Me, myself and I

Välkommen hit!
Här läser du om min färd genom ivf:er och äggdonation.

söndag 20 november 2011

Mini-fokus

Åååh, han är hemma!! Hipp, hipp, tjohooo! Fina M. Jag måste erkänna att det är roligare när vi åker till svärmor båda två ihop än när han åker själv.
Nu ska vi strax köra kära Malmövännen till flyget också och sen blir det fortsatt vila. Hehehe...jag kommer att bli lat av allt det här vilandet. Livsfarligt! Men å andra sidan så behöver jag det extra mycket idag eftersom jag sovit så dåligt.

I veckan ska jag i alla fall unna Mini lite mer kläder.
Åååh, nu ska jag passa på att fråga en sak jag undrat över! Hoppas att någon smart människa där ute har ett bra svar.
Jo, jag har förstått att man ska tvätta kläderna innan man använder dem. Det verkar i alla fall vara det alla blivande mammor gör. Gammalt eksembarn som jag är så gissar jag att det är för att tvätta bort eventuella behandlingar som kläderna (nyinköpta, inte begagnade) gått igenom. Eller finns det någon annan anledning jag missat?

Och imorgon ska jag ringa på babysitterannonser på Blocket också. Varför tar inte folk bort sina annonser när de fått något sålt förresten? Det är också något jag undrar över, hahahahaa!
Vet inte hur mycket telefontid jag ödslat på just babysitters.... Vill hitta en som är lite "retro" men det är svårt. Men skam den som ger sig.

Kramelikram

6 kommentarer:

  1. Nej det är just för att få bort den stärkelse som finns i de nya kläderna. Naturligtvis tvättar du med oparfymerat tvättmedel och sköljmedel :-) Kram

    SvaraRadera
  2. Inte bara stärkelse. Att producera bomull är ingen rolig historia ur kemikaliesynpunkt. Och trots att man tror att man "vet" var kläderna kommer ifrån kan de innehålla både det ena och det andra... Flamskyddsmedel, antimögelmedel, färgrester (med diverse onyttigheter) osv... Kläder har ju dragits tillbaka under hösten från diverse märken (vuxenkläder alltså) som innehållit spår att tungmetaller och cancerframkallande kemikalierester. Så jag tvättar ALLT i tyg som går att tvätta innan användning.

    SvaraRadera
  3. Men tack! Visste väl att jag skulle få rediga svar från kloka och rutinerade mammor. :o)
    Precis min tanke kring det här med att tvätta allt. Bort med alla skumma medel och stärkelse.
    Tyvärr blir det inget sköljmedel för det får vi utslag av här hemma. Men parfymfritt blir det garanterat!

    Kram på er!!

    SvaraRadera
  4. Och så kan det vara värt att köpa kläder gjorda med ekologiskt bomull så är det inte lika mycket "skit" i kläderna. ;)

    SvaraRadera
  5. Eller så köper man begagnat så har användaren innan gjort grovjobbet med att få bort allt gift :-) Hihi!! Jag hade en extrem beskyddarinstinkt vad gäller material och doftämnen mm som skulle kunna komma i min bebis väg. Tvättade allt allt allt med parfymfritt tvättmedel och ättika som sköljmedel/desinfektion. Var jätte nojjig att min lilla bebis skulle behöva lägga huvudet mot någon annans tvättade tröja, låter galen jag vet :-) La alltid dit en egen tvättad "kräkhandduk" emellan. Kunde inte ens smörja in mig med bodylotion för jag "trodde" beb is skulle bli förgiftad. Har alltid hört att alla få någon form av hang up och ja det verkar ju som att det e så :-) Nu e bebis över 1 år så nojjan har gradvis gått över men jag försöker fortf undvika parfymerade saker och kläder med tryck på mm. Lycka till med allt!!!!!!

    SvaraRadera
  6. Hahahaa! Ja, jag kommer säkert att få någon nojja, jag med... Ska bli kul att se vad det blir, hihihi!

    Kram

    SvaraRadera