Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 24 april 2011

Rigarapport

Äntligen hemma! Jag är helt slut efter en helt sömnlös natt. Det var visst streetracing eller nåt inatt utanför vårt hotell. Galet höga ljud heeeela natten. Fina M snusade som en stock och jag låg klarvaken. Men nu är krafterna tillbaka! Dags för en avslutande sammanfattning av Rigaresan och lite (mobiltelefon-)bilder! Klicka på dem för att se dem i större format (dock är bildkvaliteten inte den bästa...).


Vi åkte med AirBaltic som hade finfina flygplan.



Däremot hade de en skum könsindelning på leksaker i sin flygkatalog....mutter, mutter...



Flyger man med AirBaltic så finns det också en jättebra karta i stolsfacket. Sno med er den. Och när ni kommer ut i ankomsthallen så går ni till BalticTaxi och köper en biljett på 10 LVL. Den ger ni till chauffören när ni är framme vid hotellet. Behöver jag säga att taxibilen är grön?
De finns röda taxibilar som är bra att åka med också.


Vårt hotell, Radisson Blu Hotel Ridzene. Skitfult betongkomplex men det låg bra till och vi fick ett bra pris när vi bokade....


"Bar" skrivs typiskt nog "Bârs" (ok, jag har inte det där raka strecket på den här datorn...)


Dagen efter ankomst var det dags. Så här ser entrén till AVA-kliniken ut.


Och den ligger på den här soliga gatan...

I Riga parkerar man som man blir tillsagd. "Upp på trottoaren med bilen nu då!"

Och känner man sig tveksam till att stå på trottoaren så finns den svenska "lagomvarianten". Lite både och liksom. Om man inte törs fullt ut.

Och känner man sig som en punkare så är det bara att "tvär"-vägra att följa skyltarna.

Frihetsmonumentet, ett måste att se. Både monumentet och de värdigt patrullerande militärerna (fnitter).

Dagen efter spermalämnandet (på torsdagen, alltså) åkte vi till Majori i Jurmala och njöt havslukt...

...och vackra byggnader...

...och en öl...

Till Jurumala kommer man enklast genom att gå till centralstationen som ser ut som en jättestor betongklump (á la gamla Sovjet) bredvid köpcentret "Origo". Där letar man upp lucka 6, 7, 8, 9 eller 10 och frågar när nästa tåg mot Majori (största byn i Jurmala) går, vilken perrong och vad det kostar. Priset är ca 3,60 ToR för två personer (ca 43-44 SEK). Sen letar man upp perrongen och då får man kika lite noga men det är inte alltför svårt att hitta.
Resan tar ca 30 minuter och biljetterna ska visas för en konduktör. Vår var en gullig tjej som kom och sa till oss när nästa station var Majori. Annars kan ni alltid sätta er på tågets högra sida i färdriktningen och när ni ser nedanstående hus så vet ni att ni ska springa av. De ligger nämligen i Majori...
(bilderna är tagna från perrongen)

När ni väl klivit av så följ huvudströmmen dit alla andra går (över gatan och lite till höger). Då hittar ni en lokalkarta där ni ser att det är svårt att gå vilse i stan...

På Långfredagen var det tänkt att vi skulle shoppa men det bidde inte så mycket av med det. Däremot hittade vi ett mysigt kafé/restaurang i Jugendområdet (med på Unsecos världsarvlista!) där vi åt snacks och tog en öl/cola på uteserveringen.
"The Flying Frog" hette stället.


Man kan också roa sig med att åka båt på Daugava. Vi hittade ett "hoppa-på-ställe" i parken Bastejkalns (tror jag den hette....).

Och om någon undrade vad Påskharen hade för sig så var han stupfull och vilsen utanför en nattklubb i Riga.

Middag inmundigades på en Belgisk bar, Bon Vivant, som påsken till ära hade två kycklingar i ett akvarium inne i baren. Jättefräscht...

Ja, just det! Ta med er ett hänglås med era namn och datum på (gissar att det är förlovningsdatum det ska vara egentligen) och häng fast på någon av broarna som minne, vettja!

Det var alles från resan! Generellt kan jag också tipsa om att våga gå in på restauranger med tonade fönster. Nästan alla ställen har det nämligen och innanför finns ofta toppenmat, god, kall öl och trevlig personal.
Och ta er till Skyline Bar högst upp på Radisson Blu Hotel Latvija innan mörkret faller så har ni en fantastisk utsikt över hela stan!

Ja, just det... Det var visst en liten detalj kvar... Lördagen.
Så här ser insättningsrummet ut (det vita lilla strecket på skärmen är de insatta embryona):



Och så här ser våra påskägg ut!

LYCKA!

KRAM

7 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder och vilka fina embryon! Hoppas de borrar sig fast riktigt hårt och att du får ett fint plus snart. Jag håller mina tummar stenhårt för dig! Kram Kram

    SvaraRadera
  2. Helt otroligt! Vilka fina! Slår vad om att det är en tjej och en kille :D

    Ja, verkligen klänger sig fats därinne, helst båda två. Två fina sötisar!

    Stor kram!

    SvaraRadera
  3. Tack för alla tips :) Säger som de andra, vilka fina embryon! Va nu rädd om ER ;)
    Kramisar!

    SvaraRadera
  4. Sambon hälsar oxå att embryona var skitfina! Nu jädrans ska de fästa sig :-) Tycker bron med hänglåsen var cool, om vi åker dit så måste vi fixa ett lås med våra namn på.

    SvaraRadera
  5. Embryona ser jättefin ut!! Stora-tum-hållare-perioden har nu börjat :):)

    KRAM

    SvaraRadera
  6. Vilka superbilder och roliga bildtexter!! Superägg ser det dessutom ut att vara - så glad för er skull och hoppas och hoppas!!
    Kramis

    SvaraRadera
  7. Vilket fint och roligt resereportage! Jag säger då det, du borde bli skribent! Fnissar åt den stackars Påskharen...

    SvaraRadera