Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

lördag 9 april 2011

Dr Nie på riktigt

Tokförkyld! Men inte värre än att jag kan gå på akupunktur.
Så har jag då varit hos välrenommerade Dr Nie. Jag hade förväntat mig stjärnor och raketer, blommor och dofter, urkrafter och magi, men, nej. Det var en charmig liten kinesisk dam som pratade och skojade mest hela tiden. Ingen pling-plong-musik här inte.
Hon har plats för säkert 20-30 personer i sin mottagning som ser ut som en typisk lite stökig akupunkturmottagning. I en vanlig villa på Stora Essingen.
Det enda jag kan klaga på är det här med tiderna. Det står t.o.m. ett litet plakat inne på mottagningen om att tidsbokningen gäller. Lite tveksamt... Jag skulle vara där kl 18 igår och jag stressade men hann dit precis i tid. Jag fick komma in kl 19 och då var det lite konsultationstid på ca 20 minuter och därefter behandling (egentligen gör man behandlingen vid nästa tillfälle men jag har inte så gott om tid kvar tills vi åker).
Jag var den sista patienten kvar till slut och då började doktorns assistent att behandla doktorn själv. Lite märkligt att höra hur de diskuterade min akupunktördoktors krämpor i båset bredvid mig. Men så var det.
Jag tror att Dr Nie hade räknat med att assistenten skulle dra ut nålarna på mig vid något skede men assistenten fokuserade nog lite väl på själva doktorn. Och själv ville jag inte riktigt störa när jag hörde hur doktorn ojjade sig där bakom skynket. Så jag låg snällt kvar.
Jag kom ut från kliniken kl 21.20. Gissa om jag var hungrig? Fina M satt hemma och väntade med maten klar när jag kom. Fick flashbacks från mina Spanienresor där middagen intas kl 22 normalt sett... Och det var jag ju genast tvungen att leva upp till med två glas Amarone. Fina M satt bredvid och trånade. Efter vinet, alltså, inte mig.

Idag var det dags för nästa "pass" hos akupunktören. Jag skulle vara där 11:30 och kom in kl 12:00. Lite lättare att acceptera än en timme. Tydligen så är det så det funkar hos Dr Nie, man FÅR helt enkelt vänta. Så är det. Och eftersom hon är så jäklarns bra så är det tydligen värt det. Så jag accepterar och gnäller inte. Jag vill bli gravid så hon får ta sin tid. Men jag behöver bli av med min stress också och igår kväll blev jag inte direkt avslappnad, snarare rastlös och då blir ju effekten lite fel kanske.

Men, men, hon är charmerande den lilla Dr Nie. Och duktig. Hon träffade rätt på en hel del saker hon sa om mig så jag litar på henne. Och så är hon underhållande. Som en mamma för alla sina patienter. Väldigt, väldigt vänlig och med en varm humor. Energi.

Igår fick jag även hemläxa till idag. Jag skulle köpa med mig en redig bit ingefära. Jaha? Jag gjorde som hon sa och var väldigt nyfiken på vad hon skulle visa mig för slags tillredning jag skulle göra med den. Te kanske? Avkok? Nej. Jag ska ha den på magen.
Jag ska skära en skiva tre gånger per dag, lägga på en bit av nåt som luktar knark på ingefärsbiten och sen tända eld på "knarkbiten" och låta den brinna ut.
Undrar vad chefen (tillika kunden eftersom jag är konsult) säger om det när han kliver in på mitt rum? Om jag ligger på golvet med en skiva ingefära på magen samtidigt som det luktar som i Amsterdam i hela rummet... Näe, det får bli två gånger om dagen. Morgon och kväll. Och eftersom det där "knarket" brinner ett bra tag får jag väl gå upp en timme tidigare så jag hinner. Väldigt avstressande...inte.
Men så länge jag slipper bli ordinerad att äta duva (som jag hörde en patient få som ordination, svaret var "jag äter ingen jävla duva", hahahaa!) så kan jag stå ut med lite ingefära och knarkdoft.

Knarkbiten...

Nu låter det som att jag gnäller på allt "hokus pokus" men det gör jag inte. Jag kan bara krasst konstatera att Dr Nie verkar vara en riktig stjärna och man blir alldeles varm inombords av att bara träffa henne. Jag tror att hon är ytterst kompetent och därför följer jag hennes råd. Men själv är jag lite för västerländsk för att ta till mig allt runtomkring själva akupunkturen. Därför är jag glad att det inte var en massa plingplong-musik hos Dr Nie utan glada skratt och många visdomsord. Sånt blir jag både glad och avslappnad av. Dock ska jag alltid boka kvällstid på besök i arbetsveckorna. Annars missar jag en halv arbetsdag.

Summasumarum så kan jag verkligen rekommendera andra att gå till Dr Nie. Hon ÄR bra!

kram

18 kommentarer:

  1. Men vad coolt! Hon är ju som man väntar sig att en kines ska vara :) Speciellt den biten med knarkbiten och ingefära. Hon låter urgo :) Kram

    SvaraRadera
  2. Hahaha :) Otroligt rolig ordination att bränna knarkdoftande grej på ingefära :) Jag hade också kört det två gånger om dagen istället för tre :)

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Ja, jag undrar vad det ska vara bra för. Jag frågade inte det.
    Det kanske är lugnande att sitta med det på magen?
    Jag som ville äta ingefäran... Lite besviken blev jag, hahaaha.

    Kram

    SvaraRadera
  4. vad kostar det går hos henne?
    känslig

    SvaraRadera
  5. OMG! Tror inte riktigt det är nåt för mig. Löpande bandakupunktur med stora förseningar blandat med kinesiskt knark ;) Men det låter ju onekligen spännande...

    Huvudsaken det gör nytta.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Underbart!

    Och glöm inte - duvan skall vara tillagad i tryckkokare.

    Jag läste förövrigt precis en guide om Riga med spa-tips, blev lite sugen på att åka dit.

    SvaraRadera
  7. känslig, det kostar 150 kronor för första gången när det är konsultation och för behandlingstillfällena kostar det 280 kronor.

    Anna Cecilia, ja lite löpande band är det nog. Och man ligger inte helt ensam utan fler i samma rum. Men det vänjer man sig med.
    Men jag förstår inte varför just Dr Nie är så fantastisk. Jag tycker nog att Dr Ma var precis lika bra (och där ligger man själv bakom skynken även om det är i samma rum). Men jag måste ju prova i alla fall...

    kalimero, vad var det för guide? En bok eller sajt? Nyfiken... Åk dit och spa:a när vi är där vettja! :o)

    kram

    SvaraRadera
  8. Det var i tidningen Topphälsa. Kanske ska scanna in och maila dig? Läste om ESPA-spa som verkar urhärligt, kanske jag lägger in mig där på en helrenovering :)

    SvaraRadera
  9. Hittade:
    http://www.espariga.com/

    Låter som en utmärkt idé... Där kanske man skulle gå innan insättningen... hmm...

    kram

    SvaraRadera
  10. Och det finns varm pool på taket... Tycker absolut du ska skämma bort kropp och själ innan insättningen, det är väl en utmärkt idé!

    SvaraRadera
  11. Så får det bli! Fina M får ett spa-paket han med. :o)

    Tack för tipset!!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Hej! Jag går just nu på samma behandling med ingefäran på magen. MEn jag trodde att man ska göra hela proceduren 3 ggr efter varandra. Vad sa hon till dig? Jag har lite svårt att höra vad hon säger.. Jag fick även små svarta tabletter som jag skulle äta 3ggr/dag. Hoppas detta funkar på oss!

    Hälsningar Jino
    jino.solav@hotmail.com

    SvaraRadera
  13. Jag har också varit hos Dr. Nie för att få hjälp med att bli gravid vilket Dr. Nie säger sig kunna hjälpa till med beskrivningen ovan stämmer mycket bra in på hur jag upplever besöken hos Dr. Nie. Dessutom försöker Dr. Nie verkligen pressa ut så mycket pengar som möjligt från varje besök! Förutom behandlingar så försöker hon sälja på massa annan medicin från kina som i princip är obligatorisk att ta "annars kommer du inte bli gravid". Jag har gått 4 månader hos Dr. Nie vilket är över 25 behandlingar. Det har lett till att jag är flera tusen kronor fattigare och jag har dessutom drabbats av följande svåra bivärkningar.

    1. Mensvärken har fördubblats
    2. Tappar mycket hår
    3. Svår migrän! Det vill Dr. Nie lösa med mer behandlingar och mer medicin från kina
    4. Sexlusten försvann
    5. Aldrig kvitto

    SvaraRadera
  14. Hej, vad kostar ett besök hos Dr. Nie? Nån som vet? Akupunktur för ryggproblem tänker jag då. Har hört att man rekommenderar 3-5 besök. Undrar över priser då jag vill ge bort detta till min sambo i present.

    SvaraRadera
  15. Hej, jag heter Jenny och gick hos dr nie när vi försökt bli gravida i 1 år. Jag har korta menscykler. Har tidigare går på aaa kliniken med fantastiskt resultat efter att ha varit utbränd. Hade sådana blockeringar, hade inte gråtit på 2 år. Efter första behandlingen gick jag gråtande hem- så underbart. Min syn blev bättre, jag blev gladare mm. Hos dr nie gick jag 3 månader- inget hände (jag är sådan som förväntar mig snabba resultat) så jag avslutade behandlingen. Månaden efter blev jag gravid och nu har vi en underbar 6 åring! Är man skeptisk sÅ kan man nog inte räkna med samma resultat. Lyssna, lär och låt er bli behandlade. Det är den äldsta medicinska läran i världen! Medicinbolagen och doktorer tjänar ännu större pengar och botar sällan långdragna symtom- tänk på det! Kram

    SvaraRadera
  16. Pris för ett besök hos Dr Nie står högre upp bland kommentarerna här ovan.

    Jag tror på att var och en måste prova själva för att känna efter om det är rätt för dem. Jag vill inte på något sätt förespråka varken det ena eller andra utan talar helt ur egen erfarenhet. De gånger jag INTE gjort akupunktur är det gånger jag blivit gravid. Och de västerländska läkarna har ordnat mina långdragna symtom alldeles utmärkt. Var får du det ifrån, att doktorer sällan botar långdragna symtom?
    Däremot så tycker jag att akupunktur har en otroligt avslappnande effekt och när jag gick hos Dr Ma (som jag gillar bättre än Dr Nie numer) så fick jag faktiskt fler folliklar (med det inte sagt att det var ägg i dem...).
    Men även om något är den äldsta läran i världen så betyder det inte att det är det bästa. Utvecklingen går framåt och gamla metoder kan lämnas för nya, bättre metoder. Utan den utvecklingen hade t.ex. inte IVF funnits.

    Med andra ord så tror jag att akupunktur är bra i vissa avseenden men inte i andra. Och det måste vara upp till var och en att får avgöra om det känns bra. Att be folk att lyssna, lära och bli behandlade är inget botemedel mot ofrivillig barnlöshet i sig. Det är bara nedlåtande mot oss som gått på akupunktur och som det inte fungerat för.
    För mig känns det med andra ord inte så bra när jag gått två långa akupunkturkurer och försökt bli gravid i 5 år. Då kan man snacka om att tjäna pengar (om det nu ska behövas dras in i den här diskussionen).
    En akupunktör är inte landstingsansluten (och har någon någonsin t.ex. fått ett kvitto hos Dr Nie? Det får jaghos Dr Ma i alla fall.). Och deras medicinkurer får man inte heller på högkostnadskort. Så är det någon som tjänar pengar så borde det vara VISSA akupunktörer (ingen nämnd).

    Personligen tror jag på sannolikhetslära t.ex.. Ju fler gånger man försöker, desto större blir chansen att man lyckas. Så har man en jäkla massa sex samtidigt som man går på en hormonbehandling eller på akupunktur så är sannolikheten att man lyckas större. Jag tror inte att det enbart är akupunkturen eller hormonkuren som gör susen. Sexet måste till också i stor dos om man nu har möjlighet att bli gravid på det gamla traditionella viset.
    Om man gör IVF av den anledningen att man inte har ägg, ingen äggstock, PCOS, endometrios etc. så hjälper inte akupunktur. För har man t.ex. ingen äggreserv så finns det inget inom akupunkturen som kan göra dig gravid. Oavsett hur mycket man låter sig behandlas. Allt du gör är att stimulera blodflödet till slemhinnan och man MÅSTE stimulera den med östrogen. För att bli synkad med donatorn så går det inte att göra detta med akupunktur. Så nej, det har inte med skepsism att göra och inte med vad medicinbolag, doktorer, akupunktörer tjänar eller vilken lära som är äldst. Äggdonation är en västerländsk metod och man behandlar därefter.
    Oavsett om man "lyssnar, lär och behandlas" av akupunktur. Men det måste vara upp till var och en att bestämma själva.

    Det är min ståndpunkt.

    Kram

    SvaraRadera
  17. Jobbar idag utan smärta!
    Första 3 gångerna hos Nie fick jag kvitto, sedan 2 kvittolösa besök, Men jag har blivit av med min värk i ryggen! Har inte heller huvudvärk och har sovit bättre de sista nätterna. Nu har jag inte haft slemhosta, inte ätit Diklofenak, Voltaren eller citadon, som jag knaprat under ett års tid. Hoppas det håller i sig!

    SvaraRadera
  18. Oj! Blandad kompott som sig bör!
    Kul att läsa om din erfarenhet hos Dr. Nie
    Personligen har jag bara positivt att säga... Hade kämpat i över två år för att bli gravid. Utredningar, hormoner you name it!
    Efter ett behandlingstillfälle (7dagar) 4 duvor senare och några örtbryggder blev jag gravid med min son som idag är 2,5 år.
    Har själv PCO-S och därav min svårighet att bli gravid.
    Nu är jag där och ser om det går en andra gång (har försökt på egen hand och med traditionella mediciner utan resultat i 1,5 år)

    Givetvis är det högs personligt hur man upplever det och vilka resultat man får. Bästa är att behålla ett öppet sinne och skapa sig en egen uppfattning. I bästa fall sker mirakel :-)
    All lycka

    Nat

    SvaraRadera