inte finns några garantier så hoppas jag att vårt kämpande en dag ska ge utdelning och att vi också ska får uppleva den där ultimata lyckan. Vi vill, vi kan, vi ska! Jag skickar dig så mycket värme som jag kan!!

    KRAM!!

    SvaraRadera
  11. Jag flämtar fram ett stort TACK!
    Tack för kramat, tips, mail och värmande omtanke.
    Tusen, tusen tack!
    Jag har släpat mig till jobbet idag i alla fall. Ska ringa KK imorgon då jag tänker jobba i min egen takt hemifrån.
    Ni betyder otroligt mycket just nu.
    Tack för att ni finns.

    Kram

    SvaraRadera