Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 22 september 2011

Hur ska jag revoltera?

Mitt jobb ska vara med i Korpens stegtävling. Alla MÅSTE vara med.
Nu råkar jag tycka att det är bra att röra på sig, men vad jag inte tycker om är när man blir tvingad till saker. När valfriheten tas bort.
På det sättet är jag född punkare. Jag liksom bara MÅSTE revoltera på något sätt. Jag gillar inte att bli tvingad eller tillsagd utan grund, så jag måste göra något drastiskt. Ett inre tvång jag får när någon försöker rätta in mig i ledet alldeles för mycket och samtidigt komma med klämkäcka "Kom igen gänget! Vi är bäst!". Urrk!, i min värld.

Så, vad sjutton ska jag göra? Roliga förslag emottages gärna!

Jag vill ju inte bara strunta i tävlingen och framstå som en svikare och surpuppa. Det vinner jag ju inget på alls. Inte ens lite stolthet.
Jag funderar på att försöka slå rekordet på företaget. Bli den som går ihop flest steg. Det blir jättesvårt eftersom de andra inte är lika flåsiga som jag är. Men det borde gå. Man kan styrketräna i 30 minuter t.ex. och då få tillgodogöra sig 3.500 steg. Lite hemmaträning och långpromenad borde få stegen att rusa i höjden. Och lunchpromenader. Och stå upp och gå på platsen när jag jobbar.
På så sätt så revolterar jag lite grann utan någon halvmesyr. Så kan jag stå där med magen i vädret sen, ta emot priset på julfesten och säga att det var lätt som en plätt när alla andra hurtiga, gymtränande dårar slitit sitt anletes svett helt i onödan för att få synas lite i denna tvingande idioti.
Även om det är bra att röra på sig då'ra...

Punkarkramar

7 kommentarer:

  1. Hehehe, lite vardagspunkare måste man ju få vara då och då? ;o)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Haha, lätt att jag hade försökt sätta rekord!

    SvaraRadera
  3. Hmm, då är det alltså det som gäller?

    kram

    SvaraRadera
  4. Så korkat att tvinga alla att vara med! Jag är med i vårt jobbs friskvårdsgrupp och vi ska också ha stegtävling nu i oktober. Men givetvis är det valfritt! Iofs kan man ju inte tvinga någon egentligen. Ok att de får en stegräknare, men de behöver ju inte gå eller använda den för det...
    Tror du att du kan vinna? Annars hade jag nog bara struntat i hela grejen faktiskt. Men visst hade det varit coolt om du vann! :-)

    SvaraRadera
  5. Ja, men visst är det lite korkat?
    Det är ju roligare om man får anmäla sig och vara med i ett lag. Då är man kanske lite mer peppad och det är framförallt kul.
    Å andra sidan så är det väl bra att jag rör på mig men målet borde få folk att röra på sig av rätt anledning; det ska vara kul. :o)

    Kanske att jag kan vinna. Bara vi inte har någon marathonlöpare på jobbet. Då är jag nog körd, hahahaa! Men ett försök ska jag nog göra i alla fall.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Herrejösses! Ibland undrar jag hur det kan ha gått till att jag lärt känna någon via webben som verkar så lik mig... Jag får absolut samma känslor så fort det ä'r snack om tjejmilen eller något annat där "alla ska vara med"... Har tyvärr ingen bra ide hur man ska revoltera - lovar fundera.. Sitter på altan med stora älsklingen och dottern och myser med lite mousserande (ja inte dottern..). Borde gå in och göra mat, men så skönt att sitta och mysa och njuta av vädret. Stora kramar till dig, M och Mini!!

    SvaraRadera