Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

torsdag 17 november 2011

Spec.mvc

-"Hur mår ni?", sa barnmorskan och tittade med sina vänliga ögon på mig.
Varför blir det alltid så? När någon träffar rätt med den där frågan? Tårarna som, utan att man vill eller ens trodde att de fanns där, bara kommer.
-"Buububububbuuuuu....snörvel.....snyft....Det är så jobbigt! Vi har gjort äggdonation och nu får inte allt gå fel.... orkar inte det liksom...snörvel...snor...snyft."

Och barnmorskan tittade på oss med sina fina, bruna ögon och sa att hon läst det i vår journal och att hon förstår det.
Sen blev det CTG. Vi blåstirrade på skärmen i 25 minuter. Då menar jag blåstirrade.

Allt såg jättebra ut. Även urinprovet som jag lämnade när vi kom, tror jag, för de nämnde inte ens det.
Sen fick vi träffa läkaren som var så galet bra.Naturligtvis bölade jag till en stund när hon kom också. Det går liksom inte att hålla tillbaka. Ååh, jag ville krama henne när vi gick därifrån men behärskade mig. Så bra var hon.
Vi betonade att vi vill veta ALLT och Fina M ställde sina frågor han skrivit ner. Hon berättade ALLT som finns att veta om att vara en lite liten Mini. En stor anledning är just ÄD eller IVF för de barnen tenderar att vara lite mindre. Det hade jag ingen aning om (eller så har jag glömt bort det). Och så är Fina M inte världens längsta pappa. Och så är det min ålder. Allt det bidrar till att en bebis kan vara en liten bebis. Men vi är inte unika. Det är vanligt med små bebisar. Skönt!
Vi bad om anledningar om det hade varit ett "normalfall" och det fanns en hel del som jag inte orkar dra här. Men det kändes så mycket bättre när hon berättade och förstod att vi blir lugnare av att få all info som finns att få. Och hon märkte att vi blev lugnare också.
Vi fick tre nya tider inom en snar framtid för att göra fler CTG, kolla flödena i moderkaka, navelsträng och någon mer pipa jag inte kommer ihåg (igen, för det gjorde vi idag också) och så kolla tillväxten om två veckor igen. Målet är att Minis kurva i alla fall ska bibehållas och inte dala ännu mer.
En bidragande faktor till att få kurvan stabiliserad är att vila. Vila massor. Så läkaren sjukskrev mig tills vidare. Jag ska inte jobba mer om jag absolut inte måste åka in och avsluta något. Annars vill hon att jag vilar till den 11/1. Så då gör jag väl det då. Bara att skicka in sjukintyget till Försäkringskassan. Och hoppas att intyget hamnar hos en snabb handläggare.
Fina kollegan kommer förbi ikväll här hemma hos mig och hämtar min dator och jag har, nu efter spec-besöket, skrivit långa instruktioner på vad som behöver avslutas och så får vi höras telefonledes om det är något. Så jag behöver inte ens åka in till jobbet imorgon. Vilken underbar kollega! Och så ska jag bara ringa och prata med berörda chefer imorgon också.

Imorgon kommer min kära Malmökompis på besök. Han ska få följa med på CTG på söndag. Men utöver det ska vi bara slappa och njuta av våra trevliga sällskap hela helgen. Det ska bli så fantastiskt skönt!

Det känns bra. Vi kan andas ut nu för en stund.

Tusen, tusen tack för visad omtanke i inlägg, mail, sms och telefonsamtal! Det betyder så otroligt mycket. Tack!

Kram

18 kommentarer:

  1. Fortsätt nu att ta det lugnt och pyssla om dig själv!

    Vi fick också besked om att vår bebis var så liten i magen (var någonstans däromkring 22% för liten med), men så fryste de några till ultraljudsbilder och mätte igen. Och vips var hon bara cirka 13% under snittet. Så man får nog även konstatera att de där mätningarna är svåra att göra och kanske inte alltid stämmer.

    Dessutom såg jag det lite som att man i alla fall inte skulle behöva klämma ut en femkilosbebis när det väl var dags...

    Stora kramar!

    SvaraRadera
  2. Du kan inte ana hur otroligt lättad jag är att få läsa detta inlägg...
    Otroligt glad.

    Massa kramar till dig, vännen.
    Luiza

    SvaraRadera
  3. Skönt att du ska vara hemma nu! Hoppas Mini växer så att det knakar inom kort! Kram

    SvaraRadera
  4. Precis, ahns. Man får försöka se det positivt helt enkelt. En liten en att klämma ut. :o)

    Tack, Luiza! Ja, just nu är vi så lättade, så lättade vi med. Jag blev toktrött av själva anspänningen. Jag VET ju att vi inte behövde räkna med det värsta men hjärnan började spinna av sig själv. Det blev så himlans läskigt helt plötsligt.
    Jag tror att det var att bm som gjorde RUL liksom stressade upp allt med att försöka få en tid hos spec.mvc så fort som möjligt. Det lät liksom som att det var brådskande. Det var den utlösande faktorn, den där stressande undertonen. Usch....
    Nu känns det så mycket bättre men jag är som sagt, såååå trött.

    KRAAAAM!

    SvaraRadera
  5. Tack Mallan! Ja, nu ska här växas!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Vad skönt att höra att ni fick ett bra läkarbesök! Vilken pers att få gå igenom detta efter eran resa. Nu Mini, skall det växas!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Skönt att ni blir ompysslade. Det är så det ska funka!

    SvaraRadera
  8. Åh vad bra med bra läkare, och skönt att det såg bra ut på lillan!
    kram!

    SvaraRadera
  9. Sköt om dig, ta det lugnt...
    Men försök att inte vara altför orolig. Jag har aldrig fattat hur man på ett statistiskt säkerställt kan säga så exakt hur liten/stor en bebis ska bli med tanke på hur mätningen görs. Man mäter två mått (då när jag var igång i alla fall) på några benbitar som kan ligga några grader in eller ut gentemot mätdonet - vilket naturligtvis skapar mätfel. När jag frågade om mätfelstoleransen så tittade de bara på mig som om jag var dum i huvudet. Jag är övertygad om att den är åtminstone några procent...
    Men såklart ska du VILA. Det märks ju på din aktivitetsnivå både på jobb och hemma att du behöver ta hand om dig själv. NU är det sanktionerat att vara självisk. Massor med kramar.

    SvaraRadera
  10. De här storleksbedömningarna är ju alltid ganska osäkra. De gjorde en tillväxtkurva på Molly när hon låg i magen eftersom pojkarna har varit så stora och jag är ganska liten. Då kom de fram till att hon skulle väge dryga 5 kg och vara ca 55 cm lång och jag fick frågan om jag ville snittas. Jag tackade nej och ut kom ett (för att vara mitt) litet pyre som "bara" vägde 3700 g och var 48 cm lång!

    Vad skönt att ni fick träffa läkare så snabbt och att ni fick svar på alla era frågor och framför allt att allt såg bra ut med Mini!

    Kram!

    SvaraRadera
  11. Åh, så skönt att ni mötte så fina människor på spec.mvc. Ibland är det verkligen rätt människor på rätt plats!

    Kram på er och Mini!

    SvaraRadera
  12. Skönt att det gick bra! Hoppas det går bra resten av tiden också nu så ni slipper oroa er. <3

    SvaraRadera
  13. Härligt att höra :D Och visst är det typiskt det där? Vänliga ögon och en skitfråga så rusar tårarna...

    krama om er!

    SvaraRadera
  14. Skönt att ni fick träffa så bra personal, och visst är det svårt att hålla tårarna tillbaka. Ush, förstår att ni blev oroliga men skönt att allt gick bra till slut. Nu kommer resten också gå bra och Mini kommer säkert växa ikapp sig lite. Vila och ta hand om dig.
    Kram!

    SvaraRadera
  15. Bästa, bästa ni! Tack för all uppmuntran och stöd. Det känns helt otroligt!

    Kram

    SvaraRadera
  16. hej! halkade in på din blogg för ett par månader sen och har inte kommenterat innan, men nu är det dags :-) vad skönt att ni fick träffa en bra läkare och att det verkar ok, och ta väl hand om dig!

    SvaraRadera
  17. Vad kul att du kommenterar! Och så klart kul att du har halkat in här också.
    Jag blir glad av att "se" lite läsare då och då via kommentarerna. :o)

    Tusen tack!

    KRAM

    SvaraRadera
  18. Åh, vad man missar för att man inte hinner läsa bloggar en dag!
    Så glad att ni fick träffa bra läkare och bm, som tog allt på allvar och dessutom tog sig tid att prata med er ordentligt om Mini. Härligt att Mini mår bra!
    Hade inte heller en aning om att IVF och ÄD kan ge små bebisar... Hörde också på tv att det är riskgraviditeter. Ingen som sagt till mig...

    SvaraRadera