Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 14 augusti 2011

Knäad

Hemma igen!
Skärgården är underbar och bästaste bästisen med familj också. Så är det bara.
Jag fick en del magont på fredagkvällen men det blev bättre under lördagen och söndagen. Det beror förmodligen på att jag rörde mig en hel del. Jag har ju lekt med småtjejerna hela helgen! Sååå kul! Det är spring i benen och en del småbus hela tiden. Galet charmerande...

Spring i benen...

Idag råkade den äldsta (4 år) köra ett knä i magen på mig. Det gjorde så ont att jag skrek till. Tror att hon blev lite rädd, men Fina M och jag blev nog räddare. Fina M blev tvungen att gå ut för att stilla sin oro. Jag fick lugna honom med att förklara att det inte var mitt i magen hon knäade mig. Det var i sidan av magen och jag tror inte Mini tog skada trots att det blev en ganska kraftig smäll. Det gjorde nog bara mest ont på mig liksom. Men det är klart att man inte kan låta bli att bli orolig...
Väl hemma lade jag mig helt stilla på soffan med händerna på magen och kände efter noga. Då kände jag det. Mini rörde sig. Det kändes genast mycket bättre!

Usch, jag tycker att det är läskigt när sånt där händer. Nog för att jag själv råkade klappa mig lite hårt på magen förut men det här blev så mycket hårdare. Huga! Men jag tror inte att det är någon fara med Mini. Det gick nog bra.

Jag har också kommit på att min normala ställning när jag bloggar inte kommer att kunna bibehållas så länge till... Jag ligger på rygg i soffan med laptopen på magen. Nu när Mini är där men fotfarande inte tar så mycket plats, så står laptopen på högkant högt upp på magen (nästan under brösten) så att inte Mini ska bli för varm av datorn, hahahahaaa! Men snart kommer det inte gå att ligga så här längre. Det är inte helt bekvämt... Då får jag väl sitta upp istället. Jobbigt, jobbigt. Heheheheee!

Bara imorgon kvar. Sen är det UL. Tisdag. Gah!! Längtar galet mycket!

KRAM!

14 kommentarer:

  1. Usch, det lät inte bra - förstår att ni blev oroliga! Hoppas det gick bra.... Kram

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, jag har googlat till vansinne... Men det verkar som det ska bra mycket mer till för att det ska vara direkt farligt. Riktiga knytnävsslag, hästsparkar och cykelstyren har folk tydligen klarat av så jag tar det lugnt. Om man får krämpor eller blöder ska man tydligen åka till sjukhuset.
    Men obehagligt var det!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Nej, du behöver INTE vara orolig! Livmodern är världens tryggaste plats (om mamma inte drar i sig en massa gifter som alkohol och rök vilket bebisen inte kan komma undan...). Absolut inget att oroa sig för, tro mig! Hur gick det med urinprovet? Kram

    SvaraRadera
  4. TACK, Evelina!! Får en tacksamhetstår i ögat för det känns bra att det är du som säger det.
    Urinprovet är på odling så jag får svar i slutet nästa vecka. Det känns som lång tid. När jag var liten använde de lackmuspapper, typ. Det gav tydligen en indikation?
    Men jag kom inte på att fråga om det förrän dagen efter att jag varit hos BM. Helst vill jag ju undvika att gå med en eventuell urinvägsinfektion för länge när jag nu är gravid. Det känns inte så bra.
    Men BM borde väl ha koll...?

    Igen, tack!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Slaget i magen är inge farligt!! Däremot är det jävligt mycke farligare att ligga med datorn på MAGEN!!! Riktigt vansinnigt gjort!!! Sluta med det om du vill ha ett friskt barn!!

    SvaraRadera
  6. Jag har alltid hört att om man ramlar så ska man landa på magen hellre än ryggen just för att magen är så mycket mer skyddad. Var själv orolig under vintermånaderna när jag var gravid å läste en del om skidåkning å graviditet. Du får fråga på UL:et :-) Hejar på er å hoppas ni får en fin upplevelse. Kramar

    SvaraRadera
  7. Tack Erika!!

    Anonym, jag har inte datorn på magen. Jag har den på HÖGKANT under brösten. Den vilar mot mitt ena ben som ligger korsat över mitt andra ben som är uppdraget en bra bit. Datorn är inte på magen alls men det är svårt att förklara. Och du tror väl inte att jag kämpar så för att bli gravid och sedan lägger en varm dator på magen när jag äntligen når målet? Nej du.
    Till sist vill jag säga att alla gärna får skriva här men då håller man sig till en hövlig ton. Oavsett vad man tycker.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Så läskgt när man slår sig på gravidmagen. Den sticker ju dessutom ut en del och befinner sig i ganska utsatt läge.

    Själv lyckades jag krocka med en lyktstolpe när jag väntade Molly. Åkte in till MVC direkt och gjorde UL. Mest för att lugna mig sa BM, för precis som sagts tidigare, så ska det väldigt mycket till för att barnet ska skadas. Hon berättade om en kvinna som varit med om en bilolycka i v 28, utan att det hade hänt något med barnet.

    SvaraRadera
  9. Alltså, jag krockade gående...

    SvaraRadera
  10. Vad läskigt, Cissa! Bara gående så blir det ju en ganska stor kraft. Förstår att du blev orolig!

    Det är svårt att skydda något så stort som magen. När den är så stor och står rakt ut också...
    När jag tänker på det så vore det nästan konstigt om naturen INTE hade kommit på ett bra sätt att skydda barnet där inne på. Men jag gissar att orolig är man till viss del ändå. Det verkar höra till. :o)

    Kram

    SvaraRadera
  11. Anonym, vad är du för en Krösamaja? Vad har du för belägg för att det är livsfarligt och vansinnigt att ha datorn på magen som gravid? Har du någon trovärdig källa på att det är farligare än slag mot magen? OBS! Familjeliv.se gills inte som trovärdig källa.

    Varför vill man skrämma upp em gravid och orolig mamma på det sättet? Med hittepå-fakta dessutom...
    /Mia

    SvaraRadera
  12. Jag tror också jag har läst någonstans att det krävs krafter i storleken av bältets tryck vid en bilolycka för att det överhuvud taget ska vara någon fara. Mini har det bra därinne =)

    SvaraRadera