Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 30 november 2011

Gravid-SAOL

Nu rullar vi in i vecka 35! Sakta men säkert... 85% av tiden avklarad. Vilken grej liksom!
Det tänkte jag fira med en uppdatering av alla de krämpor och vedermödor som gäller för min kropp just nu. Som Fina M sa:
"Sätt ordet gravid före en kroppsdel och det finns som medicinsk term. Gravidterm."

Liten gravidordlista

- Gravidmage: Jo, det förstår man ju att den är stor och rund och så. Men insidan. Gravidmage. Vi talar gaser. Oh, man! Doftlösa, men dock gaser som vill göra sig till känna i tid och otid.
- Gravidfötter: Jag önskar att det var snö ute så att jag kan kliva rakt ut i den alldeles barfota för att kyla ner fötterna. På kvällarna känns det som de kokar.
- Gravidnäsa: Täppt. Jag har tre olika nässprayer som står i badrummet. En liten buffé att avnjuta främst på kvällstid.
- Gravidblåsa: Tyckte jag att jag kissade ofta förut så måste jag ha varit berusad. Nu kissar jag jämt. En droppe varje gång. Typ.
- Gravidhals: Halsbränna som dyker upp som på beställning om jag äter för fet mat lite för fort. Jag har Nuvalucol i varje ficka på varje jacka och i handväskan.
- Gravidknän: Jag har blivit klen i benen. Förmodligen för att jag inte rör mig lika mycket som tidigare. Friskis & Svettis är ett minne blott. Det har gjort att jag blivit lite klen i benen känns det som. Knäna är klena.
- Gravidlungor: Say no more. Jag flåsar om jag går uppför trappan. En gång i tiden sprang jag ett halvmarathon. Efter det flåsade jag lika mycket som jag gör nu när jag går uppför trappan.
- Gravidrumpa: Platt fall liksom. Den är platt-platt. Och jag saknar min träning. Jag tror att allt raserade när jag mådde illa i början. Då blev det ingen träning och efter det så bara fortsatte det.
- Gravidbröst: Höll på att glömma dem! De växer och gör ont i omgångar. Nu har de hållit sig "lugna" ett tag men igår började de ömma lite igen. Note to self: inte kramas, det gör ont.
- Gravidtarmar: Trög, trögare, trögast. Nummer två gör sig närvarande var tredje eller var fjärde dag.
- Gravidhjärna: Har nollkoll och glömmer bort allt jag ska göra. Min logiska funktionsdel i hjärnan (för det vet väl alla att en sån finns?) verkar ha klippt av varenda synaps och lever ett eget liv. Ja, och så verkar jag ha fått narkolepsi light. Somnar i tid och otid.
- Gravidmidja: Min midja buktar utåt istället för inåt. Det medför lite krångel t.o.m. när gravidbyxor ska på. Klänningar och strumpbyxor är bäst.
- Gravidaxel: Den låser sig och gör ont eftersom jag sover på den en hel natt då jag bara kan sova på en sida. Allt annat är alldeles för obekvämt.
- Gravidögon: Tåras för ALLT. Gråter till dåliga tv-program på tv. "Extreme home makeover" är numer uteslutet ur min tv-tablå (ok, jag brukade inte se det programmet så värst ofta tidigare heller, men ändå). Sist jag såg det programmet så forsade tårarna, jag nästan SKREK av sorg och hulkade ohämmat för den stackars familjens skull. Läskigt.

Det finns säkert tusen "gravid"-ord till men så här dags på morgonen är det dessa jag kommer på lite spontant så där.
Jag är alltså ett vandrande Gravid-SAOL och jag njuter av någon anledning av varje minut! Även om jag gnäller ibland...

Onsdagskramar till alla behövande

4 kommentarer:

  1. Haha =) Jag kan inte kryssa för så många än, jag ser fram emot dem med spänning.

    SvaraRadera
  2. Hehehee, när du väl är där så lovar jag att skicka lite hurra-rop då och då och påminna dig om hur myyysigt det är. ;o)
    Först tänker man inte ens på det men börjar man räkna upp alt så... Hihihi!

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Haha...kan kryssa för samtliga, samt den där jädrans förmågan att vakna mitt i nätterna och inte kunna somna om (mer regel än undantag, om man säger så). Har sedan några månader undrat var min rumpa tagit vägen....den har på något sätt upphört att existera, vart har den tagit vägen liksom...hihi...är den ett minne blott eller kommer jag att återse den?

    En sak som man kan vara säker på i alla fall är att man inte har någon som helst kontroll över sina kroppsdelar längre ;)
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Jag saknar verkligen min rumpa! :o)
    Vi får ta rejäla rumpträningspass så att de kommer tillbaka, hahahaa!

    Kram

    SvaraRadera