Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 27 september 2011

Lite till om programmet

SVT:s program var bra. Nu har jag sovit på saken (kom ihåg att jag i normala fall sover från kl 21...). Lisa Jarenskog har lyckats. Hurra!
Det här första programmet i serien lyfter verkligen känslorna som finns i barnlängtan. Jag menar, att längta efter barn är ju inte som att längta till sommaren eller efter mormors goda bullar. Barnlängtan handlar om livet. Det är gigantiskt stort och att få med det så gott det går i ett entimmesprogram är nästintill omöjligt. Men "Barn till varje pris?" (det där frågetecknet var väl inte där förut?) lyckas faktiskt. Jag gillar att det var ett individfokus. Och så var ju Anders Möller sjukt bra. Och homoparet. Och Krister. De var nog mina favoriter.

Spana förresten in bonusmaterialet på SVT.

Alla är olika. Det är viktigt att få fram tycker jag. Alla har olika förutsättningar och för att få det reglerat i lag så behöver det också lyftas fram. På så sätt hoppas jag i alla fall att det kan bidra till att åldersgränsen blir något högre och lika över landet, att antalet försök inte begränsas (i Australien har de obegränsat antal försök och snittet ligger ändå bara på 3,8 försök, står det på SVT:s hemsida. Det ni!), att ensamstående och homosexuella får samma rättigheter som heterosexuella par (och tvärtom för det finns en del skillnader åt andra hållet i vissa landsting också) och att embryodonation blir möjligt. Bara för att nämna några punkter jag anser vara skeva i Sverige idag.

Eftersom jag tycker att så mycket är fel idag så har jag beslutat mig för att jobba lite rent politiskt mot en del förändringar. Jag hoppas att jag orkar eftersom det får ske på min fritid. Dock kommer min blogg absolut kvarstå som privat där jag fortsätter att lufta ur mig mina tankar i tid och otid.

Till sist måste jag få säga att det är så jäkla skönt med en dokumentärserie på bra sändningstid. Äntligen får människors intellekt lite utbyte av TV:n istället för äckliga Hollywoodfruar, Båstadstrash och törstande sångtalanger. Se och lär, kära produktionsbolag!

Så, åter till vardagen med jobb, mage och stegräknare!

Kramas där ute

8 kommentarer:

  1. Jag missade programmet pga mammas födelsedag, men jag hoppas man kan se det på svt play eller likannde. Skönt att det var ett bra program.

    SvaraRadera
  2. Funderade också på i natt hur jag kan engagera mig lite mer.

    SvaraRadera
  3. Hoppas att du också tycker att det var bra, vemvet!

    Tea, bor du i Stockholm så vet jag att Barnlängtans nya lokalförening behöver lite stöd. Man behöver inte vara jätteengagerad men gärna vara med och ses och komma med lite idéer då och då. Jag tänker vara med där. :o)
    Och bor du inte i Sthlm så finns det andra lokalföreningar så klart! Eller starta upp en egen. Enkelt och ett snabbt sätt att ge ett lite engagerat stöd. Typ.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Det är bra att du engagerar dig politiskt - du är påläst, verbal och vettig.

    Jag funderar oxå på den där tanken om lokalföreningen. :)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hej! Detta har inget med ditt senaste inlägg att göra. Jag har själv blivit mamma via äggdonation och skulle gärna vilja komma i kontakt med andra i liknande situation för att kunna ventilera tankar och funderingar, men mer privat, inte i en offentlig blogg. Kan man komma i kontakt med dig privat? Jag vill inte lämna min mailadress här eftersom den är ganska avslöjande och jag vill vara anonym utåt. /anna

    SvaraRadera
  6. Apselut, anna!
    Min mail står högst upp på bloggen och är: wildamathilda@hotmail.se

    Ja, Loba!! Gör det! Haka på! Dina kunskaper är nog enormt välkomna!

    Kraaaam

    SvaraRadera
  7. Jodå frågetecknet har varit där hela tiden :)

    kram

    SvaraRadera