Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 9 augusti 2011

ÄD-besked Försäkringskassan

Så där lagom efter att semesterkassan sinat och vi slösat våra sista pengar på ett köksbord och sex stolar, ja, då glänser FK till!
Nu ni, mina älvor (och alver om ni grabbar läser här), nu ska ni få höra:
Vi fick ersättning från Försäkringskassan både för FET i Finland och för ET i Lettland. Nästan 70.000 pengar! Tjohooooo!

Det här bådar gott för alla dessa tjejer och killar som inte söker ersättning bara på grund av att de är för gamla enligt Landstingets regler. FK går inte efter de åldersgränserna. De går efter Socialstyrelsens regler. Och Svea Rikets lag. Där finns inga åldersgränser (även om de säkert inte skulle ge ersättning till en 70-åring, tror jag). Jag var nämligen 41 år vid båda dessa ÄD-försök. Och vi har gjort ett ET-försök innan dessa två som vi också fått ersättning för tidigare. Så sök! Bäst är nog att söka ett förhandsbesked på att det är ok. Med ett sånt i handen borde man också kunna få t.ex. VUL utförda till normal patienttaxa i Sverige.
Vill ni veta mer om våra ansökningar till FK så använd sökfältet här på bloggen (vänsterkolumnen). Sök på "Försäkringskassan".

Beskedet för FET i Åbo:



Beskedet för ET i Riga:



Förmodligen har handläggaren använt sig av samma besked som för Finland så det står Finland i första delen när de avser Lettland. Så det är jag som har kladdat dit parentesen så ingen blir förvirrad...

Fan, jag är så jääääkla glad! Vore jag inte gravid så skulle jag faktiskt fira med champagne. En hel flaska själv. Med ostron till. Och Parmaskinka. Och en flaska till som efterrätt. Typ. Såååå skönt!!!

Eller som Fina M sa:
"Det var en jäkla tur för Mini att vi fick betalt! Jobbigt att börja sitt liv som skuldsatt till oss i ren tacksamhet inför livet han/hon fått."

(jag hoppas att ni förstår det bisarra skämtet...)

Hur ska jag fira på bästa sätt? Något litet men ändå bra och kul. Några bra förslag?

Glada kramar till alla!!

11 kommentarer:

  1. åh men gud vad bra! Grattis!!

    SvaraRadera
  2. Grattis! Underbart! Önskade att man kunde få tillbaka pengar för singelinsemination också men så är det ju inte. Och 30 000:- får h*n helt enkelt vara värd!

    SvaraRadera
  3. Tack, tack, tack!!

    vemvet: ja, det är för jäkligt!! Visst är resultatet värt pengarna men det är verkligen sååå orättvist. Singlar om något behöver det stödet för de går igenom allt själva. En eloge till er!
    Hoppas att ersättningsreglerna ändras (snart!) så att alla får ersättning.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Grattis. Vad skönt att ni är skuldfria och kan satsa era pengar på barnet istället för avbetalningar.

    SvaraRadera
  5. Grattis!! vad roligt! Det är ni verkligen värda efter denna resan! :)

    Kram

    SvaraRadera
  6. Hahaha, du är fantastisk! Du skriver så jäkla bra!

    Ibland är min arbetsgivare grym också. Fast jag tar ju bara ansvar för föräldrar, och har inget att göra med vård utomalds etc. att göra.

    Hoppas du får fira med något annat gott!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Ibland glänser det svenska samhällssystemet till! Tänk om det kunde göra det lite varje dag!

    SvaraRadera
  8. Tack allihop! :o)
    Jag är så glad! Tjohoo!

    KRAM

    SvaraRadera
  9. Oj vad bra - grattis!!!

    KRAM

    SvaraRadera