Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

fredag 26 augusti 2011

Ditten och datten och lite morr

Vilken lång dag! Jag har inte ens hunnit skriva ett enda inlägg idag. Galet! Och nu ska jag läsa ikapp mig på alla bloggar också. Det blir en lång men trevlig kväll, hahahaa!

Nu ska vi se... Vad vill jag ta upp idag? Tankarna har farit runt hela dan men jag har inte lyckats fånga dem riktigt så det här blir rörigt (men det tenderar det att bli ibland så helt ovanligt är det ju inte...).

Jo, jag har tryckt i mig en pizza. Den får inte riktigt plats så just nu tycker jag synd om Mini. Behöva putta undan en hel pizza för att få lite plats liksom.
Och med tanke på mat, jag har äntligen kommit på varför jag får ont i magen en del eftermiddagar. Morot. Svaret är morot.
De dagar jag tar riven morot till lunchen får jag ont i magen på eftermiddagen. Nu har jag skippat morot till lunch två dagar i rad och jag mår prima! Kan t.o.m. trycka i mig en pizza liksom. Så himlans skönt att kunna styra över sitt liv lite igen och inte bara lägga sig i horisontalläge eller gå på toa. Så nu vet ni det.

Magen har vuxit lite till också.

Förresten, det här med Facebook... Jag har berättat för en del personer men absolut inte alla jag känner att jag är gravid. Och jag vill så klart gärna berätta för så många som möjligt själv. Så igår...suck. Jag la ut en "status" där jag trånade lite efter champagne och genast kommenterade en del. Jättekul! Ända till en kompis som jag berättat för skrev något i stil med att "du får vänta några månader sen blir det skumpakväll". smiley, blink, blink, smiley, smiiiiley, smiiiiiiiley, bliiink.... (blä).
Varpå en annan kompis skriver att jag inte ska drömma om sånt i mitt "tillstånd".
Vad är det med folk? Kan man inte fatta att jag inte hunnit berätta för alla? Ville jag det så skulle jag ju slänga ut en sån statusrad istället. Bara för att jag trånar efter skumpa betyder det väl inte att man måste dra in min graviditet i det hela?
Och jag kanske vill berätta själv utan att de ska insinuera en massa. Usch, det är så jäkla upprörande.
Det största som hänt mig (i positiv bemärkelse) och så ska de stoppa näsan i blöt och "hjälpa" mig att berätta för omvärlden. Morr. Jag vill berätta själv. Och för en del som jag inte hunnit träffa vill jag berätta ansikte mot ansikte, inte via puckade kompisar (som jag trodde var smarta nog att inte lägga sig i) på Facebook. Jösses, det borde alla med förstånd förstå.

Oj, nu märkte jag att jag sitter och blir upprörd. Bäst jag slutar hetsa upp mig. Det är trevligare att vara glad. Men ni fattar vad jag menar hoppas jag. Nåja, det vet jag att ni gör förresten.

Vad mer har jag tänkt på? Jo, att det är kul att så många skrivit om sina förväntningar på SVT:s kommande program. En bra "uppsamlingsfras" skrev ruth: "Skräckblandad förtjusning". Ja, lite så är det. Jag vill så gärna se programmet och hoppas att det är bra, men samtidigt är jag livrädd för att det ska vara dåligt. Dels för ofrivilligt barnlösas skull men också för att det är flera jag känner och känner till som är med i programmet. Det är viktigt att deras situation återges på ett sätt som de känner sig nöjda med också. Jag är skeptisk men hoppas så klart på det bästa; ett kanonprogram!

Men nu är det fredag och livet rullar vidare mot helg. Shopping och kräftskiva hägrar imorgon så nu ska jag slappa lite framför tv:n med Fina M. Och Mini.

Många goa kramar till alla!

7 kommentarer:

  1. Det där är ett aber. Folk blir så glada för att du anförtrott dem den stora nyheten att de vill VISA att de fick höra det först. Du plockade väl bort de kommentarerna? Kram

    SvaraRadera
  2. Tack! :o)
    Ja, aber! Jo, jag tog bort kommentarerna. Då lär de nog fatta... En av dem har kräftskiva imorgon. Undrar om hon kommer att säga något om det. ;o)

    SvaraRadera
  3. Vissa tänker ju inte alls verkar det som! För att vara på den säkra sidan kanske du ska säga till henne att knipa lite, annars är ju risken att du sitter i övermorgon och ännu mera irriterad! :)

    Skönt att du kom på det där med morötterna. Värdo att ha ont i magen!

    Ha en travlig kväll, även om den snart är slut!

    Kram Lo

    SvaraRadera
  4. Det är bara så att folk tänker mindre än man tror, och tyvärr tror jag det blir värre och värre. Vi västerlänningar blir mer och mer själv-centrerade och som Mallan skrev att de vill visa att "de minnsann visste".

    Det värsta är att hur gärna jag än vill tro något annat så är jag är jag rädd att jag är lite likadan... Jag har säkert sårat många under åren med mitt rättframma och burdusa sätt. IBland inbillar jag mig att det är charmigt och gömmer mig bakom att "jag är ju norrlänning"... men det är nog de som jag trampat på inte riktigt överens om. Jag hoppas de förlåter mig, precis som säkert de människor som sårat dig vid något tillfälle kommer att inse vad de gjort.... De menar nog inte så illa!

    Vad jag menar med detta långa är att vi alla lever nog i en egen bubbla - hur gärna vi vill tro något annat - och att vi tänker rätt lite på hur andra mår och uppfattar oss. Kramis!

    SvaraRadera
  5. Ja, det var verkligen inte så smidigt av dem... Jag har verkligen förökt skriva neutrala saker på fejjan bara för att undvika såna grejer, men man hoppas ju liksom att folk ska ha lite vanligt, hederligt vett och sans ändå! Nåja... Hoppas helgen blir bra!

    SvaraRadera
  6. Ang. ditt facebook inlägg måste jag berätta att jag har också gått in i "fällan". Först skrev jag också en kommentar som att du får vänta lite med det, men jag tog bort den nästan på en gång för att jag kom på tanken att du kanske inte har berättat till alla än, så det blev bara en smile figur istället.
    Min åsikt är att tills du inte berättar till alla att du är gravid är det bättre att inte lägga upp såna kommentarer om mat och dryck som du inte får äta och dricka. Gravida blir ofta sugna på såna saker och ett sånt inlägg kan människor som vet att du är gravid lätt misstolka och tror att du är "öppet" om din graviditet. Förstår du vad jag menar? Jag har lite svårt att förklara vad jag vill säga. Men som sagt gjorde jag också nästan samma fel, tack att jag tänkte efter på en gång.
    Jag hoppas det finns fortfarande många till som inte kollar facebook och du kan berätta själv den stora nyheten :-).
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Tack för bra kommentarer!

    Jo, jag hade bett de som skrev att inte säga något för alla visste inte ännu. Sen kan man nog ganska lätt vara lite tanklös och snabb (jag är ju faktiskt det själv ganska ofta...).
    Men jag har skrivit sånt förut många gånger (näe, jag är inte alkoholiserad, jag lovar) så det är liksom lätt att ignorera för de där två. Så liiite dumma tycker jag att de var som inte tänkte lite. Fast å andra sidan, vad gör det om hundra år? Egentligen.

    Kraaaam finaste ni!!

    SvaraRadera