Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 9 november 2011

Gubbjäkel

Så kommer Fina M hem och berättar att han höll på att bli nermejad av en bil. Han lyckades kasta sig åt sidan när den kom och fick istället hjälpa till att lyfta bilen när den stod och varvade över en stackars dam som hamnat under bilen... Den korsade två gator och körde över ett övergångsställe och på trottoaren. Alla människor skrek och flög som vantar.
Föraren var en gammal gubbe som verkade vara i chock och inte fattade någonting. Själv ligger jag i chock i soffan och bara gapar.
Gamla människor ska inte köra bil. Så enkelt är det. För jag vill att Mini ska ha sin pappa kvar.

Kram

14 kommentarer:

  1. Agree. Svårt problem! Även om vi doktorer tar av dem körkortet kör de ändå. Gamlingar ska inte köra överhuvudtaget men värst är det med de dementa. De förstår inte heller alls att de borde sluta vid en viss ålder. Min farmor är 82 och kör bil, men bara korta sträckor (typ 300 meter till affären om hon ska handla tungt). Och hon är helt alert, så jag tror inte det är någon större fara. Jag har iaf åkt med henne och det verkar helt okej. Därför svårt att säga en viss ålder man borde sluta köra i.

    SvaraRadera
  2. Har inte varit inne hos dig på länge då jag tycker det är jobbigt med gravidbloggar just nu...
    Men oj, då är redan i vecka 31+. Du har ju snart en bebis hos dig!
    Jag har räknat ut att jag också varit gravid totalt i 30 veckor, men tyvärr har det ju bara gett smärta och sorg...

    Kram

    SvaraRadera
  3. Men jisses! Nej gamla människor ska iaf prövas på något sätt. Alla känner väl någon gamling som egentligen borde ställa bilen i garaget och lägga nyckeln i bankfacket.

    SvaraRadera
  4. Evelina, du har så rätt! Min farfars dam är dement och hon körde trots att körkortet var indraget. Det slutade i diket och båda två på sjukhuset som de nu är för gamla att lämna. Näe, usch, jag har ingen bra erfarenhet av gamla och bilkörning. Hoppas att jag är alert nog att sluta köra bil när jag blir äldre...
    Yevonde, det tror jag med! Att det ska vara så svårt...
    Längtan, förstår dig så väl! Önskar att det inte var så så klart, utan att du bara fock vara glad istället. Men jag läser hos dig jämt. Hoppas att det ljusnar lite för er snart.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Usch vad hemskt! Tur att ingen blev dödad, det lät jätteotäckt! Krama fina M lite extra nu ikväll!!

    KRAM

    SvaraRadera
  6. Vad läskigt! Skönt att det ändå gick ok!!

    kram

    SvaraRadera
  7. Men fy! Tur att det gick bra.
    Ja man borde vara tvungen att göra en ny uppkörning vid en viss ålder för att sålla bort några livsfaror från vägarna...
    /XB

    SvaraRadera
  8. Men fy vad otäckt! Det är svårt det där med gamla och körkort. Min farfar blev dement och fick inte lov att fortsätta köra bil, men han stack ibland iväg med bilen iaf. Vi gömde tillslut nyckeln och då försökte stackarn tjuvstarta bilen istället...

    SvaraRadera
  9. Läskigt för alla inblandade.
    Är glad att M är oskadd och att ingen behövde bli allvarligt skadad.

    Kram.

    SvaraRadera
  10. Jag läste om det i tidningen, skönt att allt fick under omständigheterna bra. Men jag förstår att ni verkligen blev rädda!

    SvaraRadera
  11. Apropå...

    Sett det här i dagens tidning? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13915739.ab

    SvaraRadera