Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 1 september 2011

Snurriga jag

Jag vet inte vilka som läser det där inlägget om artikeln i SvD men många är det i alla fall. Synd att det är det enda inlägg jag någonsin ångrat. Man ska inte skriva saker när man blir så upprörd som jag blev. Det blir liksom inte sakligt och bra och det grämer mig fortfarande. Men, men... livet rullar som sagt vidare.

Nu över till något helt annat: moderskapsintyget - del 2.
Nu har Försäkringskassan skickat ut ett brev med info och en blankett där inkomstuppgifter ska fyllas i. Ok. Allt är skickat till mig. Bara.
Hur funkar det för Fina M är min första fråga? Det står i och för sig att informationen gäller alla föräldrar och att jag ska visa brevet för den andra föräldern om det finns någon sån. Men sen då? Han ska ju faktiskt ta halva ledigheten så han borde väl också skicka in papper? Är det någon som har koll på hur det funkar? Tar man det senare i processen eller är det meningen att vi ska ladda ner en blankett till och skicka in en likadan för hans räkning? Eller vill FK att jag ska ringa och fråga?
Ja, vet någon så får ni jättegärna förklara annars får jag nog ringa FK imorgon (men vill gärna undvika telefonköer...). Jag är lite förvirrad. Märks det?

Kram

6 kommentarer:

  1. Ja du, jag var på sånt där informationsmöte med FK där de skulle förklara hur det funkar med fp, och det svaret jag fick var att papporna inte behöver skicka in något inkomstintyg som arbetsgivaren ska skriva under, utan det räcker att de själva skriver vad de tjänar. What??!! sa jag då, ska man tolka det som att ni litar på vad papporna skriver men inte på vad mammorna skriver? Det hade hon inget bra svar på, men det var så det funkade tydligen... Helt sjukt. Nu begärde dock maken ett sånt intyg från sin arbetsgivare i alla fall eftersom det var bättre att de fick räkna (han jobbar skift och har ob och sånt) och som han sedan skickade in, så så löste vi det.

    SvaraRadera
  2. VA?! Det låter helpuckat i mina öron. Vad galet!
    Här pratas det jämlikhet och dagar hit och dit, då borde väl sånt där vara jämlikt också. Konstigt.

    Förresten, om man är sambo, då är det inte lika självklart att pappan är pappa som när man är gift, enligt regler och lagar. Det är också helt galet!

    Men jag tackar så klart för svaret! Nu vet jag hur det funkar.

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Ni måste själva beställa blanketter till maken, de skickas inte ut per automatik. De ska undertecknas precis som dina papper.
    För oss blev det lite konstigt för i FKs system anmälde jag mig till föräldrapeng iom att jag skickade in pappret men maken var tvungen att både skicka in papper OCH anmäla sig på hemsidan

    SvaraRadera
  4. Själv håller jag på och försöker traggla med papperen till att söka graviditetspenningen. Fattar ungefär hälften av vad jag ska fylla i(namn, adress, personnummer :P) Varför måste de göra allt så krångligt för??

    SvaraRadera
  5. Pappan behöver inte fylla i några papper innan barnet är fött. När man anmäler födelse (samma dag skall det göras), så kommer FK att skicka blanketter till pappan att skriva på, inkl lämnande av inkomstuppgifter.
    /XB

    SvaraRadera
  6. Tuuusen tack! En sak i taget alltså...

    Kram på er

    SvaraRadera