Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

tisdag 1 november 2011

Bus och konst

Jodå, gårdsbarnen busade igår. De såg så klart att vi var hemma och ljuden vi hörde utanför dörren var från när de hängde upp lyktan som står på yttertappan, på dörrhandtaget. Vi noterade det när vi skulle lägga oss så imorse fick jag gå ut genom altandörren på baksidan istället. Hade jag tryckt ner dörrhandtaget på ytterdörren så hade lyktan rasat i backen och vi hade haft glassplitter överallt. Jag vill också gå och busa!! På min tid...hehee...så fanns inte Halloween i Sverige så jag kom aldrig undan med något bus. Alltid fick man någon liten tillsägelse liksom. Vilken lyx att ha ett giltigt skäl till att busa!

Jag har surfat lite på förlossning för att lära mig lite om hur det funkar. Hittade den HÄR sidan där det stod en hel del praktiskt att veta men även lite om vad som kan hända (och inte hända). I väntan på förlossningskursen. Och så får jag så klart höra en del från andra också. Det är kul! Tänk, det trodde jag aaaaldrig att jag skulle säga!
Idag har jag också laddat näsan med Nozoil så att näsblodet ska hålla sig borta. Ju mer vinter det blir, desto mer kompis med Nozoil lär jag nog bli. Det blir torrare och torrare i luften, speciellt i kontorsmiljö med A/C har jag konstaterat.

Jag ser fram emot trippen till Göteborg. Tyvärr har jag bokat tåget lite ogenomtänkt så jag kommer ner försent för fikat men middagen ska jag minsann vara med på.
Det blir lite dötid där emellan men då ska jag gå på Göteborgs Konstmuseum och se på Jan Lööfs utsällning. Han är ett bildgeni. Har ni inte sett "Skrot-Nisse" eller läst "Sagan om det röda äpplet" så rekommenderar jag dessa varmt. Han har gjort och tecknat många barnböcker.
Och så har jag sån tur att det samtidigt pågår en Frida Kahlo-uställning på samma ställe. Henne fascineras jag också av så den ska jag också se om jag hinner. Hennes livshistoria är hur intressant som helst. Kan rekommendera filmen om henne om man vill veta lite mer.

Imorgon går vi in i vecka 31. Oj, oj, oj!

Kramar

9 kommentarer:

  1. Hej! Jag vill bara gratulera dig till graviditeten. Min pojkvän (faktiskt) berättade för mig om din blogg för läääängesen, då jag började deppa om att jag aldrig blev gravid. Så hittade jag din blogg idag av en slump på google när jag sökte på Ofrivillig barnlöshet. Ser nu att ni äntligen har lyckats, gud var roligt! Jag vet att det är en lång och jobbig resa till att få barn, även fast jag själv inte lyckats ännu, men jag hoppas jag kommer ha samma styrka som dig och inte ge upp, för det är jag nära på att göra nästan varje dag. Men grattis till er, dehär har ni verkligen förtjänat efter allt! :-)

    SvaraRadera
  2. TACK!!! :o)
    Och vad kul att du hittade hit igen.
    Ja, ge inte upp! Förmodligen gör man kanske det en vacker dag om det tar för mycket tid, ork och pengar, men så länge man har hoppet kvar så orkar man lite, lite till.

    All lycka till till er!

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Jag kan bli lite irriterad på den "nya, moderna" bus eller godis grejen....
    Fasiken vad sur jag hade blivit, men det är väl bara jag, hehe....
    Tur att ni såg lyktan, och att de inte gjorde något värre.

    Massa kramar, tjockis ;).

    SvaraRadera
  4. Jag älskar verkligen alla sidor om hur det är att föda barn! Har ju faktiskt själv fött ett barn och jag känner inte igen någonting. Fattar inte hur jag kan ha gått igenom en förlossning och helt missat de olika faserna och allt om hur det ska vara. Du får återkomma sedan och berätta om det var som det skulle eller hur det blev! Jag ser fram emot det!

    Och du - skulle det inte bli så för dig heller - min förlossning var faktiskt huvudsakligen ganska "rolig" och härlig!

    Stora kramar!

    SvaraRadera
  5. Ha det nu så himla kul i GBG!! Så vansinnigt tråkigt att jag inte kan följa med men tyvärr är det så att Rebecka har gått och blivit allvarligt sjuk. Hon har fått leukemi. Inget hemligt egentligen bara svårt att skriva ut det. Hälsa alla på bloggträffen och ha så trevligt som det bara går!!
    Kramar/KarroBarro

    SvaraRadera
  6. Vad roligt att de faktiskt gör lite bus, de små rackarna! Här hände inte någonting, de ringde inte ens på och ville ha godis :-(

    SvaraRadera
  7. Grattis till vecka 31 och ha det så kul i Götet!!

    KRAM!

    SvaraRadera
  8. Ja, dagens ungdom... Morr! :o) Men jag är inget fan av Halloween direkt. Bara en ursäkt för att få sälja mer om man har affär, typ.
    Men det är ju kul att ungarna har kul i alla fall. men hade lyktan gått sönder hade jag blivit lite ledsen. Mest för att jag hade oroat mig för glassplitter i fötterna i sommar.
    Men godiset kan man ju alltid äta själv om de inte kommer, hihihii!

    Men, oj! Fina KarroBarro! Vilka tråkiga nyheter mitt i dina roliga nyheter du kommit med hittills. Alla mina tankar till er och hoppas att allt går bra. Extrakramar till dig!

    Återkommer med rapport från Götet så klart!
    Och så lovar jag att ha stenkoll på förlossningen, hahahaa! Ska försöka koma ihåg allt... Hur nu det ska gå till. ;o)

    KRAMAR!

    SvaraRadera
  9. Egentligen har hon varit sjuk sen den 8 juli men orken och tiden till att nämna det har ej funnits, hon har även råkat ut för lite kroppsliga komplikationer vilket innebar et tripp till Astrid Lindgrens barnsjukhus och ECMOenheten(här kan du kika mer http://www.karolinska.se/AstridLindgrensBarnsjukhus/Kliniker--enheter/ECMO-centrum/) i somras men allt det får vi ta på nästa bloggträff. Lycka till i v.31, själv kliver jag in i v.28 om 2 dgr :-)
    Kram/KarroBarro

    SvaraRadera