Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

onsdag 23 november 2011

Synkningstankar

Ok, boken är nu utläst och jag ska börja med avslappningsövningarna.
Hur gör jag sen för att få med min Fina M på banan? Så att vi är synkade lagom till förlossningen? För jag vet att han VILL det och att jag också kommer att behöva det. Frågan är om just det där med synkningen...
Jag har bett honom att t.ex. läsa boken men han "ska bara" läsa klart en annan bok han just börjat på först. Men det är ju inte bara "att läsa" och sen förlösa liksom... Det ställs faktiskt en del krav på oss båda två och vad händer om Mini bestämmer sig för att komma ut om två veckor?
Och där emellan är det svärmor och hemmafixande och rensande och fixande....
Kommer vi att hinna? Hur gör f-n man?

Kram

2 kommentarer:

  1. ojojoj hur ska man motstå en sådan fråga - jag som har så svårt att vara tyst :-)

    Nej för att vara seriös så är det svårt med samspelet man och kvinna vid förlossningen. Jag kan ju naturligtvis BARA prata enligt mina erfarenheter! Jag tror att mannen känner sig utanför hur man än bär sig åt. Men det han kan göra är att hålla koll på all information och all data - dvs vilka BM är inne och när, hjärtljud (även om det håller BM reda på så hade jag i alla fall en viss tendens att fråga 102 ggr om det), hur länge har man sugit på lustgasen (och fysiskt ta bort den när det räcker), andas med en högt och ljudligt, hämta allt man behöver - vatten, milkshake choklad elelr vad fan som helst.

    Jag tror inte så många män läser så många böcker. Jag tror det är bra om man istället försöker prata igenom kontinuerligt fram till förlossningen vad man känner och vill som mamma. Och att man försöker vara tydlig med detta... Problemet är ju att första gången vet man inte vad man kan vänta sig, ingen förlossning är den andra lik...

    Men han behöver förstå vad som sker i en fölossningssal rent principiellt och sen får man helt enkelt "play it by the ear". Det är så lätt att ha en massa ideer innan man åker in men det kan bli något helt annat. Men prata och prata.

    Du behöver jobba med avslappning och han behöver förstå hur du blir avslappnad - så att han kan hjälpa dig med det även när du bara har 3min på dig.

    Fråga gärna mera - jag är ju som sagt var avundsjuk och då hjälper jag dig gärna!!! Stora kramar.

    SvaraRadera
  2. Ååh, vilket fint och bra svar! Tack!

    Tror absolut att det är som du säger. Jag får fokusera på avslappning och han får fokusera på fotarbetet.
    Det känns som att det är viktigt att vi vet vad som behövs vid lite olika situationer även om vi så klart inte kan förutse vad som händer.

    Vi får nog tänka en hel del på det båda två och prata ihop oss.

    Kraaam!

    SvaraRadera