Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

måndag 15 augusti 2011

Ge mig mer hittepå!

Det finns så mycket man "får" och "inte får" göra när man är gravid. Men faktum är att mycket är faktiskt hittepå.
Ta det här med datorn på magen t.ex.. Klart att man kan ha en laptop på magen. Jag själv vill dock inte ha det för batteriet och fläkten på min vill inte riktigt samarbeta och laptopen blir sjukt varm. Jag kan inte ha den varken på magen eller i knät för det bränner något gruvjävligt. Så jag vill inte ha den på magen. Det gör ont. Och jag vill inte koka Mini (ok, det känns så).
Men jag sover på magen så en ett-kilos laptop...ja, ni fattar.

Med maten vill jag dock vara noga och kikar på Livsmedelsverkets hemsida då och då. Visst, lite missar då och då, men om man gillar att räkna (som jag gör) så behöver man inte få panik vid ett sånt misstag, även om jag får det, hahahaa! För risken att drabbas av t.ex. listeria är så liten och om man inte kontinuerligt utsätter sig för den risken så är risken ännu mindre om man utsätter sig en enstaka gång. Sannolikhetslära.

Tillbaka till hittepå igen. En bekant till mig sa att man får en pojke om man äter ordentligt med nötter. Hittepå... Men ett kul sånt eftersom det är ganska symboliskt. Nötter liksom, hihii!
Eller det här att man inte får lyfta. Det gäller tyngre lyft, inte att lyfta en matkasse med lite mat i. Det går utmärkt.

I grund och botten ska man nog använda sitt sunda förnuft, tror jag. Känna efter vad som känns bra och vara lite försiktig med en del tyngre aktiviteter man gjorde tidigare. Använda sin känsla helt enkelt. Vad känns bra.

Men jag vill höra mer hittepå-historier! Såna om vad man inte får eller får göra när man är gravid. Har ni något skoj att bjussa på?!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar